به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر به تشریح برنامههای پیشبینی شده برای کاهش ناترازی تولید و مصرف به ویژه عبور موفق از اوج بار سال آینده پرداخت و گفت: قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق ظرفیتهای خوبی دارد که باید با پیگیری اجرایی شدن و استفاده از آن بتوانیم مشکلات را کاهش دهیم.
رجبی مشهدی با اشاره به این که براساس ماده 4 این قانون، صنایع انرژیبر موظف هستند 10 هزار مگاوات نیروگاه احداث کنند، تصریح کرد: صنایع در صورت عدم احداث نیروگاه، مشمول برنامههای مدیریت مصرف قرار خواهند گرفت. از این رو برق مورد نیاز خود را یا باید از تابلوی برق سبز و تابلوی برق آزاد تامین کنند و یا با استفاده از اوراق برق در دوره اوج مصرف نسبت به رفع نیاز خود اقدام کرده و بر اساس آن به طور مثال کولرهای فرسوده مناطق گرمسیر را تعویض کنند.
وی همچنین به تابلوی برق آزاد اشاره کرد و گفت: احداث کنندگان نیروگاه میتوانند برق خود را در تابلوی برق آزاد با قیمتهای جذاب عرضه کنند، چرا که در آنجا مشتریانی با نیاز به برق دائم و بدون قطعی حضور دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: گواهی صرفه جویی نیز ظرفیت خوبی است که برای روشنایی معابر اجرا شده و باید برای لوازم خانگی به ویژه وسایل سرمایشی نیز اجرایی شود.
رجبی مشهدی همچنین از توافق توانیر و ساتبا برای تفویض همه اختیارات مربوط به احداث نیروگاههای خورشیدی تا 5 مگاوات به شرکتهای توزیع برق هر استان خبر داد و با اشاره به طرح دیگر ساتبا برای احداث 1500 مگاوات نیروگاه 3 مگاواتی خورشیدی توسط شرکتهای توزیع نیروی برق، گفت: کار ما فراهم کردن زمین برای ساختگاه این 500 نیروگاه است. هم سرمایهگذار داخلی و هم سرمایه گذار خارجی آمادگی دارند که به سرعت اقدام به احداث این نیروگاهها کنند.
مدیرعامل توانیر در ادامه اظهار داشت: براساس گزارش هواشناسی، زمستان امسال 3 درجه خنکتر از پارسال است که موجب شده تا مصرف گاز افزایش یابد و این موضوع، گازرسانی به نیروگاهها را با دشواری مواجه ساخته است، اما به نظر میرسد ظرف 2 تا 3 هفته آینده این وضعیت تغییر کرده و شرایط تولید برق بهبود یابد،البته وضعیت مخازن سوخت نیروگاهها تحت کنترل قرار دارند و انشاالله شرایط پایداری برای تولید برق خواهیم داشت.
وی با تاکید بر جمعآوری رمزارزهای غیرمجاز به عنوان یکی از 14 مگاپروژه وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار سال آینده، خواستار آن شد که پرداخت پاداش به کسانی که در شناسایی مراکز استخراج غیرمجاز رمزارز کمک میکنند با جدیت بیشتری پیگیری شود.
مدیرعامل توانیر سپس با اشاره به توافق صورت گرفته با شهرکهای صنعتی بزرگ در استان تهران گفت: این صنایع در حال تجهیز خود به نیروگاههای خورشیدی هستند تا در اوج بار تابستان مشکلی نداشته باشند. این سیاستی است که باید در شهرکهای صنعتی دیگر استانها هم دنبال شود.
رجبی مشهدی تصریح کرد: برای چاههای کشاورزی هم با وزارت جهاد و ساتبا توافق شده که اگر به پنلهای خورشیدی مجهز شوند، علاوه بر رفع محدودیت، برق تولیدیشان نیز به نرخ تجدیدپذیر خریداری خواهد شد.
مدیرعامل توانیر در پایان خاطرنشان کرد: بهینهسازی مصرف برق چاه های کشاورزی میتواند تا 50 درصد مصرف برق این چاه ها را کاهش دهد.، البته این امر مشروط به آن است که تسهیلات لازم برای این منظور در اختیارشان قرار گیرد.
انتهای پیام/