به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، پس از اظهارات دو روز گذشته حجتالاسلام خسروپناه، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، درباره جزئیات جلسه اخیر شورایعالی انقلاب فرهنگی که درباره مصوبه کنکوری این شورا برگزار شده بود و طبق آن اعضا به حذف سوابق تحصیلی پایه دهم و تاثیر سوابق پایههای یازدهم و دوازدهم در آزمون کنکور رای دادند، اظهارات مختلفی از سوی دولتمردان و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره این مصوبه پرحاشیه و جنجالی مطرح شد.
خسروپناه چه گفته بود؟
اظهارات خسروپناه که در واقع پاسخ به سخنان وزیرعلوم پس از جلسه شورا مبنی بر اینکه «نظر کارشناسی و تخصصی سازمان من (سازمان سنجش) و نظر کارشناسی و شخصی من تأثیر مثبت معدل پایه دوازدهم است» بود، جزئیات بیشتری از جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی و روندهای رخ داده برای اخذ نظر رسمی وزارتعلوم درباره کنکور را بیان کرد. اینکه وزیرعلوم در دو جلسه اخیر این شورا که مربوط به بررسی مصوبه کنکوری بوده است سخنی در مخالفت با مصوبه نگفته و سازمان سنجش و وزارتعلوم پیشنهادی درباره تأثیر مثبت معدل پایه دوازدهم در کنکور به این شورا ارائه نکردند.
پس از سخنان دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، ابتدا رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و سپس پایگاه اطلاعرسانی دولت، مطالبی را در این خصوص مطرح و توضیحاتی را بیان کردند.
ارسال نامه به دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی/ نیاز به مکاتبه مجدد احساس نشد
طبق سخنان رئیس سازمان سنجش آموزش کشور؛ این سازمان 23 مهر ماه پیشنهاد رسمی خود را مبنی بر تأثیر مثبت با اولویت پایه دوازدهم در آزمون سراسری برای دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی ارسال و در اواخر آبان ماه نیز همین پیشنهاد را در قالب گزارش کارشناسی ارائه کرده است. در واقع این پیشنهاد با دو مکاتبه رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شده است و با توجه به عدم تغییر سیاست سازمان (پس از انتصاب رئیس جدید از سوی وزیرعلوم) نیازی به مکاتبه مجدد برای تأکید موارد بالا احساس نشد.
دولت درباره مصوبه کنکوری شورا چه میگوید؟
پایگاه اطلاعسانی دولت نیز در این خصوص روز گذشته با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: «دیدگاه رئیسجمهور و دولت و برخی دیگر از اعضای شورا ترجیح تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم بود. در عین حال نظر بخش دیگری از شورا بر مبنای مستنداتی دیگر حفظ رویه موجود بر مبنای تاثیر قطعی معدل بود. در نهایت پس از رایگیری، تاثیر قطعی معدل پایه دهم حذف شد و تاثیر قطعی پایههای 11 و 12 باقی ماند. اساساً حذف تأثیر قطعی معدل در پایههای یازدهم و دوازدهم به رای گذاشته نشد، بنابراین آن دسته از اعضای دولت که عضو شورا هستند مجبور بودند به گزینهی « تنها حذف تأثیر قطعی معدل در پایه دهم» رای بدهند. به علاوه رئیس سازمان سنجش قصد شرکت در جلسه و اظهار کارشناسی سازمان را داشت که متاسفانه اجازه ورود پیدا نکرده و دعوت نشد.»
البته این اظهارات ساعاتی بعد از سوی اعضا و مسئولان دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی پاسخ داده شد.
مکاتبه از سوی سازمانی که دیگر نیست
در سخنان معاون ستاد تعلیم و تربیت شورایعالی انقلاب فرهنگی که در واقع پاسخی به اظهارات رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و استناد وی به ارسال نامهای مکتوب به این شورا بود اینچنین بیان شد که نامه مورد اشاره سرپرست سازمان سنجش، مربوط به مکاتبهای است که توسط «سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور» صورت گرفته است؛ سازمانی که مستقل از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ذیل نهاد ریاست جمهوری با جایگاه معاون رئیسجمهور در آن زمان بود. این سازمان، در آن برهه زمانی، به عنوان نهادی تخصصی و مستقل، مسئولیت ارزشیابی و سنجش نظام آموزشی کشور را بر عهده داشته است.
نامه مذکور، حاوی یک پیشنهاد قطعی و واحد نبوده، بلکه در برگیرنده چند رویکرد مختلف برای نظام سنجش و پذیرش دانشجو بوده است. در این نامه به اهمیت سوابق تحصیلی به عنوان مؤلفهای اصلی در سنجش و پذیرش دانشجو تأکید شده و پیشنهاد تاثیر مثبت 35 درصدی سوابق تحصیلی، صرفاً بخشی از پیشنهاد مطروحه بوده و صراحتاً عبارت «سوابق تحصیلی حداکثر ده درس در پایههای یازدهم و دوازدهم» در متن نامه درج شده است، ضمن اینکه این نامه در مهر ماه 1403 از سوی سازمان ملی سنجش به شورا ارائه شد.
وزارت علوم پاسخی به نامه نهایی شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور نداد
طبق گفته موسوی، شورایعالی انقلاب فرهنگی در آبان ماه 1403 نیز نامهای برای دستگاههای ذیربط برای اعلام نظرات کارشناسی خود ارسال کرد که علیرغم پیگیریهای مکرر و دعوت رسمی، این وزارتخانه در زمان بررسی مصوبه، نظر مکتوب و مستدلی را در خصوص مصوبه پیشنهادی ارسال نکرد.
البته ابراهیم سوزنچی از اعضای حقیقی این شورا نیز به اظهارات وزیرعلوم پاسخ داد و با اشاره به مصوبه اخیر این شورا درباره ساختار سازمان سنجش که تا چندی پیش به عنوان سازمانی جدا از وزارت علوم تعریف میشد، گفت: «متاسفانه ما اشتباه کردیم که اعتماد کردیم و سازمان مستقل را تبدیل به سازمان من (سازمان سنجش) کردیم. نسخه اصل مصوبه با تأثیر قطعی پایه 11 و 12 در انتهای دولت دوازدهم با نظر سازمان سنجش نهایی شده بود.»
امروز نیز رئیس امور اطلاعرسانی دولت در واکنش به حواشی اخیر پیرامون نحوه تأثیر معدل پایههای یازدهم اعلام کرد نظر رئیسجمهور و اعضای دولت عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی دیگر از اعضای شورا بر تأثیر مثبت معدل سالهای یازدهم و دوازدهم، با تأکید تأثیر قطعی سال دوازدهم و تأثیر مثبت سال یازدهم است.
با این وجود باید منتظر ماند و دید مناقشه مجموعه آموزش عالی در بدنه دولت و شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره موضوع جنجالبرنگیز مصوبه کنکوری که چند سالی است دولتها و دانشآموزان را به خود مشغول کرده است به کجا ختم میشود و وضعیت ارزیابی و کنکور داوطلبان از سال 1404 به بعد چه خواهد شد.
انتهای پیام/