واکنش تأمین اجتماعی به تحریم از سوی داروخانه‌داران

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، اخیراً هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران طی اطلاعیه‌ای اعلام کرده که از تاریخ بیستم بهمن‌ماه، داروخانه‌داران، از شرکت‌های تولیدی و پخش وابسته به این سازمان، دارو خریداری نخواهند کرد.

این اقدام که توسط داروخانه‌های بخش خصوصی مورد حمایت قرار گرفت، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان تامین اجتماعی انجام شده است و این اعتراضات در حالی ادامه دارد که مشکلات مالی داروخانه‌ها باعث ایجاد اختلال در تأمین داروهای مورد نیاز بیماران و روند خدمات‌رسانی به مردم شده است.

روز گذشته نیز محمد رئیس زاده؛ رئیس سازمان نظام پزشکی کشور  به خبرآنی اعلام کرد که در حال حاضر بیش از 15 هزار داروخانه خصوصی کشور از حداقل پنج ماه پیش، حدود 18 هزار میلیارد تومان از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، 7.8 هزار میلیارد تومان از سازمان تأمین اجتماعی و همچنین 5000 میلیارد تومان از سایر سازمان‌های بیمه‌گر مطالبات تسویه‌نشده دارند و این موضوع، منجر به کمبود شدید نقدینگی برای تأمین داروهای جدید، افزایش چک‌های برگشتی داروخانه‌ها و درنتیجه ایجاد مشکلاتی در دسترسی مردم به داروهای ضروری شده است.

پرداخت مطالبات داروخانه‌ها منوط به تزریق منابع از سوی سازمان برنامه است

در همین راستا، شهرام غفاری؛ معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرآنی درباره عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌های خصوصی اظهار کرد: «با تمام توان‌مان پرداخت مطالبات‌ داروخانه‌ها را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم که دولت و سازمان برنامه نیز تعهدات خود را در قبال تأمین اجتماعی انجام دهند تا ما بتوانیم به تعهدات‌مان در قبال داروخانه‌ها عمل کنیم.»

داروخانه‌ها ماهانه 1300 همت از تأمین اجتماعی طلب دارند

وی افزود: «در حال حاضر، داروخانه‌ها ماهانه از سازمان تأمین اجتماعی 1300 همت طلب دارند و 1700 همت هم از محل بودجه دارویار طلب دارند و سازمان هدفمندی یارانه‌ها، بودجه دارویار را از شهریورماه به داروخانه‌ها پرداخت نکرده و تأمین اجتماعی نیز از مردادماه مطالبات داروخانه‌ها را تسویه نکرده است.»

طلب داروخانه‌ها چه زمانی تسویه می‌شود؟

وی در پاسخ به این سؤال که مطالبات داروخانه‌ها چه زمانی تسویه می‌شود؟ بیان کرد: «باید دید که سازمان برنامه چه زمانی می‌تواند با تزریق منابع به ما کمک کند. با این حال، ما فکر می‌کنیم که باید همه اقدامات لازم ظرف دو هفته آینده انجام شود تا بتوانیم تعهدات‌مان را تا پایان سال به انجام برسانیم و افراد ذینفع و مخاطبان خود را راضی نگه داریم.»

واکنش تأمین اجتماعی به نامه جنجالی داروخانه‌داران

وی در واکنش به تحریم شرکت‌های دارویی تأمین اجتماعی از سوی داروخانه‌داران تصریح کرد: «ابتدا باید اشاره کنم که شرکت تیپیکو هیچ نقشی در این مسئله ندارد. این شرکت خودش نیز در این فرایند آسیب ندیده و هیچ نقشی در آن ندارد، چرا که تیپیکو اکنون نمی‌تواند پول خود را از داروخانه‌ها دریافت کند و این امر باعث شده که پخش و تولید دارو در آن تحت تأثیر قرار گیرد. با این حال به نظر دوستان احترام می‌گذاریم اما گله مندیم و مطمئنیم که سوءتفاهم‌ها برطرف خواهد شد و آن عزیزانی که مسبب این وضعیت بودند، فکر می‌کنم از اقدامات خود راضی نخواهند بود. شرکت‌های تحت پوشش تأمین اجتماعی همچنان فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهند و داروها را به فروش می‌رسانند، هرچند نوسانات ممکن است وجود داشته باشد.»

واکنش تیپیکو به تنش‌های

در پی این منازعات، مدیرعامل تیپیکو (شرکت سرمایه گذاری دارویی تأمین) نیز در نامه‌ای به رئیس سازمان غذا و دارو، حفظ دسترسی بیماران به داروهای حیاتی را مهم خواند و نوشت: «شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین (تیپیکو) با در اختیار داشتن 24 شرکت دارویی، 65 مرکز توزیعی و اشتغال مستقیم بیش از 11,000 نفر در سراسر کشور، بخش قابل‌توجهی از نیاز بازار دارویی کشور را تولید و تأمین می‌نماید.»

وی در این نامه افزوده است: «متأسفانه مطلع شدیم انجمن داروسازان ایران در تاریخ 18 بهمن 1403 و در آستانه جشن پیروزی انقلاب اسلامی، با انتشار اطلاعیه‌ای خارج از عرف و اخلاق حرفه‌ای، از تمامی داروخانه‌های کشور درخواست کرده است که به دلیل مطالبات از سازمان تأمین اجتماعی، خرید از شرکت‌های تولیدی و پخش تیپیکو را متوقف نمایند. این در حالی است که همانطور که توضیح داده شد، تیپیکو شرکتی مستقل است و ارتباطی با مناسبات مالی فیمابین انجمن و سازمان تأمین اجتماعی ندارد. با توجه به نقش کلیدی تیپیکو در نظام دارویی کشور، این اقدام می‌تواند منجر به ایجاد نگرانی در میان بیماران، اخلال در دسترسی منصفانه به داروها و در نهایت تشدید فشارهای رسانه‌ای بیگانه شود.»

درخواست ورود رئیس جمهور به تنش‌های اخیر دارویی

چند روز پیش رئیس سازمان نظام پزشکی طی نامه‌ای از رئیس جمهور درخواست کرد که در راستای تأمین حقوق مردم، دستور پرداخت مطالبات بخش خصوصی را صادر کنند تا اختلال جدی در عرصه تأمین داروی کشور ایجاد نشود.

دارو , دارویار , سازمان غذا و دارو , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , سازمان تامین اجتماعی | شستا , سازمان تامین اجتماعی ,

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت امروز در واکنش به این تنش‌ها اظهار کرد: «حوزه دارو جزو حوزه‌هایی است که اصلاً نمی‌شود در گذر زمان با آن برخورد کرد، زیرا موضوع با سلامت و جان مردم مطرح است. هر طرف، گرفتارهای خودش را دارد و اصلاً بحث گروکشی مطرح نیست. رئیس جمهور، دستور حل موضوع را داده‌اند و امیدواریم هرچه زودتر شاهد حل مشکل باشیم.»

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.