سالاریه: پایگاه ملی پرتاب چابهار به زودی تکمیل می‌شود

حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرآنی در رابطه با چشم‌انداز صنعت فضایی ایران مطابق برنامه هفتم توسعه بیان کرد: در حوزه‌های مختلف فضایی از جمله زیرساخت، توسعه فناوری‌های بالا دست فضایی نظیر ماهواره‌ها و پرتابگرها همچنین در حوزه توسعه کاربرد در برنامه هفتم توسعه برنامه کاملاً مشخص و از پیش تعیین شده‌ای وجود دارد.

وی پایگاه ملی پرتاب چابهار را از جمله محورهای توسعه حوزه زیرساخت در برنامه هفتم پیشرفت معرفی کرد و ادامه داد: این پایگاه در وزارت ارتباطات تکمیل می‌شود و خیلی زود به نقطه بهره‌برداری آن خواهیم رسید.

رئیس سازمان فضایی ایران همچنین از توسعه آزمایشگاه‌ها مطابق برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: آزمایشگاه کلاس یک تُن جزو برنامه‌های توسعه در حوزه آزمایشگاهی ما است و در بحث پرتاب و لایه‌های بالا دست صنعت فضا که به حوزه سخت‌افزاری آن مربوط است، پرتابگرها را توسعه خواهیم داد و برای تثبیت لایه لئو برای رسیدن به قابلیت پرتاب و دستیابی به مدارهای ارتفاع بالا همچون ژئو به عنوان یک پروژه، برنامه‌های زیر مجموعه‌ای برای آن اجرا خواهیم کرد.

سالاریه در همین رابطه ادامه داد: موضوع پرتاب‌گر و بلوک انتقال مداری را در پروژه‌های مرتبط با این حوزه توسعه خواهیم داد و همچنین در حوزه طراحی ساخت ماهواره یک منظومه فضایی و ماهواره‌ای را در دست داریم که شامل ماهواره‌های سنجشی و ارتباطی است و در قالب منظومه تعدادی ماهواره مخابراتی نیز پیش بینی شده است.

وی همچنین توسعه کاربرد را از دیگر تکالیف برنامه هفتم توسعه برای سازمان فضایی ایران و بشمرد و عنوان کرد: برنامه‌های متعددی را برای توسعه کاربردهای مرتبط با برداری از تصاویر و داده‌های ماهواره‌ای پیش بینی کردیم که همه آنها در برنامه توسعه به شکل شفاف و روشن مشخص شده است. و هم اکنون برنامه‌های ما متناسب با زمان پیش بینی شده در برنامه توسعه در حال اجراست، البته هم اکنون در سال اول اجرای برنامه به سر می‌بریم.

نگاهی به سازمان فضایی ایران

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از معدود کشورهای منطقه خاورمیانه، از سابقه طولانی در زمینه ارتباطات ماهواره‌ای برخوردار است و از سال ۱۳۴۸ با عضویت در برخی از مجامع بین‌المللی مرتبط با فضا خود را به عنوان کشوری پیشرو در امر هوافضا به دنیا معرفی کرده است. تشکیل یک نهاد مستقل و متمرکز در امر فضا در کشور امری اجتناب‌ناپذیر بود، بر اساس ماده ۸ و ۹ مصوبه ۶۸۱۵۹ مورخ ۲۲/‏۰۹/‏۱۳۸۲‬ مجلس شورای اسلامی، شورای عالی فضایی با ریاست رئیس‌جمهور و عضویت نهادهای ذیربط تشکیل شد و بر اساس همین مصوبه سازمان فضایی ایران تأسیس شد.

بطور مختصر باید تاکید کرد که مدیریت فعالیت‌های حاکمیتی توسعه فناوری فضایی و استفاده صلح آمیز از از فضای ماورای جو به عهده سازمان فضایی ایران می‌باشد. به این منظور، با کشورهای و مجامع بین‌المللی تعامل دارد. عضویت داشتن در مجامع بین‌المللی مرتبط با این هدف از جمله کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (COPUOS) و سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (APSCO) و …موید این مطلب است.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.