به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، فرزانه صادق مالواجرد در حاشیه برگزاری همایش صنعت ساختمان در رابطه با تفکیک وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: موضوع تفکیک وزارتخانه در سطح دولت مطرح شده و رئیسجمهوری با این طرح به این صورت مخالف است.
وی یادآور شد:مسئولیت بررسی تفکیک وزارت راه و شهرسازی به عنوان یک موضوع ساختاری از سوی رییسجمهوری به سازمان استخدامی کشور محول شده تا بر اساس استانداردهای قانونی ارزیابی شود.
وزیر راه در این همایش نیز با بیان اینکه بسیاری از کشورها از جمله ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه صدور خدمات مهندسی براساس تکنولوژی و فناوریهای نوین انجام می شود، گفت: 21 هزار واحد مسکونی شهری و 60 هزار واحد مسکونی روستایی امروز با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید. بسیار مایلم در بهرهبرداری های آینده از ظرفیت نخبگان و فناوریهای نوین استفاده کنم چرا که در بلند مدت میزان صرفه جویی انرژی بسیار اثر گذار خواهد بود.
وی ادامه داد: نخبگان سرمایه های بی بدیل این کشورند و آنچه ایران را در مسیر توسعه قرار میدهد هم افزایی دانش و تجربه، پیوند میان تخصص باعث خوشحالی است که امروز در جمع توسعه پایدار و پیشرفت این و اجرا و تلفیق نوآوری با صنعت است .
وی بیان کرد: در همین راستا در وزارت راه و شهرسازی، ما معتقدیم مسیر صنعت، از دانش، نوآوری و تعامل مستمر میان نخبگان شرکتهای دانش بنیان و سیاست گذاران می واقعیت این است که صنعت ساختمان کشور با چالش های متعددی از جمله مصرف بالای ،انرژی بهره وری پایین، فناوریهای سنتی و نبود یکپارچگی در مقررات و فرآیندهای اجرایی روبه رو است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این چالش ها در عین حال، فرصت هایی برای تحول نیز محسوب میشوند بر این اساس، ما در وزارت راه و شهرسازی بر این باوریم که نخبگان و شرکتهای دانش بنیان باید به یکی از بازیگران اصلی صنعت ساختمان تبدیل شوند.
صادق مالواجرد هدف ما این است که مسیر ورود دانش بنیان ها به پروژه های عمرانی را هموار کنیم و از ظرفیتهای علمی و فناوری برای بهبود کیفیت ساخت و ساز کاهش هزینه ها و بهینه سازی مصرف انرژی بهره ببریم. این مسأله هنگامی واجد اهمیت دوچندان می شود که مساله کند بودن نوآوری در صنعت ساختمان مطرح می شود.
وی با بیان اینکه ضرورت ارتباط شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با انجمن مدیران مراکز دانش بنیان و نخبگان کشور یکی از موضوعات کلیدی است که باید به آن پرداخته شود گفت: این ارتباط میتواند منجر به همکاری با وزارتخانه در تدوین مقررات ملی ساختمان مبتنی بر فناوریهای نوین؛ تقویت آموزش مهندسان از طریق طراحی دوره های مهارت محور با مشارکت نخبگان برای آشنایی با فناوریهای جدید مانند مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) سیستمهای هوشمند مدیریت انرژی و مصالح نوین شود.
وی بیان کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی از شرکتهای فناور و محصولات تأیید شده برای معرفی فناوریهای نوین به مهندسان و سازندگان؛ بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانها از طریق تدوین دستورالعملهای اجرایی برای کاهش مصرف انرژی و اجرای طرح های (پایلوت) فناوریهای جدید از دیگر اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: تشکیل کمیته مشورتی مشترک میان نظام مهندسی و انجمن نخبگان برای بررسی موانع ورود فناوریهای نوین و ارائه راهکارهای اجرایی از دیگر اقدامات در این حوزه به شمار می رود.
صادق با تاکید بر اینکه به منظور استفاده از فناوریهای نوین در مقررات ملی ساختمانها در تدوین ویرایش پنجم مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان نگرش جدیدی در حوزه فناوریهای نوین و مدیریت هوشمند انرژی وارد شده است گفت: در این ویرایش استفاده از سیستمهای هوشمند و تجهیزات کنترلی و اندازه گیری انرژی به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است و قصد داریم این دیدگاه را به سایر مباحث مقررات ملی نیز گسترش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: ما قصد داریم مقررات ملی ساختمان را از طریق دیجیتال سازی، یکپارچه کنیم تا مسیر اجرای پروژه ها و استفاده از مقررات ملی ساختمان و فناوریهای نوین تسهیل شود این اقدام می تواند تحول بزرگی در بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش هزینههای ساخت و ساز به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: ناترازی انرژی در کشور ضرورت حضور شرکتهای دانش بنیان برای تولید تجهیزات کاهش مصرف انرژی به منظور ورود فناوریهای نوین در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی را دو چندان کرده است.
او افزود: در همین راستا از شرکتهای دانش بنیان برای توسعه تجهیزاتی مانند سیستمهای هوشمند مدیریت انرژی عایق های حرارتی پیشرفته و نانومواد ساختمانی شیشههای کم مصرف و تهویه های نوین تجهیزات کنترل مصرف انرژی در ساختمانها استقبال خواهیم کرد و تلاش داریم با ایجاد تقاضا در صنعت ساختمان، زمینه ورود این فناوریهای را به بازار تسهیل و به این ترتیب از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از موانع اصلی پذیرش فناوریهای نوین عدم تطابق آنها با مقررات ملی ساختمان است گفت : ما نیاز داریم مقررات ملی ساختمان را با کمک متخصصان و شرکتهای دانش بنیان به روز کنیم تا نوآوریهای جدید سریع تر ارزانتر و آسانتر اجرایی شوند.
صادق تصریح کرد :در همین راستا پیشنهاد میکنم که یک اتاق ،فکر متشکل از نخبگان و شرکتهای فناور برای پیدا کردن روشهای مناسب جهت اصلاح و به روز آوری مقررات ملی ساختمان با رویکرد دانش بنیان تشکیل شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از مشکلات جدی صنعت ساختمان شکاف میان آموزشهای دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار است گفت : پیشنهاد می کنیم که نخبگان در کنار دانشگاه ها و نظام مهندسی مدلهای جدیدی برای آموزش مهندسی تدوین کنند که شامل: برگزاری دوره های تخصصی در حوزه فناوریهای نوین ساختمان ایجاد مراکز شبیه سازی ساخت و ساز برای ارتقای مهارت های عملی مهندسان جوان و همکاری شرکتهای دانش بنیان با دانشگاه ها برای ایجاد حوزههای میان رشته ای مرتبط با فناوریهای ساختمان است.
انتهای پیام/