ایلان ماسک گفت به خرید برنامه ویدیویی چینی تیکتاک که آمریکا تلاش کرده است به دلیل نگرانیهای امنیت ملی، آن را ممنوع کند، علاقهای ندارد.
به گزارش خبرآنی، این کارآفرین میلیاردر، اظهارات مذکور را که اولین اظهارنظر او درباره خرید تیکتاک بود، در کنفرانسی در آلمان به میزبانی ماتیاس دوپ، مدیرعامل میلیاردر شرکت رسانه ای آلمانی اکسل اشپرینگر، در ماه گذشته مطرح کرد.
ماسک با پیوستن به کنفرانس از راه دور از طریق ویدئویی که روز شنبه به صورت عمومی منتشر شد، گفت: من برای تیکتاک پیشنهادی ندادهام. من هیچ برنامهای برای اینکه اگر تیکتاک را داشته باشم چه کار میکنم، ندارم. وی گفت که شخصا از تیکتاک استفاده نمیکند.
بلومبرگ نیوز در ژانویه گزارش کرده بود که مقامات چینی در حال ارزیابی این احتمال هستند که در صورت عدم موفقیت تیکتاک در جلوگیری از ممنوعیت در آمریکا، به ثروتمندترین فرد جهان و متحد نزدیک دونالد ترامپ اجازه دهند فعالیتهای آمریکایی تیکتاک را خریداری کند. افراد مطلع به بلومبرگ گفتند تحت یک سناریو، شبکه اجتماعی «ایکس» ایلان ماسک، کنترل تیکتاک آمریکا را در دست میگیرد و این کسب و کار را اداره میکند.
ترامپ، در اولین روز ریاست جمهوری خود، فرمان اجرایی را امضا کرد که فروش اجباری یا تعطیلی تیکتاک را موقتا متوقف کرد و به این شرکت و بایت دنس (شرکت مادر چینی آن)، فرصت بیشتری برای دستیابی به توافق فروش داد. این دستور ساعاتی پس از مراسم تحلیف ترامپ که با حضور شو زی چو، مدیرعامل بایت دنس برگزار شد، صادر شد.
این فرمان، جدیدترین چرخش در تلاش چند ساله واشنگتن برای ممنوعیت این برنامه به دلیل نگرانیهای امنیتی بود. ترامپ که در دوره اول ریاست جمهوری خود از این ممنوعیت حمایت میکرد، پس از اینکه این اپلیکیشن شبکه اجتماعی چینی، به او کمک کرد رای دهندگان جوانتر را جلب کند، نظر خود را تغییر داد.
ترامپ گفته است با خرید تیکتاک توسط ماسک که بیش از ۲۵۰ میلیون دلار به کمپین ریاست جمهوری او کمک کرده است، یا لری الیسون، رئیس شرکت اوراکل، به عنوان بخشی از سرمایهگذاری مشترک با دولت آمریکا، موافق خواهد بود.
رئیس جمهور آمریکا، همچنین، هفته گذشته، فرمان اجرایی جداگانهای را امضا کرد و به مقامات دستور داد تا یک صندوق سرمایه دولتی در آمریکا ایجاد کنند که میتواند برای تسهیل فروش تیکتاک استفاده شود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بایت دنس تاکنون از فروش تیکتاک خودداری کرده است، اما خریداران احتمالی گفتهاند که امیدوارند حکم دادگاه عالی در حمایت از قانون امنیت ملی که این شرکت را به فروش یا تعطیل کردن سرویس در آمریکا مجبور میکند، بتواند بایت دنس را وادار کند این موضوع را دوباره بررسی کند. اما ممکن است چنین معاملهای کاملا به اختیار این شرکت نباشد و دولت چین هم لازم باشد با آن موافقت کند.
انتهای پیام