به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا جزءقاسمی، معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آبفای کشور اظهار داشت: کشور ما در منطقة ای خشک و نیمه خشک قرار گرفته و میانگین بارشهای ما 235 میلیمتر است که یکسوم میانگین جهانی است.
وی افزود: در کنار کمبارشی، تغییرات اقلیمی را داریم که عملا باعث شده در سال آبی جاری نیز نسبت به میانیگن بلندمدت با کاهش 50 درصدی بارشها مواجه شویم.
جزءقاسمی با بیان اینکه "در پنجیم سال خشک متوالی قرار داریم"، گفت: استان سیستانوبلوچستان که 12درصد از مساحت کشور را در برمیگردد و یکی زا پهناورترین استانهای کشور است بهطور متوسط 100 میلیمتر در سال بارش دارد و در سال آبی جاری نیز در این استان نسبت به میانگین بلندمدت با 60درصد کاهش بارش مواجهایم.
وی ادامه داد: قسمت شمال سیستان که منطقه زابل، زاهدان و سیستان رو شامل میشودف وابسته به حوضه هیرمند است که حوضه ابگیری آن از کشور همسایه به سمت یهرمند مییابد که با عدم تحقق حقآبه، تأمین آب شمال سیستانوبلوچستان که شامل 5 شهرستان، 10 شهر و 900 روستا با جمعیت بالغ بر یک میلیون نفر از جمعیت 3.2 میلیون نفری استان را شامل میشد دچار چالش شد که در سال 1401 با تدبییر دولت به صورت جدی تأمین اب اضطراری استان را در دستور کار قرار داد.
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آبفای کشور تصریح کرد: در بخش کوتاهمدت، سدهای طبیعی چاهنیمهها تجمیع شد، سازههای تأمینی برداشت حداکثری از حداقل آب موجود در چاهنیمه ها ایجاد شد؛ در بخش میانمدت استفاده از ظرفیت دشت هیرمند، هامون و حرمک که با حفر 100 حلقه چاه در این نقاط و منطقه زاهدان، احداث 105 کیلومتر خط انتقال و 120 کیلومتر خط برق انجام شد.
وی افزود: در کنار اینها بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی دنیا با سرعتی مثالزدنی در کمتر از 6 ماه مورد بهرهبرداری آزمایشی قرار گرفت و این پروژهها به عنوان یک پروژه پدافندی تأمین آب شمال سیستانوبلوچستان را از نظر تأمین آب بیمه شود.
انتهای پیام/