به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد در اختتامیه همایش واقعیتها و روایتها پیرامون جنگ غزه که در واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد برگزار شد، با اشاره به ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: از خرداد 1342 تا بهمن 1357 رهبریتی در ایران شکل گرفت که ضمن شناخت موانع پیش روی کشور توانست الگویی از نظام مردمسالار را پایهگذاری کند که به جمهوری اسلامی منتهی شود.
وی با اشاره به الگوگیری از انقلاب اسلامی در منطقه، انقلاب اسلامی و مردمسالاری در نظام اسلامی را الگویی برای سایر جوامع اعلام کرد و بر تاثیرگذاری آن بر حوادث فلسطین و سایر جوامع جبهه مقاومت سخن گفت.
طهرانچی به واکنش کشورهای غربی نسبت به این تحولات اشاره کرد و گفت: آمریکا و غرب پس از جنگ جهانی اعلام کردند جنگ سرد پایان یافته و جنگ تروریسم آغاز شده است. در این چارچوب، گروههایی مانند داعش شکل گرفتند و منطقه شاهد اشغالگریهای جدید شد.
وی با اشاره به شهادت سردار قاسم سلیمانی در سال 2020، آن را نمونهای از تروریسم دولتی دانست و گفت: با وجود تلاشهای غرب برای مهار مردمسالاری در منطقه، این روند همچنان رو به پیشرفت است. امروز نیر شاهد شکلگیری وجدان جهانی نسبت به ظلم و جنایات در غزه هستیم که تحلیلهای عمیق و علمی را نیاز دارد.
طهرانچی گفت: مدیران حوزههای رسانه، دیپلماسی و میدان، نیازمند نظریات علمی و متقن که دانشگاهها آنها را تولید کردند، هستند. لذا از دانشگاهها انتظار میرود نقش هسته مرکزی را در این فرآیند ایفا کنند.
رئیس دانشگاه آزاد گفت: بر این اساس نظریهپردازی و مدلسازیها باید مبتنی بر واقعیتها و روایتهای منطقهای باشد. نباید منتظر بمانیم تا دانشگاههای خارجی برای تحولات منطقه ما نظریه و مدل بسازند و خودمان باید در این مسیر پیشگام باشیم.
وی گفت: برای ادامه نشستهای علمی در این زمینه نیازمند تلاشهای سازمان یافته و برنامه ریزی شده در نظام علمی دانشگاهی خود هستیم و لذا تدوین یک برنامه علمی جامع در حوزه مقاومت و مردمسالاری ضروری است.
طهرانچی افزود: باید چالشهای پیش روی این حوزه را ارزیابی و برای آینده، سالانه بیش از هزار پایاننامه و رساله تدوین کنیم و نتایج این پژوهشها را در اختیار سیاستگذاران، مدیران رسانهای و دیپلماتهای کشور دهیم تا بتوانند در صحنههای مختلف، عملکرد موفقی داشته باشند.
وی در پایان گفت: عملکرد موفق در حوزه دیپلماسی و رسانه بدون پشتوانه قوی علمی امکان پذیر نیست. لذا دانشگاهها باید رسالت خود را در این مسیر به خوبی بشناسند و به تولید نظریهپردازی بومی بپردازند.
انتهای پیام/