وزیر صمت تاکید کرد: سیستم های هوشمند سازی که وزارت ارتباطات مشخص کرده است یکی از راه حل های دراز مدت است. اما صنایع ان قدر عمر ندارد که طرح وزارت ارتباطات عملی شود.
به گزارش خبرآنی، سید محمد اتابک، وزیر صمت ظهر امروز یکشنبه در جلسه کمیسیون صنایع مجلس که با حضور وزیر ارتباطات و رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: تکلیفی که بر عهده نیروگاههای صنایع بود تولید انرژی تا ۱۰ هزار مگاوات بود. بنگاهها یک حد تاب آوری دارند. هر ساله افزایش مصرف انرژی را در کشور داریم. اما آن نیروگاههایی که اضافه میشوند، کمتر از میزان مصرف ماست.
وی ادامه داد: یک بدعهدی برای صنایع در ابتدای کار اتفاق افتاد و گاز و انرژی آنان که سهمشان بود، داده نشد. در خراسان ۲۰۰ هزار بخاری و کولر را دست گرفتیم و بهینهسازی کردیم و میزان صرفه جویی آن به ما داده شد. اما وقتی گاز کارخانه فولاد وصل شد، برق آن قطع شد. در حال حاضر کارخانه فولاد ۴/۲ سنت برای هر کیلو وات ساعت پول برق میدهد. در حوزه خلیجفارس عمدتا این مقدار بین ۴ تا ۶ سنت بوده است. وقتی به بورس کشور نگاه میکنیم درصد سود تمام تولیدکنندگان نصف شده است. این در میان کارخانه های بزرگ عامیت دارد. این شرایط یعنی کارخانههای ما به حدی رسیده اند که نباید از لحاظ انرژی بر روی آنان فشار بگذاریم.
اتابک تاکید کرد: سیستم های هوشمند سازی که وزارت ارتباطات مشخص کرده است یکی از راه حل های دراز مدت است. اما صنایع آن قدر عمر ندارد که طرح وزارت ارتباطات عملی شود. باید یک راه کوتاه مدت برای حفظ صنایع در نظر بگیریم. ارتقای تکنولوژی در این چند سال نداشتیم. درحالی که این موضوع نیاز صنایع بوده است. در بسیاری از فعالیتهای خود با تکنولوژی روز کار نمیکنیم و این خودش یک مشکل است.
وزیر صمت در پایان گفت: برای صنایع مشوقی و چیزی نخواستیم، اما گفتیم تا پرداختی های خود را دیرتر بدهند. بسیاری از صنایع و کارخانه هایی که برای دریافت ارز به بانک مرکزی ارجاع دادیم، به دلیل نبود ارز نتوانستند مبالغ خود را دریافت کنند.
انتهای پیام