"کاغذبازی‌های نفتی" مانع از پایان فلرسوزی خوزستان

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، زمانی که هواپیما بر فراز خوزستان پرواز می‌کند، شعله‌های فلر خوزستان قابل رویت است  و مشعل‌های فلر پالایشگاه‌ها به آسمان می‌زنند و شعله‌های آتشین خود را به نمایش می‌گذارند. این مناظر، برای بسیاری از ساکنان منطقه و حتی مسافران عبوری، به‌عنوان بخشی از چشم‌انداز طبیعی خوزستان شناخته می‌شوند. اما پشت این نورهای درخشان، داستانی نهفته است که تأثیرات عمیقی بر محیط‌زیست و اقتصاد کشور دارد.

فلرها: منابعی هدررفته و آلاینده

فلرها، مشعل‌های بزرگی هستند که در پالایشگاه‌ها و تأسیسات نفتی برای سوزاندن گازهای اضافی و مازاد استفاده می‌شوند. در خوزستان، به‌عنوان یکی از مراکز اصلی تولید نفت و گاز کشور، تعداد زیادی فلر فعال وجود دارد که حجم زیادی از گاز طبیعی را به‌جای استفاده به‌عنوان منبع انرژی، سوزانده و به جو منتقل می‌کنند.

آسیب به محیط‌زیست

سوزاندن گازهای فلر نه‌تنها منابع انرژی را هدر می‌دهد، بلکه به محیط‌زیست نیز آسیب می‌رساند. این گازها حاوی ترکیباتی مانند دی‌اکسیدکربن و متان هستند که به گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی دامن می‌زنند. به‌عنوان مثال، در سال‌های اخیر، تلفات گازهای فلر در کشور حدود 17 میلیارد متر مکعب در سال برآورد شده است که تقریباً برابر با میزان کل صادرات سالیانه گاز کشور است و این هدررفت، عدم‌النفع حدود 5 میلیارد دلاری برای کشور به همراه دارد.

ضرر اقتصادی

هدررفت گازهای فلر به‌عنوان یک منبع انرژی باارزش، به اقتصاد کشور آسیب می‌زند. این گازها می‌توانند به‌عنوان سوخت در نیروگاه‌ها، صنایع پتروشیمی و دیگر بخش‌ها مورد استفاده قرار گیرند و با سوزاندن آن‌ها، فرصت‌های اقتصادی از دست می‌روند.

در رابطه با این موضوع، داود میرشکار؛ مدیرکل محیط زیست استان خوزستان به خبرآنی می‌گوید: انواع آلاینده‌ها را ناشی از سوختن گاز فلر داریم اما آلاینده so2 بیشترین تهدیدی است که از جانب فلر سلامت مردم استان را تهدید می‌کند. فلرسوزی نه تنها سرمایه‌سوزی بلکه سوزاندن نفس مردم خوزستان است.

وی ادامه داد: زمانی که قرار است ثروت خوزستان استخراج شود، نگاه ملی است و تمام کشور نان مردم این استان را می‌خورند اما زمانی که برای رفع آلایندگی ناشی از استخراج نفت و گاز هشدار می‌دهیم، دیگر از نگاه ملی خبری نیست.  370 فلر در استان داریم که 50 عدد در اطراف اهواز است و قرار است تا مهرماه سال 1505، 7 فلر غرب کارون جمع‌آوری شود که اتفاق خوبی است اما کافی نیست.

مدیرکل محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه در تمام کشورها از گازهای همراه نفت در صنایع مختلف ازجمله پتروشیمی استفاده می‌شود، گفت: فلرسوزی سالانه 110 میلیون دلار عدم‌النفع اقتصادی برای کشور ما دارد و این عدد جدای از آسیب محیط زیستی آن است. یکی از دلایلی که باعث شده تا نتوانیم از فلر استفاده کنیم این است که فشار آنها در محل تولید باید بالاتر باشد که بتواند در خطوط لوله آنها را به پالایشگاه منتقل کرد. برای افزایش فشار نیاز به کمپرسور داریم که به دلیل تحریم تهیه آن با مشکلاتی روبه‌رو شد هرچند به تازگی در همکاری نفت با دانش‌بنیان‌ها اتفاقاتی خوبی در این زمینه رقم خورده است.

میرشکار افزود: از طرفی نیز برخی نامه‌نگاری‌های میان استان و تهران در وزارت نفت باعث شده تا کار سرمایه‌گذاران در زمینه استفاده از فلر گره بخورد و نتیجتاً کار انجام نشود. اگر دیدگاه به موضوع ملی باشد و این کاغذ‌بازی‌ها تسریع شود، مطمئنا روند جذب سرمایه‌گذار و در نتیجه جلوگیری از هدر رفت این سرمایه ملی نیز سرعت گرفته و بخش عظیمی نیز از آلایندگی استان کاهش پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.