گام بلند مدیریت شهری برای ایجاد «ساختمان‌های سبز» در تهران

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، طرح «ساختمان سبز» به عنوان یکی از راهکارهای مهم در راستای حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی شهری در بسیاری از شهرهای دنیا در حال اجراست.

این طرح به کاهش مصرف انرژی، استفاده از منابع طبیعی به صورت بهینه، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، حفظ و توسعه فضای سبز و نگهداری درختان،مدیریت و بازچرخانی آب و موارد دیگری از این دست توجه دارد؛ در واقع، ساختمان سبز تنها به صرفه‌جویی انرژی محدود نمی‌شود بلکه جنبه‌های مختلفی از جمله بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان، استفاده از مواد ساختمانی با دوام و کم‌ضرر، بهره‌وری منابع طبیعی و طراحی معماری که با محیط زیست همخوانی داشته باشد را در بر می‌گیرد.

بسیاری از کشورها در سالهای گذشته در این زمینه پیشرو بوده و حتی استانداردهای سختگیرانه ای برای طراحی و ساخت ساختمان‌های سبز تعریف کرده اند؛ به عنوان مثال  سوئد یکی از کشورهایی است که در زمینه ساختمان سبز بسیار پیشرفته است و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و طراحی‌های هوشمندانه برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها از ویژگی‌های بارز ساختمان‌های سبز در این کشور است.

سنگاپور نیز در زمینه طراحی و ساخت ساختمان‌های سبز بسیار نوآورانه عمل کرده و استفاده از فضای سبز در نمای ساختمان‌ها و بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در این کشور معمول است.

در شهر تهران نیز در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای اجرای چنین طرح‌هایی صورت گرفته است و یکی از مهم‌ترین گام‌ها در این مسیر، ایجاد بستر قانونی و زیرساخت‌های اجرایی نظیر مبحث 16 و 19 مقررات ملی ساختمان و یا تصویب مصوبه توسعه ساختمان سبز و معماری پایدار و تدوین دستورالعمل اجرایی آن در سال گذشته در شورای شهر تهران است که یکی از دستاوردهای اساسی در این حوزه به شمار می رود.

محسن پیرهادی؛ رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در این باره، اظهار کرد: برای اجرایی شدن و گسترش استفاده از شیوه ساختمان سبز، علاوه بر پیش‌بینی ابزارهای قانونی و اجرایی، نیازمند فرهنگ‌سازی و آگاهی جامعه نسبت به فواید آن و کاهش آسیب‌های محیط زیستی است.

وی افزود: این شیوه نه تنها به پارامترهای محیط زیستی بلکه به ایمنی، سلامت و رفاه ساکنان نیز توجه دارد. کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران دستیابی به این اصول را در دستور کار خود قرار داده است.

پیرهادی ادامه داد: از شاخص‌های ارزیابی ساختمان سبز می‌توان به «سایت» اشاره کرد که هدف آن کاهش آلودگی و حفاظت از تنوع زیستی و سلامت جامعه است. دیگر شاخص‌ها شامل بهره‌وری انرژی، آب، مصالح، کیفیت محیط داخل، پسماند و مدیریت طراحی و ساخت هستند؛ این شاخص‌ها برای کاهش تأثیرات منفی بر محیط زیست و ساکنان و ارتقاء کیفیت ساختمان‌ها طراحی شده‌اند.

وی تصریح کرد: ارتقاء بهره‌وری انرژی، کاهش مصرف آب، استفاده از مصالح با کمترین تأثیرات زیست‌محیطی و تشویق به استفاده از مصالح بازیافتی از دیگر اهداف این طرح است؛ همچنین، توجه به کیفیت محیط داخلی ساختمان برای افزایش آسایش و رفاه ساکنان و تسهیل فرایند بازیافت نیز از اصول کلیدی ساختمان سبز به شمار می‌رود.

به گفته وی، این طرح در حال بررسی و جمع‌بندی نهایی در کمیسیون خدمات شهری و کمیسیون شهرسازی و معماری شوراست و در هفته‌های پیش رو جهت تصویب، در صحن ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/ 

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.