سرعت کمسابقه نصب تاسیسات انرژی خورشیدی و بادی در سالهای اخیر، به چین کمک کرده است تا شش سال زودتر از موعد مقرر، به ظرفیت هدف گذاری شده در تولید انرژیهای تجدیدپذیر، دست یابد.
به گزارش خبرآنی، چین که بزرگترین منبع انتشار گازهای گلخانهای در جهان است، در سال ۲۰۲۰، برای ایجاد ۱۲۰۰ گیگاوات ظرفیت خورشیدی و بادی تا سال ۲۰۳۰، هدفگذاری کرده بود.
چین چهار سال پس از اعلام این هدف و شش سال زودتر از موعد پیشبینی شده، به این هدف رسیده است. حمایت دولت از انرژیهای تجدیدپذیر و تولیدکنندگان داخلی که بازار را با قطعات و تجهیزات ارزانقیمت پر کردهاند، به این کشور امکان داد که ظرفیت خورشیدی و بادی کمسابقه را در هر یک از دو سال گذشته نصب کند.
ظرفیت تاسیسات انرژی خورشیدی و بادی چین، در سال گذشته، افزایش یافت. این کشور همچنان در افزایش ظرفیت در سطح جهانی، پیشرو بوده و رکورد نصب سالانه خود را شکست. دادههای اداره ملی انرژی چین نشان داد که در سال میلادی گذشته، ظرفیت تولید انرژی خورشیدی این کشور، ۴۵.۲ درصد افزایش یافت، در حالی که ظرفیت تولید نیروی بادی، ۱۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد کرد.
رشد ظرفیت نصب شده خورشیدی و بادی، بالاتر از رشد کلی ۱۴.۶ درصدی مجموع ظرفیت تولید برق نصب شده در دومین اقتصاد بزرگ جهان بود.
چین با افزودن حدود ۲۷۷ گیگاوات ظرفیت خورشیدی و ۸۰ گیگاوات دیگر ظرفیت بادی در سال ۲۰۲۴، رکورد خود را در افزایش ظرفیت سالانه انرژیهای تجدید پذیر شکست.
این کشور در پایان سال ۲۰۲۴، یکی از بزرگترین پروژههای انرژی خورشیدی جهان از نظر ظرفیت را به شبکه برق متصل کرد. پروژه فوتوولتائیک «رواوکیانگ» (PV Ruoqiang)، یک پروژه خورشیدی غولپیکر چهار گیگاواتی در بخش جنوب شرقی صحرای تاکلاماکان است که توسط شرکت «سرمایهگذاری برق سبز چین»، توسعه و اجرا شده است.
این پروژه خورشیدی، بخشی از برنامه دولت چین برای رسیدن به اوج انتشار گازهای گلخانهای تا پایان دهه جاری است. چین در پایان سال گذشته، در مسیر ثبت یک رکوردشکنی سالانه دیگر در زمینه رشد ظرفیت خورشیدی پیش میرفت.
شرکت «بلومبرگ نیو انرژی فاینانس»، هفته گذشته، در گزارشی نوشت: چین در سال ۲۰۲۴، بزرگترین بازار برای سرمایهگذاری انرژی کمکربن بود. این کشور در سال گذشته، ۸۱۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری در راهحلهای انرژی پاک جذب کرد که ۲۰ درصد نسبت به سال ۲۰۲۳، افزایش داشت. کل سرمایهگذاری چین بیشتر از مجموع سرمایهگذاری آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس بود و رشد سرمایهگذاری در چین، معادل دو سوم کل افزایش جهانی در سال گذشته بود.
بر اساس دادههای اداره ملی انرژی چین، ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی چین در ژوئن سال ۲۰۲۴، از زغالسنگ فراتر رفت.
شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی»، سال گذشته اعلام کرد تا سال ۲۰۲۴، انرژی خورشیدی به تنهایی، از زغالسنگ به عنوان منبع انرژی اولیه، سبقت خواهد گرفت و مجموع ظرفیت خورشیدی، به بیش از ۱.۳۸ تراوات میرسد که ۱۵۰ گیگاوات بیشتر از ظرفیت زغالسنگ خواهد بود.
تخمین زده میشود که انتشار دی اکسید کربن چین در سال ۲۰۲۴، نسبت به سال قبل، ۰.۸ درصد افزایش یافته است. اما بر اساس تحلیل جدید «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» (CREA)، افزایش انتشار گازهای گلخانهای در سه ماهه اول، با ثابت ماندن انتشار گازهای گلخانهای از فوریه سال ۲۰۲۴ به دلیل رشد چشمگیر تاسیسات انرژی پاک و اقتصاد ضعیفتر از حد انتظار، تا حدی جبران شد.
وب سایت انگلیسی «کربن بریف»، چین را بزرگترین عامل در تاسیسات تجدیدپذیر جهانی و روند انتشار معرفی و اعلام کرد تعهدات جدید پکن تحت توافق پاریس و برنامه پنج ساله در سال جاری، بر این روندها، تاثیر قوی خواهد گذاشت زیرا پروژههای بادی، خورشیدی و هستهای در مقیاس بزرگ، در حال رقابت هستند تا قبل از پایان چهاردهمین برنامه پنج ساله، تکمیل شوند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با وجود رونق انرژیهای تجدیدپذیر، زغالسنگ همچنان در چین، منبع انرژی برتر است. رشد مداوم تقاضا برای زغالسنگ از جمله برای تولید برق، نشان میدهد که زغالسنگ همچنان بار پایه سیستم برق چین خواهد ماند و از رشد انرژیهای تجدیدپذیر، پشتیبانی میکند.
انتهای پیام