تفسیر ادعای ترامپ درباره اشغال غزه

اظهارنظر جنجالی رئیس‌جمهور آمریکا درباره احتمال اشغال غزه به دست نظامیان آمریکایی واکنش‌های فراوانی را در پی داشته و بسیاری سعی دارند معنایی که پشت این اظهارات نهفته را درک کنند.

به گزارش خبرآنی، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به بررسی ادعای وی درباره احتمال اشغال باریکه غزه توسط نظامیان آمریکایی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری آکسیوس، ۲ راه برای تفسیر اظهارات بی‌سابقه، تکان‌دهنده و غیرمنتظره ترامپ در شامگاه سه‌شنبه وجود دارد. نخستین دیدگاه این است که این اظهارات در واقع یک بلوف یا لفاظی بی‌پایه برای به دست آوردن اهرم فشار در خاورمیانه بوده است، ایده‌ای مشابه تهدیدهای تجاری او علیه کانادا و مکزیک. بسیاری از جمهوری‌خواهان این تفسیر را درست می‌دانند.

برداشت دیگر این است که این اظهارات تلفیقی از تمایلات قدیمی ترامپ است، یعنی تمایل وی به یک توافق صلح بزرگ در غرب آسیا، باور او مبنی بر اینکه غزه تا چندین دهه مانند «جهنم» خواهد بود، و تمایل واقعی‌اش برای توسعه اراضی ساحلی جذاب و لوکس در این باریکه. مقامات آمریکایی می‌گویند سخنان ترامپ در دیدار با نتانیاهو از پیش برنامه‌ریزی شده بوده و در گفت‌وگوهای خصوصی او با برخی کارکنان کاخ سفید و اعضای خانواده‌اش نیز مطرح شده بود.

در عین حال، روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» گزارش داده است که ترامپ در روزهای اخیر ایده تصرف نوار غزه را مطرح کرده و آن را با برخی مشاوران نزدیک خود در میان گذاشته است، در حالی که حتی مقاماتی که مسئول آماده‌سازی دیدارش با نتانیاهو بودند هم از این طرح اطلاعی نداشتند.

تفسیر ادعای ترامپ درباره اشغال غزه
بازگشت آوارگان به شمال غزه پس از برقراری آتش‌بس

به گزارش وال استریت ژورنال، مقاماتی که در حلقه نزدیک ترامپ قرار ندارند از این طرح بی‌خبر بودند و این تصمیم حتی برخی از سرسخت‌ترین حامیان او در جامعه طرفداران رژیم صهیونیستی را هم غافلگیر کرد.

ترامپ در نخستین کنفرانس خبری رسمی دوره ریاست‌جمهوری‌اش در اتاق شرقی کاخ سفید، در حضور نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «ایالات متحده نوار غزه را تصرف خواهد کرد. ما مالک آن خواهیم بود و مسئولیت پاکسازی بمب‌ها و تسلیحات عمل‌نکرده را بر عهده خواهیم گرفت.»

وقتی از او پرسیده شد که چه کسانی قرار است پس از بازسازی غزه در آن زندگی کنند، پاسخ داد: «تصور می‌کنم که تمامی مردمان جهان در آنجا زندگی خواهند کرد، مردم جهان. می‌توانیم آن را به مکانی بین‌المللی و باورنکردنی تبدیل کنیم. فرصتی داریم که می‌تواند فوق‌العاده باشد. نمی‌خواهم شوخی یا لفاظی کنم... اما اینجا می‌تواند شگفت‌انگیز باشد. کاری می‌کنیم که این پروژه در سطحی جهانی اجرا می‌شود.»

به گزارش آکسیوس، گرچه ترامپ اظهارات خود را به شکلی قاطع بیان می‌کند، اما دیدگاه‌ها و انگیزه‌هایش در مورد غزه همانند بسیاری از سیاست‌هایش در سایه‌ای از ابهام قرار دارد. یکی از مشاوران کهنه‌کار ترامپ به آکسیوس گفت: «او این بار دارد مرزهای دیوانگی را جابه‌جا می‌کند. او دیگر از تیترهای رسانه‌ای یا کارشناسان سیاسی نمی‌ترسد و هرچه را که بخواهد، مطرح می‌کند.»

مشاور ترامپ به رسانه آمریکایی گفت که ترامپ قصد دارد به غرب آسیا یک پیام ارسال کند و آن پیام هم این است: «می‌توانم اوضاع را برای شما به‌مراتب بدتر کنم؛ مگر اینکه یک طرح بهتر ارائه دهید.»

با این حال، رسانه آمریکایی در این گزارش اذعان می‌کند که چشم‌انداز ترامپ برای این باریکه با موانع عظیمی مواجه است. ۲ میلیون شهروند فلسطینی در غزه زندگی می‌کنند و با وجود ویرانی‌های ۱۶ ماه گذشته جنگ، حاضر به ترک سرزمین خود نیستند. از سوی دیگر، رهبران مصر و اردن نیز پیشنهاد ترامپ برای اسکان فلسطینیان در خاک خود را قاطعانه رد کرده‌اند. علاوه بر این، کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان سعودی تاکید دارند که غزه باید بخشی از یک کشور مستقل فلسطینی باشد، نه یک مستعمره آمریکایی.

تفسیر ادعای ترامپ درباره اشغال غزه
ویرانی گسترده غزه

سازمان‌های حقوق بشری نیز این پیشنهاد ترامپ را مصداق «پاکسازی قومی» دانسته و آن را محکوم کرده‌اند. ترامپ در کارزار انتخاباتی‌اش وعده پایان دادن به جنگ‌های خارجی را داده بود، اما در دیدار خود با نتانیاهو احتمال اعزام نیروهای آمریکایی به غزه را تکذیب نکرد.

جمهوری‌خواهانی که به سیاست «اول آمریکا» یا اولویت‌دادن به مسائل داخلی آمریکا تمایل دارند، نسبت به این پیشنهاد با تردید برخورد کرده‌اند، به‌ویژه اینکه دولت ترامپ در حال انحلال برنامه کمک‌های خارجی است، طرحی که از منابع مالی مالیات‌دهندگان آمریکایی برای پروژه‌های بین‌المللی استفاده می‌کند.

به گزارش آکسیوس، یک منبع نزدیک به ترامپ فاش کرده است که طرح پیشنهادی غزه کاملاً ایده شخصی ترامپ بوده و او حداقل ۲ ماه به آن فکر می‌کرده است. یک مقام آمریکایی گفت ترامپ این پیشنهاد را مطرح کرده، زیرا به این نتیجه رسیده است که هیچ‌کس ایده جدیدی برای آینده غزه ندارد.

با این حال، رسانه آمریکایی گزارش می‌دهد که این آشوب و هیاهوی جاری در دولت جدید ترامپ به هیچ وجه تصادفی نیست. به گزارش آکسیوس، ترامپ و تیمش می‌خواهند با سیل مداوم ایده‌ها، فرمان‌های اجرایی و اطلاعیه‌ها، کارشکنی را برای مخالفان دولت سخت کنند.

در این گزارش آمده است که اقدامات ترامپ در حوزه‌های مختلف، از جمله گزینه‌های جنجالی برای وزارتخانه‌ها، تهدیدهای تجاری علیه کانادا و مکزیک، تهدید به تصرف گرینلند یا جنجال بر سر شبکه اجتماعی تیک‌تاک، در واقع حجم گسترده‌ای از اطلاعات را ایجاد کرده‌اند که پردازش و تحلیل سریع آن‌ها برای هیچ انسانی ممکن نیست.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.