نماینده ارشد رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نسبت به توسعه تجهیزات نظامی ارتش مصر و وجود تعداد بالای تانک و زیردریایی در این ارتش هشدار داد.
به گزارش خبرآنی، در اظهاراتی که در سطح رسمی در تلآویو نادر به نظر میرسد، «دنی دانون» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل نسبت به توسعه زرادخانه نظامی ارتش مصر هشدار داد و از دلیل هزینه صدها میلیون دلاری سالانه مصر برای تجهیزات نظامی مدرن پرسید، آن هم طبق ادعای دانون «بیآنکه مرزهایش تهدید شده باشد» و افزود: «چرا به این همه زیردریایی و تانک نیاز دارند؟!»
روزنامه «جروزالم پست» نوشت، دانون نگرانیهایش را درباره مصر و حمله ۷ اکتبر حماس به رژیم صهیونیستی به هم ربط داد و گفت: پس از اتفاق ۷ اکتبر، باید زنگ خطر را به صدا درآوریم. ما درس عبرت گرفتهایم و باید به دقت مصر را زیر نظر داشته باشیم و برای همه سناریوها آماده شویم.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل به نقش واشنگتن در ارائه سلاح به مصر اشاره کرد و از این کشور خواست در کار خود تجدیدنظر کند. او گفت: ما باید از آمریکا بپرسیم که چرا مصر به این همه تجهیزات نیاز دارد؟
این نخستین بار است که یک مقام ارشد صهیونیستی به صورت علنی سؤالاتی را درباره توسعه نظامی مصر مطرح میکند.
مصر همکاریهای دفاعی متنوعی دارد که به این کشور امکان خرید همزمان تسلیحات پیشرفته از ایالات متحده، کشورهای اروپایی، روسیه و چین را داده است و در عین حال، قاهره انواع تجهیزات و مهمات را تولید میکند.
مصر و رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۷۹ با یکدیگر معاده صلح امضا کردهاند و مصر اولین کشور عربی بود که توافق صلح با این رژیم منعقد کرد و از آن پس روابط دوجانبه بعد از چهار مرتبه درگیری نظامی در سالهای ۱۹۴۸، ۱۹۵۶، ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ آرام شد.
صلح سرد
صلح مورد حمایت آمریکا میان قاهره و تلآویو مدتهاست که به عنوان «صلح سرد» توصیف میشود زیرا اکثر مظاهر آن به سطح رسمی دو طرف محدود میشود.
مصر در کنار آمریکا و قطر در میانجیگری میان رژیم صهیونیستی و حماس شرکت کرد که پس از ۱۵ ماه جنگ، منجر به برقراری آتشبس در غزه شد و مرحله اول آن ۱۹ ژانویه وارد فاز اجرایی شد. این جنگ روابط مصر و تلآویو را متشنج کرد زیرا قاهره حمله تلآویو به غیرنظامیان فلسطین در غزه را محکوم کرد و نسبت به ورود ارتش صهیونیستی به منطقه محور فیلادلفیا اعتراض کرد و آن را اخلال در توافق صلح دوجانبه دانست.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا نگرانیهای قاهره را درباره سناریوی انتقال ساکنان غزه به مصر را مجددا برانگیخته است زیرا به صورت رسمی و علنی خواهان انتقال آنها به مصر و اردن شده است؛ اظهاراتی که از سوی «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر و «عبدالله دوم» پادشاه اردن به طور قاطع رد شده اما باز هم ترامپ این دو کشور را به چالش کشید و گفت این دو کشور ساکنان غزه را میپذیرند.
ایجاد قابلیتهای نیروهای فراگیر
السیسی ماه نوامبر در دیدار با فرماندهان ارتش مصر گفت: رویدادهای متوالی و اوضاع آشفته منطقه تأیید میکند که انتخاب ما برای صلح عادلانه و پایدار مستلزم ادامه ساختن قابلیتهای نیروهای فراگیر برای حفظ و حمایت از وطن و تداوم تلاش برای توسعه همه جانبه کشور است.
«بدر عبدالعاطی» وزیر خارجه مصر در ماه اکتبر گفت نیروهای مسلح کشورش برای دفاع از مرزهای مصر آمادگی کامل دارند.
او در گفتگو با شبکه خبری القاهره گفت: صلح با اسرائیل در گرو پاسخ به حقوق مشروع ملت فلسطین است.
عبدالعاطی افزود: درخصوص مرزهای مصر هیچ سهلانگاری وجود ندارد و ما دائما آمادگی نیروهای مسلح را پیگیری میکنیم. کسی جرأت لطمه زدن به حاکمیت مصر را ندارد زیرا از میزان قاطعیت پاسخ مصر آگاه است که در صورت وقوع هرگونه تهدیدی علیه امنیت ملی، بسیار خشن خواهد بود.
وی تصریح کرد: تظاهر به قلدری و زور امنیت و ثبات را برای اسرائیل به ارمغان نیاورده و نخواهد آورد و مصر از تلاشها برای ایجاد ناآرامی در منطقه آگاه است و میداند که روند صلح تنها با قدرتی که از آن محافظت میکند، محقق میشود.
انتهای پیام