اژه‌ای: در اجرای اسنادبالادستی موفقیت لازم به دست نیامده است

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رییس قوه قضاییه در راستای سلسه برنامه‌ها و بازدید‌های خود از مراکز علمی و دانشگاهی، صبح امروز سه‌شنبه 16 بهمن در دانشگاه جامع حضرت امام حسین(ع) حاضر شد و به مدت دو ساعت از بخش‌های مختلف نمایشگاه «روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی» مستقر در دانشکده و پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی این دانشگاه، بازدید به عمل آورد.

رییس دستگاه قضا در جریان بازدید از بخش مربوط به دستاورد‌های «آینده‌پژوهی و آینده‌نگری»، با اشاره به وجود چندین سند بالادستی در کشور، گفت: ضروری است بررسی و آسیب‌شناسی شود که چرا طی سالیان گذشته در پیشبرد و اجرای بخش قابل توجهی از اسناد بالادستی، موفقیت لازم به دست نیامده است؛ آسیب‌شناسی دقیق این حوزه و ارائه راهکار در راستای برطرف کردن موانع موجود، می‌تواند در آینده ما را در اجرای هرچه بهتر اسناد بالادستی نظیر برنامه‌های توسعه، کمک کند.

رییس عدلیه در جریان بازدید از بخش «تجربه‌نگاری تبدیل دانش ضمنی به دانش سریع در حوزه دفاع مقدس و جبهه مقاومت اسلامی» اظهار کرد: در حوزه هوش مصنوعی نسبت به دنیا کمی عقب هستیم و ضروری است که این فاصله را کمتر کنیم؛ در عین حال باید آسیب‌های این حوزه را نیزبه خوبی بشناسیم؛ به عنوان نمونه، یکی از این آسیب‌ها آن است که استفاده از هوش مصنوعی، به مرور باعث کاهش ابتکار، خلاقیت، تفکر و تعقل افراد می‌شود.

اژه‌ای با اشاره به ضرورت بسط و توسعه گفتمان پیشرفت در ذهنیت مسئولان و مدیران کشور اظهار کرد: با عنایت به پیشرفت‌های شگرف و بعضاً لحظه‌ای تکنولوژی و ابزار‌های تکنولوژیک، ضروری است مسئولان و مدیران کشور پاره‌ای از اوقات خود را برای بازدید از این قبیل نمایشگاه‌ها اختصاص دهند؛ پیشنهاد ما این است که روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی، برای خواص و نخبگان و همچنین برای دستگاه‌ها، دانشگاه‌ها و شورا‌های مهم کشور نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشریح شود.

رییس قوه قضاییه در ادامه، بر ضرورت تبیین دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایمختلف طی 46 سال گذشته تأکید کرد و گفت: بیان دستاورد‌های انقلاب اسلامی برای نسل جدید و جوانان، اقدامی امید‌آفرین است که باید همگی در انجام آن اهتمام داشته باشیم.

اژه‌ای همچنین از دستاورد‌های اندیشگاه عالی تجربه‌نگاری انقلاب اسلامی و دانشکده پیامبر اعظم(ص) نیز بازدید به عمل آورد و در ادامه با حضور در «اتاق هوش مصنوعی و علوم شناختی» و «آزمایشگاه هوش اشیاء»، در جریان آخرین دستاورد‌های این حوزه قرار گرفت.

این خبر می‌افزاید؛ حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در جریان حضور خود در دانشگاه جامع حضرت امام حسین(ع)، در همایش ملی «نقد، مناظره و نظریه‌پردازی» حضور یافت و طی سخنانی در این همایش، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام‌الله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) که در امتداد بعثت انبیاء و امامت ائمه هدی است،  فقط با هدف تغییر حکومت و مدیریت ظاهری کشور صورت نگرفت؛ بلکه هدف اساسی از این انقلاب، ایجادجامعه اسلامی و در پی آن، شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است.

رییس قوه قضاییه بیان کرد: جامعه ما باید به معنای واقعی کلمه اسلامی شود؛ این بدین معناست که همه شئون  و آحاد جامعه، ملتزم به دستورات اسلامی باشند. اقتصاد ما، امنیت ما، اجتماعیات ما، فریاد ما، سکوت ما، در کل همه رفتار و گفتار و اعمال ما باید اسلامی باشد.

رییس دستگاه قضا گفت: وقتی می‌خواهیم جامعه را در همه شئون اسلامی کنیم و به تمدن اسلامی نائل آییم، باید از دانشگاه و حوزه آغاز کنیم؛ اگر دانشگاه ما یک دانشگاه جامع اسلامی باشد آنگاه سعادت، پیشرفت، عزت و رفاه دنیا و آخرت مردم تامین می‌شود. از آن سو، چنانچه خدای‌ناکردهدانشگاه و حوزه ما به انحراف کشیده شوند در آن صورت، بدبختی‌ها آغاز می‌شود.

رییس عدلیه اظهار کرد: یک دانشگاه جامع اسلامی دانشگاهی است که فقط به فتح قله‌های علمی اکتفا نمی‌کند بلکه در پی انسان‌سازی است. برای ایجاد تمدن نوین اسلامی نیز اصل اساسی همین انسان‌سازی می‌باشد.

اژه‌ای افزود: دانشگاه ما باید برای نظام مسائل موجود در کشور راهکار علمی و متقن داشته باشد. برای نمونه، دانشگاه ما باید بررسی کاربردی به عمل آورد که چرا در کشور در اجرای اسناد بالادستی اعم از سیاست‌های کلی ابلاغی و برنامه‌های توسعه، توفیقمطلوب را به دست نیاورده‌ایم.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: دانشگاه ما باید در تجهیز سرمایه انسانی دستگاه‌های حاکمیتی کشور، بیش از پیش منشا اثر باشد و بتواند مدیر پروری کند؛ آن هم مدیری که در تراز انقلاب اسلامی و متعهد به ایجاد جامعه اسلامی و حرکت در مسیر تمدن نوین اسلامی باشد. مدیرپرورش‌یافته در نظام اسلامی ما باید بهره‌مند از روحیه جهادی، تعقل، صداقت و شرح‌صدر باشد.

رییس دستگاه قضا گفت: نقش سرمایه انسانی و مدیریت در هر مجموعه‌ای بسیار برجسته و قابل اعتنا می‌باشد؛ در هر مجموعه‌ای که مدیری در تراز انقلاب اسلامی بر مصدر امور بوده، در آن مجموعه مشکلات، نواقص و مفاسد کمتری به وقوع پیوسته است و بالعکس در هر منصبی که مدیری نالایق بر سر کار بوده، عقبگرد‌ها و مشکلات عدیده‌ای نصیب زیر مجموعه او شده است.

اژه‌ای با اشاره به ویژگی‌های ممتاز دانشگاه جامع حضرت امام حسین‌(ع) بیان داشت: دانشگاه جامع حضرت امام حسین‌(ع) باید در همه ابعاد و زمینه‌ها، چه از حیث دستاورد‌های علمی و تکنولوژیکی و چه از حیث کادرسازی و مدیرپروری، باید برای سایر مراکز علمی و آموزشی کشورالگو باشد.

وی افزود: امروز در بازدید از دانشکده هوش مصنوعی این دانشگاه با دستاورد‌ها و پیشرفت‌هایمهمی در حوزه هوش مصنوعی آشنا شدیم؛ ضرورت دارد این دستاورد‌ها هرچه بیشتر برای مسئولان و مدیران کشور تبیین و تشریح شود و به صرف برگزاری نمایشگاه و تدوین جزوات اکتفا نشود. ضرورت دارد نخبگان شما در شورا‌های عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی و سایر مجامع و شورا‌ها برای تبیین و تشریح دستاورد‌ها حضور یابند. ما در جلسات هفتگی خود در شورای‌عالی قوه قضاییهآمادگی پذیرایی از نخبگان این دانشگاه را برای تامین و تشریح دستاورد‌های علمی‌شان داریم.

بر اساس این خبر؛ سردار حسنی آهنگر؛ رییس دانشگاه جامع حضرت امام حسین(ع) در جریان حضور رییس قوه قضاییه در نمایشگاه روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی، به ارائه مبانی طراحی تحول علمی و تعالی معنوی این دانشگاه و همچنین توضیحاتی پیرامون سند تحول 50 ساله این دانشگاه پرداخت و گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که دانشگاه جامع امام حسین(ع) یک الگوی طراحی‌شده برای 50 سال آینده جهت رسیدن به مرجعیت علمی جهان را داشته باشد.

وی همچنین گفت: هدف ما این است که در قالب یک برنامه بلندمدت به افق‌ها و آرمان‌های بلندی فکر کنیم و به دانشگاه تراز اسلامی که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب باشد، برسیم.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.