معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در بازدید از خبرگزاری خبرآنی، با اشاره به اینکه کشاورزی یک فعالیت گسترده است که حدود ۹۸ درصد آن در دست کشاورزان و بخش غیردولتی، تاکید کرد که باید بتوانیم الگوی کشت را که این روزها در محافل مختلف درباره آن صحبت میشود، بهعنوان یک تحول اساسی در نظر بگیریم. این الگوی کشت فقط به یک سازمان یا وزارتخانه محدود نمیشود؛ بلکه نیازمند یک فرهنگسازی است.
به گزارش خبرآنی، اکبر فتحی - معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی - امروز (یکشنبه) به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی از خبرگزاری خبرآنی بازدید کرد و ضمن دیدار با مدیران و خبرنگاران این خبرگزاری، در گفتوگویی خبری با خبرنگاران این رسانه شرکت کرد.
وی در دیدار با سرپرست خبرگزاری خبرآنی، با بیان اینکه بخش کشاورزی، خودش را بیش از هر زمانی وابسته به رسانه میداند گفت: ما در وزارت جهاد کشاورزی یک رسالت مهم ترویجی داریم و باید بتوانیم الگوی کشت را که این روزها در محافل مختلف درباره آن صحبت میشود، بهعنوان یک تحول اساسی در نظر بگیریم. این الگوی کشت فقط به یک سازمان یا وزارتخانه محدود نمیشود؛ بلکه نیازمند یک فرهنگسازی است.
فتحی با بیان اینکه کشاورزی یک فعالیت گسترده است که حدود ۹۸ درصد آن در دست کشاورزان و بخش غیردولتی قرار دارد، گفت: در کشور، حدود پنج و نیم میلیون نفر بهرهبردار در حوزه کشاورزی داریم که ترکیب سنی و ساختار آنها نیازمند اطلاعرسانی و آگاهیبخشی بیشتری است. در این مسیر، رسانهها نقش مهمی دارند و به عنوان بازوی اجرایی در امر ترویج عمل میکنند.
وی افزود: یکی از مهمترین بخشهای وزارت کشاورزی، سازمان ترویج و آموزش است که وظیفه آگاهسازی و انتقال دانش را بر عهده دارد. رسانههای مختلف نیز در این زمینه تلاشهای زیادی انجام دادهاند و ما بابت زحمات آنها قدردان هستیم.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه امروزه در جنگ اقتصادی که با آن مواجه هستیم، موضوع تولید غذا یکی از مهمترین چالشهاست، گفت: دشمن تلاش میکند تا مردم را نسبت به تأمین غذا ناامید کند و این حوزه را ناکارآمد جلوه دهد. اما واقعیت این است که نهتنها وزارت کشاورزی، بلکه کشاورزان زحمتکش این کشور، با حداقل امکانات اما با تعهد و تلاش فراوان، در حال تولید مواد غذایی مورد نیاز مردم هستند.
به گفته وی ما هنوز یک نظام بهرهبرداری کاملاً مشخص نداریم و بسیاری از کشاورزان در اراضی کوچک و غیراقتصادی فعالیت میکنند، اما با وجود همه مشکلات، همچنان غذای کشور را تأمین میکنند و تاکنون نیز موفق بودهاند.
فتحی با بیان اینکه در حال حاضر، محصولات از طریق سردخانهها پشتیبانی میشوند و قیمتی که به دست مصرفکننده میرسد، متفاوت است، گفت: در کجای دنیا چنین سازوکاری وجود دارد؟ همانطور که اشاره کردید، شبکه توزیع در اختیار ما نیست. کشاورزی که زحمت کشیده و محصول خود را نگهداری کرده، حالا محصولش به دست دلالان افتاده و در نهایت، همان محصول با دو و نیم تا سه برابر قیمت، به دست مصرفکننده میرسد.
به گفته وی با این حال، مردم تصور میکنند هر کالای کشاورزی که به دست مصرفکننده میرسد وزارت جهاد کشاورزی مسئول آن است، در حالی که وزارتخانههای دیگری داریم در حوزه کنترل شبکه عرضه و همه باید این اقدامات اساسی را انجام دهند، این وضعیت واقعاً آزاردهنده است و ما در تمامی جلسات و محافل مختلف، حتی از طریق رسانهها، به آن پرداختهایم. با این حال، متأسفانه این مسئله همچنان در حوزه مسئولیت برخی نهادها تعریف نمیشود.
وی با بیان اینکه تمام کالاهای مصرفی که درباره آن صحبت میکنیم، تا یک مرحله در حوزه کشاورزی است، اما وقتی وارد فرآیندهای تبدیلی و عرضه میشود، دیگر به عهده بخشهای مختلف از جمله حوزههای مرتبط با صنایع تبدیلی و بازار عمدهفروشی است، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی مسوول تأمین کالاهای کشاورزی با قیمت مناسب است، اما متأسفانه اختلاف قیمتهایی که در بخشهای ارتباطی و شبکههای توزیع ایجاد میشود مربوط به بعد از عمدهفروشی است و تأثیر منفی زیادی دارد. امیدواریم رسانهها بتوانند در این زمینه شفافسازی بیشتری انجام دهند تا این مشکلات کاهش پیدا کند.
در این دیدار ابوالقاسم رئیسی - سرپرست خبرگزاری خبرآنی - با بیان اینکه زنجیره غذایی یک بخش بسیار مهم است و در استانها اقدامات ارزندهای در این زمینه انجام شده است، اظهار کرد: این دستاوردها به برکت انقلاب و نهادهای پس از آن شکل گرفته و در حوزههایی مانند ترویج، فرهنگسازی و آگاهسازی مردم درباره امنیت غذایی مؤثر بوده است. امنیت غذایی جایگاه ویژهای دارد و برای تقویت آن، ما نیز آمادگی کامل داریم تا در کنار کشاورزان و سایر فعالان این حوزه، به ارتقای این بخش کمک کنیم.
به گفته وی امیدوارم که شما نیز در اهدافی که دنبال میکنید، موفق باشید. اینجا خانه خودتان است و همه ما در کنار هم تلاش خواهیم کرد تا نیازهای مردم را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه حدود ۲۵ سال است که همیشه سعی کردهایم تا یار و همراه دولتهای منتخب باشیم، اظهار کرد: در این دوره نیز وظیفه خود میدانیم که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، در جهت موفقیت نظام و کمک به مدیران دولت گام برداریم. مردم همواره رکن اساسی انقلاب و نظام بودهاند و حق بزرگی بر گردن ما دارند. وظیفه ما این است که در کنار مسئولیتهای دولت و حاکمیت، نیازها و مطالبات مردم را هم در نظر بگیریم و این دو نقطه را به هم نزدیک کنیم.
رئیسی اظهار کرد: خوشحالیم که در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در حالی که مردم در شرایط سخت و حتی سختتر از این هم بودهاند، هنوز اعتقاد راسخ به نظام دارند. امروز که در جنگ ترکیبی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی قرار داریم، نظام ما با وجود چالشها، همچنان استوار است. البته تدابیر شما نیز نقش مهمی در این موضوع ایفا میکند و امیدواریم که مشکلات با تلاشهای شما حل شود.
سرپرست خبرگزاری خبرآنی اظهار امیدواری کرد که مسائل معیشت مردم با تدابیر دوستان حل شود گفت که در خدمت مسوولان هستیم تا بتوانیم با توجه به روحیه جهادی که در شخص شما وجود دارد در این زمینه کمک کننده باشیم.
انتهای پیام