به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز قوه مقننه در تشریح سوال خود از غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ضعف هم در جهاد کشاورزی سابق و هم در حال حاضر وجود دارد که بعضی موارد مدیریت صحیح نمیشود. مثلا در بحث سیبزمینی ما 5.2 میلیون تن در کشور تولید داشتیم که 4 میلیون تن آن صرف تامین نیاز کشور و 1.2 آن صادر میشد اما امروز به جایی رسیدیم که در بازار دچار مشکل شدیم و مجبوریم سیب زمینی وارد کنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث گوشت هم همین عدم مدیریت دیده میشود و طبق اعلام منابع گمرک چیزی حدود 550 لاشه گوسفندی فاسد از طریق گمرک بندرعباس وارد کشور شده و اکنون در شعبات بندرعباس در حال رسیدگی است یا اگر در موضوع توزیع کود دقت نشود امسال مجدد باید گندم وارد کنیم. در موضوع برنج هم طبق گزارش پلیس اقتصادی 60 هزار تن برنج تقلبی وارد کشور شده که در شعبه 9 دادیاری بندرعباس در حال رسیدگی است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اختلاف قیمت 300 دلاری هر تن برنج وارداتی با برنج تولید داخل تصریح کرد: آیا راه حل تنظیم بازار و تامین نیاز مردم واردات برنج تقلبی است؟ شاید آقای وزیر پاسخ دهند که هنوز پول این برنج ها پرداخت نشده است اما طرف خارجی از شما ضمانتنامه گرفته و پول آن را وصول خواهد کرد.
لاهوتی ادامه داد: متاسفانه در این نابسامانی ارزی چیزی حدود یک میلیارد و 300 هزار دلار سرمایه کشور خرج این واردات میشود، میتوانید این پول را به تعاونی روستایی بدهید تا برنج را از کشاورز بخرد و با قیمت مناسب در بازار توزیع کند.
وی با تاکید بر اینکه راه حل تنظیم بازار واردات نیست، اضافه کرد: یک زمانی ما هزار تن نخ ابریشم تولید میکردیم که البته همه آن مختص به استان گیلان نیست بلکه در اصفهان، خراسان، گلستان، آذربایجان و دیگر استانها هم تولید میشود، اگر این هزار تن تولید ابریشم ما دست چینیها بود آن را به 10 هزار تن میرساندند. ما باید الان از جمله صادرکنندگان ابریشم می بودیم اما متاسفانه تعرفه واردات ابریشم از 200 درصد به 26 درصد رسیده یعنی ابریشمی که خود ما توان تولید آن را داریم با تعرفه تقریبا صفر وارد کشور میشود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس در پایان با اشاره به تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و تاثیر آن در کاهش تولید محصولات، گفت: 4 هزار هکتار از 13 هزار هکتار باغات توت کشور، 4 تا 5 هزار هکتار از زمینهای برنج و 3 هزار هکتار از باغات چای تغییر کاربری داده شده است، کشاورزی که زمین کشاورزی را مانند فرزند خود میداند انتظار کمک از دولت ندارد تنها خواسته او این است که نگذارید یک عده آدم صاحب منافع که در دستگاههای دولتی نفوذ دارند مانع کار آنها شوند. تامین نظر این صاحبان منافع را به منافع ملی، به دستان پینه بسته کشاورزان، سیبزمینی کاران و چای کاران نفروشیم.
انتهایپیام/