حاجی‌میرزایی: بدون وفاق مسائل و مشکلات کشور حل نمی‌شود

به گزارش حوزه دولت ‌پایگاه خبری خبرآنی،  محسن حاجی‌میرزایی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور در نشست گفتگوهای راهبردی در حوزه مسائل بنیادین آموزش و پرورش ایران که به همت اندیشکده دیده‌بانی و اعتلای نظام آموزشی (دانا) برگزار شده بود، با بیان اینکه متاسفانه تصمیم‌گیری‌ها کمتر مبتنی بر داده، شواهد و حقایق و یا با لحاظ آثار و پیامدهای تصمیمات بوده، اظهار داشت: بخش مهمی از گره‌ها و ناترازی‌های کنونی، محصول نظام تصمیم‌گیری غیر متکی بر داده‌های معتبر است.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه در خیلی از موارد حتی صورت‌بندی دقیقی از مسئله وجود ندارد، افزود: دکتر پزشکیان بارها تاکید کرده که چگونه وقتی توان تامین خوراک شبکه فعلی گازرسانی به منازل و صنایع وجود نداشته، همچنان برای توسعه این شبکه تصمیم‌گیری شده است.

حاجی‌میرزایی با بیان اینکه استاندارد مصرف آب‌های تجدیدپذیر در جهان حدود 40 درصد است، در حالی که در ایران بالای 90 درصد منابع مصرف می‌شود و این یک فاجعه است، تصریح کرد: جای خالی مجموعه‌های متفکری که مسائل را به شکل عمیق و همه‌جانبه مورد بررسی قرار داده باشند، در همه عرصه‌ها احساس می‌شود.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در دولت چهاردهم اقبال به مجموعه‌های کارشناسی و اندیشه‌ورز بیشتر شده است، گفت: از دست دادن استقلال فکری به دلیل مسائل مالی و یا گرفتار شدن در رویکردهای سیاسی و تلاش برای سفارش گرفتن، یکی از خطرهای جدی است که اندیشکده‌ها و جوامع اندیشه‌ورز را تهدید می‌کند.

حاجی‌میرزایی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ماحصل مجموعه تنظیمات نظام تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش کشور، تهی کردن نظام آموزشی از اندیشه است، خاطرنشان کرد: از سویی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی حتی برای فعالیت‌های درون مدارس تعیین تکلیف کرده، اما از سوی دیگر مدیران کل گرفتار دغدغه‌های روزمره و جاری هستند و نه مسائل مهمی مثل بررسی هدف از آموزش و تحقق این اهداف.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه پزشکیان اعتقاد دارد که مهم‌ترین و اساسی‌ترین مسئله کشور اصلاح نظام آموزش و پرورش است، اظهار داشت: دکتر پزشکیان به ارتقای کارکردهای کیفی و عملیاتی نظام تعلیم و تربیت، و پرورش انسان تراز در این نظام اعتقاد دارد؛ از نظر وی نقطه عزیمت، نیروی انسانی با انگیزه و توانمند است.

حاجی‌میرزایی با بیان اینکه کسی که سراغ دغدغه‌های بنیادی می‌رود، نگاهش معطوف به نتایج آنی نیست و این فرصت خوبی برای اقدامات و اصلاحات بنیادین است، افزود: یکی از دغدغه‌های جدی همه وزرای آموزش و پرورش آن بود که توجه رئیس دولت را به این نهاد جلب کنند، ولی اکنون دغدغه اول و اصلی آقای پزشکیان اصلاح نظام آموزش و پرورش است.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه ارتقای کیفی تربیت و تعلیم نیروی انسانی از اولویت‌های اصلی رئیس دولت چهاردهم است، تصریح کرد: برنامه دکتر پزشکیان برای این هدف دو رکن دارد؛ اول رفع کمبود فضاهای آموزشی و دوم ارتقای کیفی شیوه‌ها و ساختار آموزشی. ارتقای کیفی تربیت نیروی انسانی رکن اصلی این برنامه است، اما نگاه ما صفر یا صدی نیست و همواره امکان اصلاح مسیر با توجه به نتایج کسب شده وجود دارد.

حاجی‌میرزایی در ادامه سخنانش با اشاره به مطالب طرح شده در این نشست و با تاکید بر اینکه به شما اطمینان می‌دهم که حامل پیام‌های شما به رأس نظام اجرایی و پیگیر شنیده شدن آنها خواهم بود، گفت: من نمایندگی شما را به عهده می‌گیرم تا اگر کاری در سطوح اجرایی باید انجام شود، آن را پیگیری کنم.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه معتقدم وفاق یک امر مستحبی نیست، بلکه اگر وفاق نکنیم مسائل و مشکلات کشور حل نخواهد شد، خاطرنشان کرد: رفتن به سمت وفاق یک الزام قطعی است؛ سیاست‌گذاری و اقدام با رویکردهای گذشته و مبتنی بر اجبار منسوخ شده و باید با اتکا به ظرفیت‌های جامعه مدنی و بخش خصوصی و هم‌افزایی آنها با دولت کارها را پیش ببریم.

حاجی‌میرزایی تاکید کرد: رمز پیشبرد برنامه‌ها و پیشرفت اقدامات، وفاق و تفاهم است؛ دکتر پزشکیان معتقد است که باید منحصراً بر دستاوردها متمرکز باشیم و با رصد اقدامات و میزان تحقق اهداف، مسیر را اصلاح یا تقویت کنیم. متاسفانه نظام اجرایی ما اقدام محور بوده و صرفا بر اساس اجرای اقدامات، فارغ از درست یا غلط بودن و تحقق نتایج و دستاوردها پیش رفته است.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.