وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به حمایت دولت از صنعت فضایی کشور به ظرفیتهای بیبدیل صنعت فضایی تاکید کرد و گفت: مدیریت پیکرههای آبی و منابع آب کشور یکی از حوزههایی است که میتوان از ظرفیتهای صنعت فضایی برای آن بهره برد.
به گزارش خبرآنی، سید ستار هاشمی امروز در مراسم روز ملی فناوری فضایی که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، با تأکید بر اهمیت صنعت فضایی، از پیشرفتهای اخیر در این حوزه سخن گفت و نقش بخش خصوصی را در توسعه این صنعت کلیدی دانست.
هاشمی با اشاره به برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: بر اساس فصل سیزدهم و ماده ۶۷ این برنامه، تکالیف مشخصی برای صنعت فضایی کشور در نظر گرفته شده که از جمله آنها میتوان به تثبیت جایگاه ایران در مدار پایین (زیر هزار کیلومتر) و دستیابی به مدار بالا (۳۶ هزار کیلومتر) اشاره کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به موفقیتهای اخیر در صنعت فضایی کشور، این پیشرفتها را نتیجه کار تیمی منسجم میان بخشهای مختلف دولتی، لشکری و خصوصی دانست و افزود: بازیگران و کنشگران متعددی در این حوزه فعال هستند که بهصورت منظومهوار در کنار هم قرار گرفتهاند تا این دستاوردها رقم بخورد.
هاشمی، ضمن تأکید بر حمایت دولت از صنعت فضایی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری تمامی بخشهای دخیل، ایران بتواند جایگاه خود را در این حوزه بیش از پیش تثبیت کند.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای صنعت فضایی، افزود: یکی از پروژههای مهم، تکمیل پایگاه فضایی چابهار است که در راستای راهبردهای دولت چهاردهم و توجه ویژه به سواحل مکران، نقش اساسی در توسعه توان فضایی کشور خواهد داشت.
وزیر ارتباطات با تاکید بر ضرورت ایجاد زیرساختهای دریافت و بهرهبرداری از تصاویر ماهوارهای و خدمات مخابراتی در مناطق صعبالعبور، گفت: در همین راستا، دو ایستگاه ماهوارهای در سلماس و چناران برنامهریزی شدهاند که امیدواریم این مسیر را با قدرت پیش ببریم.
وی با اشاره به برنامههای آینده این حوزه گفت: یکی از برنامههای مهم، توسعه منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی است که در راستای دستیابی به منظومه مخابراتی و ارتباطی کشور طراحی شده و نگاهی جدید به آینده صنعت فضایی ترسیم میکند.
وزیر ارتباطات در ادامه به معرفی سه ماهواره جدید که امروز رونمایی شدند، پرداخت و گفت: نمونه ارتقاء یافته ماهواره «پارس ۱» که نسبت به نمونه قبلی خود بهبودهای قابلتوجهی داشته است. همچنین ماهواره «پارس ۲» با دقت تصویربرداری بسیار بالاتر در طیف رنگی (۸ متر) و سیاه و سفید (۴ متر) رونمایی خواهد شد. این ماهواره دارای دقت تصویربرداری ۲ متر است. ماهواره «پارس ۳» که در دستور کار پژوهشگاه فضایی است، با دقت ۲متر است. ماهواره مخابراتی «ناوک» نیز با هدف تقویت ارتباطات مخابراتی در ارتفاع بالا طراحی شده، این ماهواره با قابلیت تست ارتباطات در مدار بیضوی کشیده ساخته شده که برای اولین بار در چنین مداری قرار خواهد گرفت.
درحال تکمیل