رسانههای عبری طرحهای رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای کوچاندن فلسطینیها از غزه را مسخره کردند.
به گزارش خبرآنی، رسانههای عبری شاهد موجی از تمسخر و انتقاد گزنده از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل اظهارات و گزارشها درباره طرحهای غیر واقعی برای کوچاندن فلسطینیها از نوار غزه و بازسازی این منطقه با حمایت بینالمللی است.
این طرحها باعث تعجب و تمسخر محافل رسانهای و سیاسی اسرائیلی شده است و آن را تلاشی برای تبلیغ اوهام غیرقابل اجرا میدانند.
رسانههای عبری معتقدند که این ایدهها هیچگونه پایه و اساس عملی ندارد و تنها رویاهایی است که منعکس کننده واقعیت سیاسی و نظامی در منطقه نیست.
رسانههای عبری تاکید کردند کوچاندن ساکنان غزه با زور در عصر جدید به ویژه با مخالفت شدید بینالمللی با این ایدهها که احتمالا جنایت جنگی به حساب میآید غیر ممکن است.
برخی از رسانههای عبری این ایده را که کشورهای عربی یا غربی بیش از ۲ میلیون فلسطینی را قبول خواهند کرد، مسخره کردند و تاکید کردند که این طرحها تنها تلاشهایی برای فرار از واقعیت است.
برخی از تحلیلها صحبت درباره بازسازی غزه به عنوان یک فرصت سرمایهگذاری را ساده لوحی سیاسی دانستند و تاکید کردند رژیم اشغالگر خود مسؤول ویرانی است و نمیتواند از زیر بار پیامدهای آن شانه خالی کند.
برخی تحلیلگران اسرائیلی تاکید کردند بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در یک حباب سیاسی به سر میبرند. آنها برای پروژههای غیر قابل اجرا و تنها برای کسب حمایت مردمی در داخل اراضی اشغالی و آمریکا تلاش میکنند.
سیاستمداران اسرائیلی از جمله شخصیتهای مخالف و حتی برخی اعضای کابینه نیز از این طرحها انتقاد و تاکید کردند که این طرحها به وجهه اسرائیل در جهان آسیب میزند و منعکس کننده نوعی ناتوانی در ایجاد استراتژی واضح برای تعامل با نوار غزه است.
برخی از آنها تاکید کردند این سیاستها احتمالا انزوای دیپلماتیک اسرائیل در جهان را افزایش میدهد. این مسئله منعکس کننده کاهش نفوذ و قدرت نتانیاهو در محافل اسرائیلی است چرا که وعدههای غیر قابل اجرا را به جای راهکارهای واقعی ارائه میکند.
روز سهشنبه گذشته، دونالد ترامپ در کنفرانس خبری مشترک با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، غزه را یک «منطقه ویرانشده» توصیف کرد و گفت که ایالات متحده بازسازی آن را به عهده خواهد گرفت.
او همچنین پیشنهاد کرد که فلسطینیان به صورت گسترده به کشورهای دیگر، از جمله مصر یا اردن، منتقل شوند. این پیشنهاد بخشی از طرح او برای تبدیل نوار غزه به آنچه است که «تفرجگاه خاورمیانه» خواند.
این سخنان با محکومیت بینالمللی مواجه شد.
ترامپ همچنین نسبت به رسیدن به توافقی برای «اسکان دائمی» فلسطینیان ابراز علاقه کرد و گفت: «من درباره خروج آنها از غزه برای همیشه صحبت میکنم. شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان بهدنبال بازگشت به غزه نباشند.»
خواست ترامپ برای جابهجایی فلسطینیان که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آنها نهفته است، در حالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابجایی اجباری فلسطینیان را محکوم و با آن مخالفت کردهاند. از طرفی، فلسطینیان درحال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند. با این وجود، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیان در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»
انتهای پیام