یک فعال خصوصی حوزه تجهیزات صنایع نفت، گاز و انرژی گفت: یکی از چالشهای اصلی صدور خدمات فنی و مهندسی برای شرکتهای دانش بنیان، ارائه ضمانتنامههای بانکی به کارفرمایان خارجی است، در این راستا پیشنهاد میشود که با استفاده از سپردههای ایران در کشورهای خارجی، تسهیلات لازم برای صدور این ضمانت نامههای ایجاد شود.
به گزارش خبرآنی، صبح امروز در ادامه رویداد «پیشگامان پیشرفت» جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با رهبر معظم انقلاب دیدار کرده و تعدادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی به ارائه دیدگاه و نظرات خود پرداختند.
پیام خلیلی - یک فعال بخش خصوصی حوزه تجهیزات صنایع نفت، گاز و انرژی در این دیدار اظهار کرد: ما در طول چهار دهه فعالیت مستمر از یک گارگاه کوچک در اراک به یک گروه صنعتی بزرگ دانش بنیان با حدود ۵۰۰ نفر همکار و صادرکننده شیرآلات تبدیل شدهایم.
وی با بیان اینکه این مجموعه به عنوان قدیمیترین سازندگان شیرآلات صنعت نفت بیشترین سهم را در بومی سازی تجهیزات در سی سال گذشته داشته است گفت: با تولید بیش از ۷۵۰ نوع محصول در شرکت و به همراه سایر سازندگان شیرآلات عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، کمتر از ۴۰ درصد سهم بازار یک میلیارد دلاری شیرآلات را در داخل دارا هستیم و نزدیک به ۶۰ درصد این نیاز همچنان از طریق واردات تأمین میشود.
خلیلی گفت: در طول چهار دهه فعالیت، معتقد بودهایم توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی ارکان اصلی موفقیت یک کسب و کار است و به همین دلیل طرح نوآورانه فرا که مخفف فردای روشن آموزش است را با همکاری دانشگاه اراک راه اندازی کردیم. این طرح با ترکیب آموزشهای دانشگاهی و عملی بستری مناسب برای توسعه یک الگوی نوین در نظام آموزش عالی فراهم میکند که با تغییرات سریع فناوری در دنیا هم همخوانی دارد و همچنین به نسل جوان مسئولیت پذیر و متعهد امید میبخشد.
این فعال خصوصی حوزه تجهیزات صنایع نفت، گاز و انرژی ادامه داد: ما توانستهایم دو کد رشته مهندسی مکانیک و مهندسی علم مواد را در دفترچه سازمان سنجش قرار دهیم و از طریق کنکور و مصاحبه طی دو سال گذشته نزدیک ۱۰۰ دانشجو را انتخاب و جذب کنیم. این طرح کاملا نیاز محور و مسئله محور طراحی شده و با مجوز وزارت علوم تا ۴۰ درصد دروس تخصصی به نیاز صنعت اختصاصی و سفارشی سازی شده است. دانشجویان نیمی از هفته را در دانشگاه و نیمی دیگر را محیط صنعت به یادگیری دروس تخصصی در عمل و در فضای واقعی صنعت می گذرانند. ما و دانشجویان طرح فرا بر این باوریم ایران جایی برای ماندن و فرا راهی برای ساختن ایران است.
وی در ادامه صحبت هایش تأکید کرد: در راستای رشد ۸ درصدی، چشم انداز این مجموعه ایجاد یک زیست بوم نوآوری در حوزه انرژی است. ما با امضای تفاهم نامه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاشیم که یک پلتفرم جامعی راه اندازی کنیم که صدها شرکت دانش بنیان و فناور را در این حوزه گردهم آوریم. هدف ما این است که در توسعه فناوریهای نوین حوزه انرژی فرصتهای شغلی جدید ایجاد کنیم و صادرات را محصولات ایرانی را افزایش دهیم؛ در این راستا ضمن تشکر از حمایتهای دولت جدید وزرای نفت و علوم، معاونت علمی و فناوری چهار مورد را از دولت محترم تقاضا دارم.
خلیلی افزود: اولین مورد این است که سقف اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید از یک درصد نانوشته فعلی کل مالیات کشور افزایش یابد چراکه قانون جهش تولید بسیار قانون مترقی است که متأسفانه با سقف گذاشتن بر اعتبار مالیاتی روی اعتیار مالیاتی تحقیق و توسعه، از کارایی آن کاسته شده و امید بخش خصوصی دانش بنیان را برای رسیدن به سهم پنج درصدی تولید ناخالص ملی کمرنگ کرده است.
وی ادامه داد: درخواست دیگر این است که ضروری است که پرداخت مطالبات پیمانکاران و سازندگان از دستگاههای دولتی در اولویت قرار بگیرد زیرا که تأخیر در تعهدات کارفرما منجر به تأخیر شرکتهای دانش بنیان میشود و در نتیجه به جای اینکه رتبه اعتباری دولت و کارفرمایی پایین بیاید رتبه اعتباری شرکت سازنده نزد سیستم بانکی پایین میآید. پیشنهاد دارم صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری دولت و مجلس چارهای برای رفع رکودهای شرکتهای دانش بنیان بی اندیشد.
این فعال خصوصی حوزه تجهیزات صنایع نفت، گاز و انرژی تأکید کرد: نکته سوم این است که بانکها و بانک مرکزی باید قوانین و مقررات تأمین مالی واحدهای تولیدی دانش بنیان را متناسبسازی کرده و تسهیلات لازم را فراهم کنند همچنین داراییهای فکری این شرکتها که بزرگترین داراییها به شمار می رود، تأثیر کمی در ارزیابی و رتبهبندی بانکها دارد.
انتهای پیام