از مهمترین عناوین خبرهای امروز بخش اقتصادی میتوان به واردات آیفون ۱۶، افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف، تامین ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز گوشتی کشور از طریق تولید داخل، بهرهبرداری از راهآهن چابهار - زاهدان و برگزاری رویداد ایران کریدور اشاره کرد.
به گزارش خبرآنی، یکی از مهمترین اخباری که امروز ۱۵ بهمن ماه در سرویس اقتصادی خبرآنی منتشر شد، اعلام عدم توقف واردات آیفون ۱۶ از سوی رئیس کل گمرک ایران بود. فرود عسگری امروز در یک نشست خبری با تشریح اقدامات این سازمان در ۱۰ ماهه سال جاری، گفت: واردات آیفون مدتی ممنوع بود، اما بر اساس مصوبات صادر شده آزاد شد و اخیرا هم واردات آن از گمرکات بر اساس مصوبه صادر و ابلاغ شده و انجام میشود.
فرآیند کار به این صورت است که همه کالاها طبق تبصره ۳ ماده ۷ قانون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید ثبت سفارش شود و منشأ ارز تمام کالاهایی که قرار است ترخیص شود باید به بانک مرکزی اعلام شود و کد رهگیری داشته باشند. بنابراین به گفته رییس کل گمرگ، فرآیند کار درحال پیگیری و انجام است و حقوق ورودی وصول شده و مجوزهای لازم نیز اخذ و ترخیص آن در فرودگاه امام(ره) از امروز آغاز شده است.
البته این مقام مسئول در ادامه صحبتهایش به افزایش هشت برابری واردات خودرو در ۱۰ ماهه امسال هم اشاره کرد که بر ای اساس، ۴۱ هزار و ۲۹۷ دستگاه خودرو به ارزش ۸۷۷ میلیون دلار در بازه زمانی گفته شده وارد کشور شده و رشد ۷۴۴ درصدی در ارزش داشته است.
ایران محور ارتباطات منطقه میشود
ایران به واسطه وضعیت جغرافیایی که از آن برخوردار است شرایط و امکان تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتا و ارتباطات منطقه را دارد؛ در واقع ترافیکی که از بستر ایران و از مسیر زمینی عبور میکند، کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریا و اقیانوس دارد تا به اروپا و سایر کشورها برسد؛ بنابراین به اعتقاد کارشناسان، باید از مزایای موجود استفاده کرد. بر این اساس در راستای تحقق این موضوع، امروز رویداد "ایران کریدور" با حضور وزیر ارتباطات ایران به عنوان سخنران اصلی و جمعی از مسئولان حوزه ارتباطات در دبی برگزار شد.
سیدستار هاشمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در این رویداد به پتانسیل بالای ایران در حوزه بهره برداری از هوش مصنوعی اشاره کرد و خواستار تقویت همکاریهای منطقه ای برای تبدیل منطقه خلیج فارس به یک قطب پیشرو در عرصه هوش مصنوعی شد. بهزاد اکبری- مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت - نیز در حاشیه رویداد مذکور هدف برگزاری را این دانست که ایران به عنوان کریدور دیجیتال منطقه برای ارتباطات بین کشورهایی که در منطقه ما حضور دارند معرفی شود چراکه ارتباطات شرق به غرب، چین، هند به اروپا و شمال به جنوب پتانسیلهایی است که ایران دارا بوده و تلاش شد ظرفیتهای کشورمان معرفی و در این زمینه اعلام آمادگی شود.
نکاتی که قبل از خرید آنلاین طلا باید بدانید
مدتی است که هر اپلیکیشن و پلتفرم آنلاین مثل سرویسهای درخواست تاکسی اینترنتی و سفارش غذا، پلتفرمهای پرداخت یا حتی پلتفرمهای تماشای فیلم و سریال را که باز میکنیم، یک تبلیغ از خرید و فروش طلا با هر میزان سرمایهای را به چشم می خورد اما این موضوع می تواند یادآوری داستانی از سکههای ثامن و ماجرای کلاهبرداری از هزاران ایرانی باشد. در همین رابطه عبدالرضا عسگرخانی- مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها- اظهار کرد: این پلتفرمها ضمن ارائه امکاناتی نظیر خرید و فروش آسان، با هر میزان بودجه، تنوع محصولات، امکان تحویل فیزیکی طلا و...، توانستهاند توجه بسیاری را به خود جلب کنند.
اما نکته مهم اینجاست که همه این پلتفرمها قانونی نیستند و ممکن است اقدام به خالی فروشی و کلاهبرداری کنند یا حتی برخی از این پلتفرمها منشأ خارج از ایران و قابلیت پیگیری نداشته باشند.
بر این اساس به مردم توصیه شده پیش از خرید از اینگونه پلتفرمها، باید به این موارد توجه کنند که آیا دارای اینمادِ فعال و واقعی هستند، آیا مشمول نظارتهای ثانویه وزارت صمت هستند و در نهایت اینکه طلای خریداران را نزد بانک کارگشایی نگهداری میکنند یا خیر؟
مشترکان پر مصرف منتظر افزایش تعرفه آب باشند
دولت چندین سال است که افزایش پلکانی تعرفه آب را دنبال میکند و امسال افزایش تعرفه پرمصرفها در دستور کار قرار گرفته تا میزان مصرف آنها مدیریت شود. بنابراین افزایش تعرفه آب مشترکان پرمصرف در انتظار تصویب از دیگر خبرهای مهمی که امروز منتشر شد.
آنطور که یزدان رضایی- معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو - گفته است مشترکان داخل الگو کمتر از یک سوم هزینه تامین برق را میپردازند اما زمانی که مشترک از الگو خارج شود اعداد تغییر میکند. آنچه که در سال ۱۴۰۴ و سالهای بعد از آن اجرایی می شود، طبق قانون خواهد بود. در بخش آب نیز الگوی پلکانی به پیشنهاد وزارت نیرو ابلاغ شده است که در مرحله تصویب است.
او همچنین درباره اینکه آیا پیشنهادی برای افزایش تعرفه برق نیز داشتهاند توضیح داد تعرفههای پلکانی در حوزه برق به موجب قانون مانعزدایی صنعت برق و و احکام یک سال قانون بودجه ۱۴۰۰ به بعد بهطور کامل پیادهسازی و ابلاغ شد.
تامین ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز گوشتی کشور از طریق تولید داخل
اما بررسیها نشان میدهد در چهار دهه گذشته و قبل از انقلاب اسلامی، در حوزه گوشت قرمز، ما عملا یک کشور واردکننده و مصرفکننده بودیم و به کشورهای خارجی وابستگی داشتیم و بیشترین میزان نیاز گوشتی کشور با وجود اینکه در آن زمان جمعیت کشور بالا نبود، از طریق واردات تامین میشد. بنابراین تامین ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز گوشتی کشور از طریق تولید داخل را می توان دیگر خبر مهم بخش اقتصادی دانست.
در این باره منصور پوریان - رئیس شورای تامین دام کشور- اعلام کرده است از سال ۸۰ صنعت گوشت ایران رشد کرد و در سال ۹۴ آمار بالای صادرات از ایران به کشورهای دیگر ثبت شد، همچنین در حال حاضر تامین ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز گوشتی کشور از طریق تولید داخل صورت میگیرد.
پایان سال آینده منتظر تکمیل راه آهن چابهار- زاهدان باشید
بر اساس مصوبه هیأت دولت در خصوص طرح توسعه شرق کشور و همچنین طرح توسعه سواحل مکران، احداث راه آهن چابهار - زاهدان به طول حدود ۶۳۴ کیلومتر در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت. این طرح با هدف ایجاد کریدور شمال - جنوب در شرق کشور و اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به شبکه ریلی کشور و بهره مندی از مزایای ترانزیت ریلی کشور، از طریق اتصال آسیای میانه و افغانستان به آبهای آزاد اقیانوسی طراحی و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۲ آغاز شد.
اهداف اجرای پروژه تکمیل کریدور ریلی شرق کشور امکان اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به (تنها بندر اقیانوسی کشور) به شبکه ریلی، دسترسی مردم چابهار، نیکشهر، ایرانشهر و خاش به شبکه ریلی کشور، ایجاد بستر مناسب برای توسعه و رشد اقتصادی و صنایع بومی منطقه و مباحث پدافند غیرعامل عنوان شده است.
در همین رابطه سید حمید پور محمدی- رئیس سازمان برنامه و بودجه- درباره این پروژه گفته است که در حال حاضر تکمیل خط آهن از چابهار به سمت زاهدان در حال انجام و از زاهدان تا خاش در مرحله بعدی تمام میشود و تا پایان سال آینده خط آهن چابهار - زاهدان را به بهرهبرداری می رسد و براساس جدول زمانبندی این پروژه حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع میخواهد که به وزارتخانه و پیمانکار ارائه شود.
انتهای پیام