وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی،  عباس علی آبادی در برنامه بازدید رئیس جمهور از حوزه ستادی و مراسم افتتاح و کلنگ‌زنی طرح‌های مهم صنعت آب و برق که عصر روز چهارشنبه برگزار شد، با اشاره به چالش‌های موجود در بخش آب و برق کشور، از اجرای 14 مگاپروژه در یک برنامه میان‌مدت برای حل مشکل ناترازی برق خبر داد و گفت: در دولت چهاردهم، 1415 مگاوات نیروگاه حرارتی به بهره‌برداری رسیده است و علاوه بر این، تعمیرات اساسی 58هزارو 12 مگاوات نیروگاه حرارتی آغاز شده و تاکنون نیز تعمیرات 47هزارو 53 مگاوات از آن‌ها به پایان رسیده است. همچنین، تعمیرات 10هزارو 696 مگاوات نیروگاه برق‌آبی آغاز و 47هزارو 53 مگاوات از آن‌ها به اتمام رسیده است.

وی در ادامه بیان کرد: در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز اقدامات مهمی انجام شده و تاکنون 323 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به بهره‌برداری رسیده است،همچنین عملیات احداث 6600 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نیز امروز با دستور رئیس جمهور آغاز شد.

علی آبادی با تأکید بر ضرورت مدیریت و کنترل مصرف برق در کشور افزود: تاکنون در دولت چهاردهم 900 هزار کنتور هوشمند برای مدیریت مصرف برق نصب شده که این روند تا تجهیز تمامی مشترکان پرمصرف برق به کنتورهای هوشمند ادامه خواهد یافت. 

وزیر نیرو همچنین به مقابله، کشف و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز اشاره کرد و گفت:  تاکنون 1214 مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز شناسایی شده است که شامل 11 هزارو 875 دستگاه ماینر بوده است و این اقدامات پیامد بسیار مثبتی در راستای کاهش فشار بر شبکه برق کشور داشته باشد.   

وزیر نیرو در ادامه به عملکرد وزارت نیرو در حوزه آب اشاره کرد و یادآور شد: در ابتدای انقلاب اسلامی تنها 19 سد بزرگ با حجم مخزن 13.4 میلیارد مترمکعب در کشور وجود داشت، اما اکنون این تعداد به بیش از 200 سد با حجم مخزن 55.7 میلیارد مترمکعب رسیده است. همچنین، ظرفیت مخازن سدهای تنظیمی کشور نیز از 14 میلیارد مترمکعب به 40.5 میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

وی همچنین با تأکید بر اینکه فرایند احداث سازه‌های آبی برای تأمین آب شرب و با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی دنبال می‌شود، ادامه داد: هم‌اکنون 99.9 درصد از جمعیت شهری و 86.8 درصد از جمعیت روستایی تحت پوشش آب شرب قرار دارند. این در حالی است که میانگین جهانی برای پوشش آب شرب شهری 81.1 درصد و برای مناطق روستایی 62.2 درصد است. همچنین، این شاخص در منطقه خاورمیانه به ترتیب 82.4 درصد برای جمعیت شهری و 70.8 درصد برای جمعیت روستایی است.

علی آبادی در ادامه به چالش‌های اقتصادی بخش آب اشاره کرد و گفت:  بهره‌وری اقتصادی هر مترمکعب آب در ایران یک‌چهارم میانگین جهانی است و در حالی که میزان این شاخص در ایران 5.1 است، در کشورهای با درآمد بالا به 57.2 می‌رسد که نشان می‌دهد شاخص بهره وری از آب برای تولید ناخالص داخلی در ایران به شدت پایین است.   

وی همچنین به موضوع تنش آبی در کشور اشاره و اعلام کرد:  در حال حاضر 23 استان کشور با تنش آبی مواجه هستند که برای مدیریت این بحران، 161 پروژه اضطراری در 42 شهر اجرا خواهد شد.

وزیر نیرو در همین رابطه ادامه داد: از جمله مهم ترین استان‌های دارای تنش آبی کشور می‌توان به تهران، مرکزی، اصفهان و هرمزگان اشاره کرد.

وزیر نیرو در بخش دیگر سخنان خود بر اجرای برنامه‌های میان‌مدت برای مدیریت منابع آب تأکید و خاطرنشان کرد: بر اساس این برنامه‌ها، میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی باید از 80 درصد به 52 درصد کاهش یابد. همچنین، برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی کاهش پیدا خواهد کرد و در مقابل، میزان آب تحویلی در بخش شرب و حقابه‌های زیست‌محیطی تالاب‌ها افزایش خواهد یافت.

وی همچنین بر ضرورت حمایت دولت از برنامه‌های سازه‌ای و غیرسازه‌ای برای حل مشکل تنش آبی تأکید کرد و افزود:  ما برنامه ویژه‌ای برای جذاب کردن اقتصاد صنعت آب و برق داریم که از طریق اصلاح نظام تعرفه‌گذاری، توسعه بازار انرژی و بهبود بهره‌وری اجرایی خواهد شد. همچنین، مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی از دیگر محورهای اصلی این برنامه است.

به گفته وزیر نیرو، با اجرای این سیاست‌ها، علاوه بر کاهش ناترازی برقی و تنش آبی در کشور، زمینه لازم برای توسعه و تأمین پایدار این دو کالای استراتژیک و کلیدی در کشور فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.