یک فعال بخش خصوصی با بیان اینکه در صنعت نساجی روز به روز استفاده از پلیمرها در حال افزایش است، گفت: با توجه به نفتخیز بودن کشور و وجود پتروشیمیهای متنوع، توسعه این بخش مزیت نسبی برای ما محسوب میشود. در همین راستا در بخش خصوصی صنعت نساجی، سرمایهگذارانی آمادگی دارند برای تاسیس پتروشیمی برای تامین پلیمر پلی استر و تولید الیاف اکریلیک برای تکمیل زنجیره فرش ماشینی سرمایهگذاری کنند.
به گزارش خبرآنی، صبح امروز در ادامه رویداد «پیشگامان پیشرفت»، جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با رهبر معظم انقلاب دیدار کرده و تعدادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی به ارائه دیدگاه و نظرات خود پرداختند.
مجتبی دستمالچیان - فعال حوزه صنعت نساجی در این دیدار با بیان اینکه مالکیت بیش از ۹۸ درصد این صنعت برای بخش خصوصی است، گفت: صنعت نساجی اشتغالزا و ترکیبی از هنر و صنعت است.
وی افزود: توسعه صنعت نساجی در کل کشور به صورت متوازن انجام شده است و ۵۵۴۶ واحد تولید صنعتی و ۱۱۸ هزار واحد تولید صنفی داریم. سهم بازار جهانی آن بسیار گسترده است، در حالی که ترکیه ۳۳ میلیارد دلار صادرات نساجی و بنگلادش ۵۱ میلیارد دلار صادرات داشته است. همچنین ارزش افزوده صنعت بر مبنای هنر، فناوری و نیروی انسانی است و ارتباطی به انرژی ندارد.
او همچین اضافه کرد که به کمک و مساعدت دولت نیاز داریم و اگر این دو بخش تاسیس شوند، کمک عمدهای به توسعه صنایع پایین دستی خواهد شد.
دستمالچیان با بیان اینکه بافندگی بخش مهمی در صنعت نساجی و کلیدیترین بخش است، گفت: کارگاههای بسیار متوسط و کوچکی که خانوادگی اداره می شوند، در این حوزه فعالیت دارند. کشور ما در گذشته مشهور به این بود که پارچههای گرانبها و ارزشمندی را تولید میکرد و البته امروز هم این قابلیت وجود دارد. اما متاسفانه با واردات بی رویه و آسان پارچه از مبادی رسمی، غیررسمی و ته لنجی این قسمت از زنجیره نتوانسته با ظرفیت کار کند و توسعه یابد و سرمایه گذاریهای جدیدی نیز در آن شکل نگرفته است.
این فعال حوزه نساجی عنوان کرد: نکته حائز اهمیت اینکه در سال ۱۴۰۲، ۷۵۰ میلیون دلار با ارز نیمایی، مقادیر زیادی پارچه از جنس پلی استر که در آن مزیت نسبی داریم، وارد کشور شد، در حالی که واردات ماشین آلات کل زنجیره ۴۰۰ میلیون دلار بوده است. تلاش کردیم که بتوانیم مبلغ واردات پارچه را کم کنیم و به جای آن واردات ماشین آلات را افزایش دهیم اما متاسفانه امسال شاهد افزایش ۲۰ درصدی واردات پارچه و کاهش ۲۰ درصدی واردات ماشین آلات هستیم.
وی در پایان گفت: سهمی در بازارهای خارجی نداریم و در داخل نیز فرش قرمز برای کالاهای خارجی پهن کردیم. بسیاری از مشکلات این صنعت راه حلهای آسانی دارد ولی صدای ما به جایی نمیرسد. بنابراین نیاز است که نسبت به واردات بیرویه پارچه و قاچاق پوشاک تدبیری اتخاذ شود تا شرایط عادلانهای برای رقابت صنعتگران فراهم شود و رشد روزافزون و ارزآوری بیش از پیش فراهم شود.
انتهای پیام