به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، نشست "آیندهپژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین" به همت کانون وکلای دادگستری استان گلستان و با حضور امینحسین رحیمی؛ وزیر دادگستری و محمد سرگزی؛ رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، در گرگان برگزار شد. همچنین جعفر کوشا؛ ربیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، حیدر آسیابی؛ رییس کل دادگستری استان گلستان؛ محمدحسن پیرزاده؛ مدیرکل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه، علی طالعزاری؛ رییس کانون وکلای دادگستری استان گلستان، شهرام محقق؛ نایب رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، حسن فرهودینیا؛ رییس کانون وکلای دادگستری استان آذربایجان غربی، مجید داودی؛ نایب رییس کانون وکلای دادگستری استان مازندران و نیز نمایندگانی از قوای سهگانه، نمایندگان استان گلستان در مجلس ، مدیران ارشد نهاد وکالت، حقوقدانان و اساتید دانشگاه از دیگر حاضران این نشست بودند که در آن به تبادل نظر درباره ارتقای جایگاه نهاد وکالت پرداختند.
امینحسین رحیمی؛ وزیر دادگستری با بیان سخنانی در این نشست با تأکید بر اهمیت جایگاه نهاد وکالت، از تشکیل کارگروه ارتقای جایگاه نهاد وکالت خبر داد. وی گفت: نهاد وکالت در اجرای عدالت نقشی بیبدیل دارد و شأن وکیل برابر با شأن قاضی است. این مسئولیت سنگین به معنای حرکت در مسیر احقاق حق است.
رحیمی همچنین به استفاده از فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی در حوزه وکالت اشاره و تأکید کرد که نهاد وکالت باید در مواجهه با این تحولات فعال عمل کند.
وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قوانینی که نهاد وکالت را دچار مشکل کرده، اغلب خارج از چارچوب لوایح حقوقی بودهاند. اگر موضوع اصلاح قانون وکالت مطرح بود، حتماً وزارت دادگستری وارد عمل میشد. اکنون این کارگروه میتواند بدون نیاز به قانونگذاری جدید، بسیاری از مسائل را حلوفصل کند.
همچنین محمد سرگزی؛ رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز با تأکید بر ضرورت اصلاح قانون تسهیل، اعلام کرد که مجلس آمادگی دارد تا با همکاری نهاد وکالت، گامهای عملیاتی بردارد.
سرگزی گفت: ما آمادهایم در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، یک کرسی دائمی برای نهاد وکالت ایجاد کنیم. این کمیته میتواند طرحها و لوایح مرتبط را بهصورت کارشناسی بررسی کند. اصلاح قانون تسهیل نیز باید با همفکری نهادهای ذیربط انجام شود تا صدای وکلا شنیده شود.
سرگزی همچنین از کانونهای وکلای دادگستری خواست تا با نمایندگان مجلس در استانها تعامل بیشتری داشته باشند و دغدغههای خود را در نشستهای تخصصی مطرح کنند.
جعفر کوشا؛ رییس اسکودا هم با بیان اینکه هدف غایی قانون اساسی، رشد و تعالی و شکوفایی حقوق انسانی است تا رضایتمندی مردم حاصل شود، گفت: این هدف ایجاب میکند که قوانین و مقررات نیز در چارچوب قانون اساسی تدوین شود و کارگزاران کشور نیز به این مهم اعتقاد داشته باشند.
کوشا همچنین با انتقاد از حقوقدانانی که به عضویت کمیسیون تخصصی امر حقوق و قضا در مجلس شورای اسلامی (کمیسیون حقوقی و قضایی) درنمیآیند، گفت: این مسأله نشان میدهد که باور به امر قانونگذاری باور قوی نیست.
رییس اسکودا همچنین با انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: ما بارها بر نقایص این قانون تأکید و پافشاری کردیم که تصویب نشود، اما متأسفانه این قانون از مسیر غیرتخصصی خود مصوب شد.
این خبر میافزاید؛ این نشست با هدف بررسی چالشهای نظام تقنینی نهاد وکالت برگزار شد و نقطه نظرات ارزشمندی از سوی نمایندگان قوای سهگانه و چهرههای حقوقی مطرح شد. پیگیری اصلاح قانون تسهیل و ارتقای جایگاه وکلا از مهمترین موضوعات مورد بحث بود که اجرای آنها نیازمند تعامل و همفکری گسترده میان نهادهای مرتبط است.
انتهای پیام/