نرخ رشد جمعیت در سرزمینهای اشغالی در سال ۲۰۲۴ به دلیل افزایش مهاجرت معکوس به ۱.۱ درصد کاهش یافته است. همچنین، مهاجرت به سرزمینهای اشغالی به دلیل مشکلاتی در زمینه اشتغال و پذیرش مدارک خارجی، ۳۱ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
به گزارش خبرآنی، نرخ رشد جمعیت رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ به ۱.۱ درصد رسیده که در مقایسه با ۱.۶ درصد در سال قبل، کاهش قابل توجهی را نشان میدهد. دلیل اصلی این کاهش، افزایش قابل توجه مهاجرت معکوس در پی «وضعیت امنیتی پیچیده» است.
وبگاه صهیونیستی واللا در گزارشی نوشت در سال ۲۰۲۴، ۸۲ هزار و ۷۰۰ نفر اسرائیل را ترک کردهاند و ۲۳ هزار و ۸۰۰ نفر به اسرائیل بازگشتهاند. علاوه بر این، تعداد مهاجران جدید حدود ۱۵۰۰۰ نفر کاهش یافته است.
براساس تعریف اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، مهاجر به خارج، کسی است که از تاریخ خروج خود، حداقل ۹ ماه در سال بهطور تجمعی در خارج اقامت داشته باشد.
مطالعهای جدید از مرکز پژوهش و اطلاعات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) نشان میدهد که میانگین تعداد افرادی که بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ از اسرائیل مهاجرت کردهاند، حدود ۳۶۰۰۰ نفر در سال بوده است. با این حال، این رقم از سال ۲۰۲۲ به طور قابل توجهی افزایش یافته است، به طوری که تعداد مهاجران در سال ۲۰۲۲ به ۵۵ هزار و ۳۰۰ نفر (۴۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل) و در سال ۲۰۲۴ به ۸۲ هزار و ۷۰۰ نفر (۵۰ درصد افزایش) رسیده است.
در سال ۲۰۲۲، ۴۰ درصد از مهاجران را جوانان ۲۰ تا ۳۹ ساله تشکیل دادند و ۵۰ درصد از آنها مهاجران سابق بودند که شامل ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر بودهاند که به کشورهای خود بازگشتهاند.
همچنین دادههای اداره مرکزی آمار نشان میدهد ۴۸.۶ درصد از مهاجران خروجی در سال ۲۰۲۴ در خارج از اسرائیل متولد شدهاند.
در مورد مهاجرت به اسرائیل در این گزارش آمده است، حدود ۲۰۰ هزار مهاجر بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ وارد اسرائیل شدهاند، اما تعداد مهاجران جدید در سال ۲۰۲۴ با ۳۱ درصد کاهش به ۳۲ هزار و ۲۸۱ نفر رسیده است، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ برابر با ۴۷ هزار و ۱۳ نفر بود.
مطالعات سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نشان میدهد که ایالات متحده، استرالیا، نیوزیلند، کانادا و سوئیس در جذب مهاجران متخصص و کارآفرین پیشرو هستند. رژیم صهیونیستی در این رده بندی بین ۳۵ کشور، در رتبه پایین قرار دارد.
در همین زمینه، «عودید فورر» عضو پارلمان رژیم صهیونیستی میگوید جنگ «شمشیرهای آهنین» و «ستیزهجویی ضد یهودی» باعث کاهش مهاجرت به اسرائیل شده است، زیرا اکثر مهاجران از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق میآیند، هرچند که سیاست رژیم صهیونیستی، تشویق مهاجرت از این کشورها نیست.
وی افزود تعداد مهاجران از کشورهای غربی به دلیل مشکلاتی که با آنها روبهرو هستند، به ویژه در زمینههای استخدام و پذیرش مدارک خارجی، کمتر از حد انتظار است.
انتهای پیام