پخت نان سبوس‌دار در 1400 نانوایی/کمبود مصرف فیبر در کشور

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا رئیسی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت، به اهمیت تأمین فیبر از طریق نان کامل اشاره کرد.

وی اظهار کرد: میانگین فیبر موردنیاز روزانه هر فرد 25 تا 35 گرم است، اما در کشور ما این میزان تنها 17 تا 18 گرم است؛ ازاین‌رو، مصرف نان کامل می‌تواند کمبود شدید فیبر را جبران کند.

وی افزود: در حال حاضر، 80 کارخانه آرد کامل در کشور فعالیت دارند و 1400 نانوایی از آرد کامل استفاده می‌کنند.

رئیسی در ادامه با اشاره به برنامه غنی‌سازی آرد با اسیدفولیک و آهن گفت: این برنامه در دست بازنگری است.

وی در خصوص چالش‌های تولید نان کامل بیان کرد: کاهش سبوس‌گیری از آرد فرآوری نان را برای نانوایی‌ها دشوار می‌کند. همچنین، اگر فرآیند تخمیر نان کامل کمتر از دو تا سه ساعت باشد، جذب مواد مغذی با مشکل مواجه می‌شود. علاوه بر این، پوسته گندم ممکن است به قارچ و باکتری آلوده باشد؛ بنابراین، سلامت و عدم آلودگی سبوس گندم در تولید نان کامل باید به‌دقت بررسی شود.

رئیسی تصریح کرد: کمیسیون اصل 90 مجلس مصوب کرده قیمت نان سبوس‌دار 20 درصد بیشتر از نان معمولی باشد. این افزایش قیمت، بدون فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در حوزه نان، ضعف نظارت‌هاست. برای افزایش کنترل، باید به سمت صنعتی‌سازی تولید نان حرکت کنیم، چراکه کنترل پخت نان به روش سنتی بسیار دشوار است. بسیاری از کشورها، از جمله کویت، با تدوین دستورالعمل‌هایی توانسته‌اند تغییرات لازم در تولید نان را به‌خوبی اعمال کنند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

نانوایی کمبود

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.