به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، احمد نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری امشب در یک برنامه تلویزیونی درباره افزایش مبلغ اضافه کاری پرستاران ظهار کرد: اضافه کار، برای حل مشکل وزارت بهداشت است که نتوانسته نیروی کافی جذب کند و به پرستاران اضافه کاریهای اجباری برای جبران کمبود نیرو تحمیل میکند و بنابراین افزایش مبلغ اضافه کاری پرستاران تنها و کوچکترین کاری بود که دولت باید انجام میداد.
وی افزود: ما برای حل مشکلات پرستاری باید چارهاندیشی زیرساختی و مبنایی داشته باشیم وگرنه این موضوعات به طور موقتی ممکن است مسائل ما را حل کند اما در درازمدت باعث ترک خدمت نیروهای پرستاری میشود.
نجاتیان ادامه داد: سال گذشته وزارت بهداشت 1800 ترک کار از مشاغل رسمی را اعلام کرده است که بخشی از این افراد پرستارانی هستند که مهاجرت میکنند و بخشی نیز کار نکردن و در منزل نشستن را ترجیح میدهند.
وی با تاکید بر لزوم نگهداشت نیروهای پرستاری با افتتاح تختهای بیمارستانی جدید هشدار داد: در صورت تداوم این وضعیت شاهد خالی شدن بیمارستانها از نیروهای پرستاری خواهیم بود.
رئیس سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: هنوز قولی که 5 ماه پیش برای استخدام پرستار داده شده بود محقق نشده و اکنون علیرغم اینکه با کمبود 100 هزار پرستار مواجهیم، سازمان امور اداری و استخدامی مجوز جذب 15 هزار پرستار که از سوی ریاست محترم جمهوری و وزیر بهداشت نیز اعلام شد را صادر نکرده است و حتی اگر همین امروز نیز این مجوز صادر شود فرآیند استخدام و گزینش پرستاران 5 تا 6 ماه طول خواهد کشید.
نجاتیان با بیان اینکه ما سعی کردیم یکبار برای همیشه موضوع جذب پرستاران را در مجلس مطرح و حل کنیم، توصیح داد: ما با سازمان امور اداری و استخدامی بر سر استاندارد پرستار به ازای تخت بیمارستانی اختلاف نظر داریم و باید شرایط به نحوی پیش برود که سالانه 10 تا 15 هزار پرستار جذب شوند و به موقع نیز بازنشسته شوند
وی درباره مهاجرت نیروهای پرستاری گفت: پرستاران ما بین جاهای مختلفی که میتوانند کار کنند انتخاب میکنند و امروز قشر جوان نگاه میکنند که در چه مکانهایی رضایت بهتری از شغل خود خواهند داشت و مسئله وضعیت معیشتی اهمیت بسیاری پیدا کرده است.
وی درباره روند مهاجرت پرستاران تصریح کرد: ما در چندماه گذشته به دلیل سال نوی میلادی و تعطیلی کشورها آمار افزایشی در حوزه مهاجرت پرستاران نداشتیم و آمار کاهشی بوده اما این امر را به معنای کاهش مهاجرت نمیدانیم زیرا بررسیهای میدانی ما حاکی از تمایل پرستاران به مهاجرت است. برخی کشورها مانند کشورهای اروپایی در یک زمانی تعداد زیادی نیرو جذب کردند و اکنون میزان نیروهای جذب شده را کاهش دادند اما در بسیاری از کشورها به روی پرستاران گشوده است.
وی افزود: برخی کشورها که نیاز مبرم دارند حتی استانداردهای خود را کاهش دادهاند تا بیشتر نیرو جذب کنند البته این موضوع تنها مختص کشور ما نیست و کشورهای دیگر را نیز درگیر کرده به طوری که سازمان جهانی بهداشت به موضوع ورود کرده و در تلاش است تا ضرری که کشورهای در حال توسعه از کاهش نیروها دارند جبران شود زیرا ما نیروهای خوبی را تربیت میکنیم و آنها به سایر کشورها مهاجرت میکنند.
وی بیان کرد: دولت شرایط معافیت مالیاتی را برای برخی اقشار نظیر برخی پزشکان متخصص، قضات و ... ایجاد کرده است و در کنار این گروهها باید به پرستاران نیز توجه میشد اما هنوز به نظر میرسد در برخی نهادها از جمله سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی این دید ویژه به پرستاران وجود ندارد.
نجاتیان تصریح کرد: بارها سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت درخواست معافیت مالیاتی پرستاران را به سازمان برنامه ارائه کردهاند اما در پیشنهاد به مجلس ارائه نشد و تا زمانی که سیاستگذاران دولت این موضوع را احساس نکنند که ما با معضل کمبود پرستار مواجهیم، این مشکل پابرجا خواهد بود.
انتهای پیام/