دیدار وزیران خارجه ترکیه و آمریکا با محوریت سوریه، غزه و اوکراین

وزیر خارجه ترکیه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، در نخستین دیدار با وزیر خارجه جدید آمریکا، مسائل دوجانبه،‌ منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه اوضاع سوریه، نوار غزه، جنگ روسیه در اوکراین را بررسی کرد.

به گزارش خبرآنی،‌ منابع دیپلماتیک به خبرگزاری رویترز گفتند «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در این دیدار روابط تجاری میان دو کشور، از جمله همکاری در صنعت دفاعی،‌ تحولات سوریه، اوضاع غزه و مسائل مربوط به جنگ روسیه و اوکراین را مورد بررسی قرار دادند.

یک منبع در وزارت خارجه ترکیه گفت فیدان دیدگاه کشورش را درباره اقداماتی که ممکن است کشورهای غرب آسیا علیه گروه تروریستی داعش اتخاذ کنند،‌ را مطرح کرد و خواستار برقراری آتش‌بس دائمی در نوار غزه شد. همچنین دو طرف به طور مفصل،‌ تحولات احتمالی درباره برقراری صلح میان اوکراین و روسیه را بررسی کردند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه از دستیابی به توافق با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود برای شروع مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین خبر داد. او در بیانیه‌ای اعلام کرد تماس تلفنی طولانی و مفیدی با پوتین داشته است و سپس با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین تلفنی صحبت کرده است که او هم برای برقراری صلح تمایل نشان داده است.

روسیه ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ حمله نظامی به اوکراین را آغاز کرد و پایان دادن به آن را به انصراف کی‌یف از پیوستن به ائتلاف‌های نظامی غربی مشروط کرد. شرطی که اوکراین آن را نقض حاکمیت خود دانست.

دیدار وزیر خارجه ترکیه با همتایان فرانسوی و آلمانی خود در مونیخ

همچنین، فیدان در حاشیه شصت و یکمین دور از کنفرانس امنیتی مونیخ که روز جمعه فعالیت خود را آغاز کرد و تا فردا یک‌شنبه ادامه خواهد داشت،‌ با «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه وضعیت سوریه و روابط ترکیه با اروپا را بررسی کرد.

منابعی در وزارت خارجه ترکیه به خبرگزاری آناتولی گفتند دو وزیر وضعیت سوریه، روابط میان آنکارا و اتحادیه اروپا را بررسی کردند و فیدان به همتای خود، بر ضرورت تلاش مشترک برای تضمین امنیت و ثبات در سوریه تأکید کرد. وزیر خارجه ترکیه گفت کشورش به مبارزه با تشکیلات تروریستی مانند حزب کارگران کردستان و داعش ادامه خواهد داد.

فیدان تأکید کرد روابط میان ترکیه و اتحادیه اروپا نباید در قالب بحث‌های هویتی مطرح شود. او ارزیابی این روابط را براساس منافع متقابل و شایستگی مهم دانست. همچنین، دو طرف تلاش‌ها برای برقراری صلح در جنگ میان اوکراین و روسیه را بررسی کردند.

از سوی دیگر،‌ فیدان با «آنالنا بربوک» همتای آلمانی خود تحولات جنگ روسیه و اوکراین، وضعیت امنیتی سوریه و دیگر تحولات در روابط با ناتو را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.