آژانس امداد و کار سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی تاکید دارد که رژیم صهیونیستی با انتشار اطلاعات غلط و طرح ادعا علیه فعالیتهای این سازمان، آن را مجبور به تخلیه مراکز خود در نوار غزه کرده است.
به گزارش خبرآنی، مقامات سازمان ملل و کارکنان امور بشردوستانه میگویند گرچه رژیم صهیونیستی نتوانست در جریان جنگ خود علیه غزه، حماس را از بین ببرد، به برنامه خود برای ریشهکن کردن «دشمن» اعلام شده دیگرش ادامه میدهد؛ آژانس امداد و کار سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا).
روز پنجشنبه ۲ قانون در سرزمینهای اشغالی به اجرا درآمد که بهطور موثر فعالیتها و توانایی آنروا را برای کار در این منطقه ویران شده در جنگ محدود میکند. یکی از این قوانین کار آژانس را در مناطق تحت کنترل اسرائیل ممنوع و دیگری هرگونه تماس با آژانس را ممنوع میکند.
میدل ایست آی با انتشار این مقدمه تاکید کرد: اسرائیل سالهاست که آنروا را آزار میدهد.
فلسطینیها میگویند که اسرائیل آنروا را یک «تهدید وجودی» میبیند، زیرا این سازمان پناهندگان فلسطینی را به رسمیت میشناسد و حمایت خود را از حق بازگشت فرزندان آنها اعلام کرده است.
رژیم صهیونیستی بهویژه از زمان آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که نزدیک به ۴۸ هزار کشته بر جای گذاشته، کارزار خود علیه آنروا را تشدید کرده است. در نتیجه، این سازمان که به میلیونها نفر در سرزمینهای فلسطینی و کشورهای عربی همسایه کمک میکند و خدمات بهداشتی و آموزش میدهد، ضربههای اساسی متعددی خورد.
رژیم صهیونیستی در طول جنگ ۱۵ ماهه خود در غزه حملات خونینی را به تأسیسات آنروا به این بهانه که حماس از آنها بهعنوان پایگاه استفاده میکند، انجام داد. آژانس میگوید که دستکم ۲۷۲ کارمند آن در این حملات کشته شدند و ۲۰۵ سایت آنروا نیز آسیب دیدند.
صهیونیستها همچنین بدون مدرک، ادعا داشتند که کارکنان آنروا در حمله هفتم اکتبر حماس به سرزمینهای اشغالی دست داشتهاند و بهعلاوه مدعی است که برخی اسرای اسرائیلی که به تازگی طبق توافق آتشبس با حماس آزاد شدند در ساختمانهای متعلق به آنروا نگهداری میشدند.
آنروا که بزرگترین سازمان بشردوستانه در نوار غزه است که حدود ۱۳هزار کارمند و بیش از ۳۰۰ تاسیسات دارد، میگوید رژیم صهیونیستی با انتشار این اطلاعات غلط آژانس را مجبور کرده است که فعالیت تمام مراکز خود در شمال غزه و نقاط دیگر را متوقف کند.
«فیلیپ لازارینی» رئیس آنروا گفت که آژانس مجبور شده تمام تاسیسات خود در شمال نوار غزه را تخلیه کند و کنترلی بر آنها ندارد. هنگامی که اسرائیل دستور جابجایی اجباری را صادر کرد، کارکنان آن نیز مجبور شدند تأسیسات آنروا را تخلیه کنند.
او ادعاها علیه آنروا را عمیقا ناراحتکننده و تکاندهنده خواند.
بنا بر گزارش میدل ایست آی، خود رژیم صهیونستی مدارسی را که قبلا توسط آنروا اداره میشد، به پایگاههای نظامی سربازان خود تبدیل کرده که نشاندهنده عدم کنترل آژانس بر تأسیسات خود در میان حملات اسرائیل است.
یک کارمند ارشد بشردوستانه غربی که بهطور رسمی در نوار غزه کار میکرد، به این پایگاه گفت که حماس مایل است، اطمینان حاصل کند که اسرا نمیدانند در کجا نگهداری میشوند اما این گروه ممکن است با نگه داشتن اسرا در یک مرکز سازمان ملل به دنبال محافظت از آنها باشد.
همچنین یکی از مقامات سازمان ملل در گفتوگو با میدل ایست آی خاطر نشان کرد که این ادعاها تنها فشار بیشتری را بر آنروا در شرایطی وارد میکند که آژانس در تلاش برای حفظ خود در نوار غزه است.
انتهای پیام