صنعت فضایی ایران در مسیر فتح مدار 36000 کیلومتری است

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم پایگاه خبری خبرآنی، صبح امروز (یکشنبه) مراسم روز فناوری فضایی با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان، ستار هاشمی وزیر ارتباطات، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران برگزار شد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 88، روز 14 بهمن را که ماهواره ملی امید با موفقیت به فضا پرتاب شد به عنوان روز فناوری فضایی نامگذاری کرد.

مراسم روز فناوری فضایی در حالی آغاز می‌شود که در دولت چهاردهم تاکنون 3 پرتاب موفق انجام شده است  که شامل پرتاب موفق ماهواره چمران 1، ماهواره‌های کوثر و هدهد و پرتاب بلوک انتقال مداری سامان 1 و ماهواره فخر 1 است.

سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روز ملی فناوری فضایی با تأکید بر اهمیت صنعت فضایی کشور، از پیشرفت‌های اخیر در این حوزه خبر داد و نقش بخش خصوصی را در توسعه این صنعت کلیدی دانست.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم روز ملی فناوری فضایی که با حضور رئیس‌جمهور، دکتر پزشکیان، برگزار شد، ضمن گرامیداشت این روز، از مجاهدت‌های پژوهشگران و محققان این حوزه تقدیر کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام‌الله دهه فجر و میلاد امام حسین (ع) حضور رئیس‌جمهور در وزارت ارتباطات و همزمانی آن با روز ملی فضایی را نشان‌دهنده اعتقاد راسخ دولت چهاردهم به توسعه صنعت فضایی کشور دانست.

هاشمی با اشاره به برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: براساس فصل سیزدهم و ماده 67 این برنامه، تکالیف مشخصی برای صنعت فضایی کشور در نظر گرفته شده است که از جمله آن‌ها تثبیت جایگاه ایران در مدار پایین (زیر هزار کیلومتر، عمدتاً 500 کیلومتر) و دستیابی به مدار بالا (36 هزار کیلومتر) است.

وزیر ارتباطات با اشاره به موفقیت‌های اخیر در صنعت فضایی کشور، این پیشرفت‌ها را نتیجه کار تیمی منسجم میان بخش‌های مختلف دولتی، لشکری و خصوصی دانست و افزود: بازیگران و کنشگران متعددی در این حوزه فعال‌اند که به‌صورت منظومه‌وار در کنار هم قرار گرفته‌اند تا این دستاوردها رقم بخورد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: باور ما این است که بخش خصوصی به دلایل مختلف می‌تواند مسیر توسعه صنعت فضایی را شتاب ببخشد. نخست، این بخش می‌تواند از ظرفیت‌های بی‌نظیر نیروی انسانی توانمند کشور بهره ببرد. دوم، نگاه بهینه‌ای به استفاده از منابع دارد که همان بهره‌وری است. سوم، توانایی تعامل مؤثرتر در عرصه بین‌المللی را داراست.

هاشمی، ضمن تأکید بر حمایت دولت از صنعت فضایی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری تمامی بخش‌های دخیل، ایران بتواند جایگاه خود را در این حوزه بیش از پیش تثبیت کند.

ادامه دارد

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.