پس از اجرایی شدن توافق آتشبس در غزه میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، منابع فلسطینی امروز (سهشنبه) از ورود کامیونهای حامل کمک و سوخت به نوار غزه خبر دادند.
به گزارش خبرآنی، منابع فلسطینی اعلام کردند که ۲۶۰ کامیون حامل کمک به گذرگاههای «کرم ابو سالم» و «العوجه» وارد شدند.
بر اساس گزارش الیوم السابع، منابع مذکور همچنین اعلام کردند که از مجموع این ۲۶۰ کامیون حامل کمک، ۲۳ کامیون حامل سوخت هستند.
طبق اعلام این منابع خبری، میانگین کمکهای وارد شده نسبت به ۲ روز گذشته ۳۵۰ کامیون حامل کمک است.
منابع افزودند، این کمکها شامل مواد غذایی، آب، چادر و پتو و وسایل گرمایشی است.
طبق گزارش منابع خبری، روز دوشنبه نیز ۵۰ کامیون حامل کمک به نوار غزه و همچنین بیش از ۱۰ کامیون حامل سوخت از گذرگاه «کرم ابو سالم» وارد نوار غزه شدند.
پس از ۱۵ ماه جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه، آتشبس در غزه روز یکشنبه اجرایی شد و در مرحله نخست سه اسیر زن اسرائیلی با ۹۰ اسیر زن و کودک فلسطینی مبادله شدند.
سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته برآورد کرده بود که به بیش از ۱۰ میلیارد دلار برای بازسازی سیستم پزشکی در نوار غزه نیاز است.
بر اساس توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی قرار است روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه از جمله ۵۰ کامیون سوخت وارد نوار غزه شود.
«تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه پیشتر اعلام کرد: یکشنبه بیش از ۶۳۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه در راستای اجرای توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی وارد نوار غزه شد که از این تعداد ۳۰۰ کامیون به شمال نوار غزه منتقل شده است.
پس از ۴۷۱ روز جنگ خونین در نوار غزه، حماس و رژیم صهیونیستی با برقراری آتشبس و تبادل اسرا موافقت کردند و مرحله اول توافق روز یکشنبه اجرایی شد.
پیش از این نیز سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که قصد دارد طی ۲ ماه آینده پس از آتشبس، بیمارستانهای آماده را وارد نوار غزه کند. از روز اول توافق، تمام فلسطینیهایی که از آغاز جنگ به جنوب نوار غزه آواره شدهاند، اجازه بازگشت به خانههای خود در شمال نوار غزه را خواهند داشت و آزادی رفت و آمد برای ساکنان در همه مناطق مجاز خواهد بود. مناطق مختلف پس از اجرایی شدن این توافق، شاهد بازسازی زیرساختها از جمله برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جادهها خواهد بود و تجهیزات لازم برای دفاع غیرنظامی و حذف آوارها وارد میشود.
جمعیت غزه که نزدیک به ۲.۳ میلیون نفر است، در شرایطی به طور کامل آواره شده است که به دلیل ویرانی گسترده محلههای مسکونی و زیرساختهای حیاتی شهری، امکان بازگشت به خانههای خود را ندارند.
براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین، شمار شهدای جنگ علیه غزه هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۴۷۰۳۵ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۱۱۰۹۱ نفر افزایش یافته است.
انتهای پیام