یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به ساختمان آنروا در قدس اشغالی 

شهرک‌نشینان صهیونیست به مقر آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) واقع در محله الشیخ جراح در قدس اشغالی یورش بردند.

به گزارش خبرآنی، منابع محلی گفتند گروهی از شهرک‌نشینان به مقر آنروا حمله کرده و پرچم‌ رژیم صهیونیستی و تابلوهای تحریک‌آمیز را بر فراز آن برافراشته‌اند.

به نقل از خبرگزاری معا، روز پنج‌شنبه، دو قانون کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) علیه فعالیت‌ آنروا در اراضی فلسطینی به مرحله اجرا درآمد. این امر به معنای محروم کردن ده‌ها هزار آواره از خدماتی نظیر آموزش و بهداشت است.

قانون اول فعالیت آنروا را در «منطقه تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی» ممنوع می‌کند که شامل فعالیت دفاتر نمایندگی و ارائه خدمات می‌شود. قانون دیگر نیز هر ارتباطی با آنروا را ممنوع می‌کند.

در مورد رژیم صهیونیستی، اصطلاح «منطقه تحت حاکمیت اسرائیل» در قانون اول به قدس شرقی اشغالی اشاره دارد، جایی که مقر موقت ریاست آنروا در آنجا و به طور مشخص در محله الشیخ جراح واقع شده است که در ماه‌های اخیر در معرض موجی از اقدامات تروریستی و تصمیمات انحصارگرایانه صهیونیست‌ها قرار داشته است.

در ماه مه ۲۰۲۴، مدیریت آنروا مجبور شد به‌دلیل حملات شهرک‌نشینان مقرش را ببندد که دو بار در یک هفته بناهای آن را به آتش کشیدند.

در تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴، «اداره اراضی اسرائیل» اعلام کرد که بر زمین واقع در محله الشیخ جراح که مقر آنروا در آن قرار دارد، تسلط یافته و این مکان را به یک کانون شهرک‌سازی با هزار و ۴۴۰ واند مسکونی تبدیل خواهد کرد.

همچنین، اشغالگران بنا به حکم «اداره اراضی اسرائیل» که ۱۴ ژانویه ۲۰۲۴ صادر کرده و خواستار خروج آنروا از دانشکده آموزشی قلندیا شده بود، به این دانشکده حمله کردند.

آژانس آنروا به بیش از ۱۱۰ هزار آواره در قدس خدمات ارائه می‌دهد و این آژانس بین‌المللی دو اردوگاه آوارگان، یعنی اردوگاه شعفاط و اردوگاه قلندیا را مدیریت می‌کند.

همچنین نیروهای اشغالگر دیروز دوشنبه کتابخانه و یک مرکز تجاری را در قدس اشغالی بستند و به چندین خانه از جمله منازل اسیران فلسطینی یورش بردند که انتظار می‌رود از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شوند.

مرکز اطلاعات حقوقی «وادی حلوة» اعلام کرد که اشغالگران کتابخانه‌ای را در شهرک قدیم قدس به مدت ۳۰ روز «به بهانه فروش کتاب‌های تحریک‌انگیز» تعطیل کرده‌اند.

در همین حال، پلیس رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد آخر هفته، کتاب‌هایی که محتوای تحریک‌انگیز داشته‌اند را در یک فروشگاه شهرک قدیم ضبط کرده است و این کتاب‌ها در حین بازرسی از یک زن به دست آن‌ها رسیده است‌.

پلیس رژیم صهیونیستی ادعا کرد تحقیقات به یک فروشگاه منجر شده است که کتاب‌هایی با محتوای تحریک‌انگیز می‌فروشد و بخشی از این کتاب‌ها مربوط به آثار شخصیت‌های «تروریستی» مانند «یحیی السنوار، حسن نصرالله و عبدالله البرغوثی» است. صاحب این فروشگاه به تحقیقات ارجاع داده شده و امروز بازداشت او تمدید شده است.

همزمان، مرکز وادی حلوة گفت نیروهای اشغالگر به خانه‌های چندین اسیر قدس که اسامی آنها در لیست اسرایی قرار دارد که در چارچوب تبادل اسرا آزاد خواهند شد، یورش برده‌اند.

۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ توافق آتش‌بس و تبادل اسرا بین مقاومت فلسطین و اشغالگران اجرایی شد و چهار مرحله از تبادل اسرا به انجام رسیده است.

از سوی دیگر، استانداری قدس اعلام کرد رژیم صهیونیستی یک مرکز تجاری را در محله وادی الحمص واقع در جنوب قدس به بهانه استخدام بدون مجوز کارگر از کرانه باختری به مدت ۲۰ روز بست و کارگر مورد نظر و صاحب مرکز تجاری را بازداشت کرد.

استانداری در ادامه اعلام کرد امروز ۵ فلسطینی از چندین منطقه در قدس بازداشت شدند.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و آغاز حمله به غزه، اشغالگران اقدامات خود را در شهر قدس افزایش داده و ۸۳ فلسطینی را شهید، حدود ۲۱۰۰ فلسطینی را دستگیر و حدود ۴۷۰ واحد تجاری و مسکونی را تخریب کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.