قطر: شورای امنیت نقش موثری در تضمین آتش‌بس غزه ایفا کند

نماینده دائم قطر در سازمان ملل از شورای امنیت خواست به مسوولیت‌های خود در ایفای نقش مهم و موثرش در تضمین اجرای موفق توافق آتش‌بس در نوار غزه و تبادل اسرا عمل کند.

به گزارش خبرآنی، «علیاء احمد بن سیف آل ثانی» نماینده دائم قطر در سازمان ملل در بیانیه‌ای درباره غرب آسیا و مساله فلسطین، اظهار کرد: این نشست چند روز پس از آن برگزار شد که پس از گذشت بیش از ۱۵ ماه جنگ، ویرانی گسترده نوار غزه و آوارگی بیشتر ساکنان آن و بیش از ۱۶۰ هزار شهید، زخمی و مفقود، حصول توافق آتش‌بس از دوحه اعلام شد.

به گفته نماینده قطر، دوحه از همان ابتدا تلاش‌های گسترده‌ای را برای میانجگری میان ۲ طرف انجام داد و در نهایت ۱۵ ژانویه جاری توافق آتش‌بس حاصل شد و این توافق از روز یکشنبه وارد فاز اجرایی شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی قطر (قنا)، آل ثانی شرح داد: طبق این توافق که دارای سه مرحله ۴۲ روزه است؛ طی این دوره تبادل اسرا، بازگشت آرامش به نوار غزه تا رسیدن به آتش‌بس دائمی، انتقال حجم بیشتری از کمک‌های بشردوستانه به این منطقه تحت محاصره و توزیع ایمن و موثر آنها در تمامی نقاط، احیای بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و نانوایی‌ها و تامین تجهیزات مورد نیاز دستگاه دفاعی مدنی، سوخت و تجهیزات مربوط به اسکان آوارگان محقق می‌شود و توافق درباره جزئیات مرحله دوم و سوم در زمان اجرای مرحله اول انجام خواهد شد.

نماینده دائم قطر در سازمان ملل در ادامه نیز ضمن قدردانی از دیگر طرف‌های میانجی یعنی مصر و آمریکا گفت: هر سه کشور به عنوان طرف‌های ضامن توافق، بیانیه‌ای را صادر کرده و در آن تاکید کردند که به صورت مشترک در راستای تضمین اجرای تعهدات طرف‌ها و اجرای کامل سه مرحله، اقدام خواهند کرد.

آل ثانی با تاکید بر اینکه قطر در طول ۱۵ ماه گذشته از هیچ تلاشی در این زمینه فروگذار نکرد، گفت: پس از موفقیت تلاش‌ها در نوامبر ۲۰۲۳ و توقف جنگ و آزادی ۱۰۹ «گروگان» و صدها اسیر فلسطینی، نشست‌ها با شرکا و طرف‌های درگیر با هدف رسیدن به توافقی که ماشین جنگ اسرائیل را متوقف کرده و امید به آینده امن را به منطقه بازگرداند، ادامه یافت و موانع بسیاری برچیده شدند. با اجرایی شدن توافق، قطر ابراز امیدواری کرد که تلاش‌های منطقه‌ای و جهانی برای کمک‌رسانی‌ها و حمایت از سازمان ملل افزایش یابند. همچنین دوحه تاکید کرد که از هیچ تلاشی در حمایت از خانواده‌های جنگ زده و رفع مشکلات آنها دریغ نخواهد کرد و طبق دستورات تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر ایجاد کریدوری زمینی برای امدادرسانی سوخت به غزه اعلام شد.

او در ادامه گفت: دوحه در این مرحله همانند گذشته تاکید کرد که آژانس آنروا نقش محوری دارد و همچنین هشدار داد که ممنوعیت فعالیت آن از سوی مسوولان رژیم اشغالگر پیامدهای انسانی و سیاسی خطرناکی خواهد داشت.

نماینده دائم قطر در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه برقراری ثبات و شکوفایی در منطقه راه‌حل سیاسی فراگیر و عادلانه برای مساله فلسطین بر اساس قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت، پایان اشغالگری، توقف شهرک‌سازی‌ها و تاکید بر راه‌حل ۲دولتی است که در قطعنامه شماره ۲۳۳۴ بر آن تاکید شده و در حکم دیوان بین‌المللی دادگستری در ژوئیه ۲۰۲۴ به آن اشاره شده و باید رعایت شود.

او همچنین تاکید کرد باید با هرگونه اقدامی که راه‌حل دائمی برای مساله فلسطین را تضعیف می‌کند، از جمله تلاش‌ها برای الحاق اراضی فلسطینی و هتک حرمت مقدسات دینی، مقابله شود.

آل ثانی با اشاره به اینکه دولت قطر امیدوار است توافق آتش‌بس آغاز مرحله جدیدی برای اقدام جدی در زمینه حل مساله فلسطین باشد و در این راستا حمایت از آشتی فلسطین در مرحله آتی اهمیت دارد، تاکید کرد: مدیریت نوار غزه پس از جنگ یک مساله کاملا فلسطینی است.

احمد عطاف، وزیر خارجه الجزایر و رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه ژانویه جاری نیز اظهار کرد: انتظار برای توافق آتش‌بس در غزه به دلیل اجرای طرح اسرائیل در منطقه و به شکل خاص در غزه، طولانی شد.

عطاف گفت: پس از اتفاقاتی که برای غزه رخ داد و جنایاتی با بیش از ۴۶ هزار شهید که بیشتر آنها زن و کودک بودند، و بعد از ویرانی گسترده نوار غزه و نابودی تمامی زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های غزه، این منطقه دیگر همانند گذشته نیست.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ادامه تاکید کرد: اگر شورای امنیت در گذشته در زمینه اجرای عدالت برای ملت فلسطین و تحقق حقوق آنها ناتوان بود، پس بهتر است امروز این فرصت تاریخی و سرنوشت‌ساز را برای بر عهده گرفتن تمامی مسوولیت‌هایی که در منشور این سازمان بر عهده‌اش گذاشته شده، از دست ندهد. این مسوولیت تنها به رفع پیامدهای جنگ علیه غزه محدود نیست، بلکه فراتر بوده و شامل اجرای طرح ملی فلسطین است.

او با تاکید بر اینکه توافق آتش‌بس نوار غزه نقطه پایان نبوده بلکه نقطه آغاز است، گفت: این فرصتی است که موفقیت یا شکست آن بستگی به میزان بهره‌برداری و استفاده از آن دارد و ما از شورای امنیت می‌خواهیم در مرحله آتی تلاش‌های خود را بر تثبیت توافق آتش‌بس و پیگیری اجرای آن متمرکز کند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.