به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، قدرتالله محمدی در دویست و نود و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه آتشنشانان پایتخت سختی کار ندارند اما سختی را برای نجات جان و مال مردم به جان میخرند، اظهار کرد: روزهای ابتدایی ورود بنده به سازمان با ریزش ساختمان متروپل آبادان همراه بود که طی 15 روز توانستیم با فرماندهی آتشنشانی تهران، این حادثه را مدیریت کنیم.
وی افزود: 17 ناترازی آتش نشانی که ریشه 50 ساله داشت و با جان و مال مردم درگیر بود، شناسایی و حل کردیم. در حوزه ساختار نیروی انسانی، معیشت مردم و تجهیزات و دیگر بخش ها، ناترازی هایی وجود داشت که با کمک شورا و شهردار تهران، 80 درصد این ناترازی ها برطرف شد و از بخش زیادی از آن عبور کردیم.
محمدی با بیان اینکه چشم آتش نشانان کشور به تهران است، یادآور شد: هر حادثه ای در کشور رخ می دهد از تهران کمک می گیرند و با توان پنج هزار و 300 نیروی متخصص در همه رشته ها، جزو پنج کشور برتر در زمینه آتش نشانی به شمار می رویم. اگر می گوییم در آتش سوزی لس آنجلس حاضر به حضوریم، شوخی نیست و با جدیت این موضوع را مطرح می کنیم و این موضوع مورد توجه آتش نشانی لس آنجلس قرار گرفت. ما اولین کشوری بودیم که در این زمینه اعلام آمادگی کردیم.
وی تأکید کرد: حکم حقوق آتش نشان هفت میلیون تومان بود. ساختار آتش نشانی با ساختار شهرداری ها همخوانی ندارد و فرایند آن شبه نظامی است و متناسب کردن این بدنه با شهرداری بسیار سخت است. 80 درصد نیروهای آتش نشان در کشور نظامی هستند و این ساختار و ناهمخوانی آن با شهرداری، کار را سخت تر می کند.
تخریب و نوسازی ایستگاهها پس از 50 سال
محمدی با بیان اینکه توان عملیاتی آتش نشانی در تمام مؤلفه ها با رشد رو به رو بوده است، گفت: برای اولین پس از 50 سال اقدام به تخریب و نوسازی ایستگاه ها کردیم. 6 ایستگاه در حال تخریب و نوسازی هستند و در هر سال حداقل 2 ایستگاه را نوسازی می کنیم. این ایستگاه ها محل زندگی آتش نشانان هستند و باید نوسازی شوند.
وی افزود: تا افق سال 1410 برنامه ریزی کردیم که سالیانه 200 آتش نشان به بدنه سازمان اضافه شوند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در این سه سال 70 هزار ساختمان در بخش پیشگیری بازدید شده اند، تصریح کرد: این روند هر روز ادامه دارد و ما اماکن را روزانه بازدید می کنیم. ساختمان هایی که در آنها حادثه رخ داده عمدتا 5 تا 10 اخطار گرفته اند.
تحویل مسکن آتشنشانان سال 1405
محمدی تأکید کرد: هشت هزار واحد مسکونی برای آتش نشانان با پیگیری های رئیس شورا و شهردار انجام شد. 13 ماه ماراتن با مجموعه های دولتی داشتیم تا به نتیجه برسیم. اولین کار ما این بود که کدملی پنج هزار نفر را به وزارت راه ارسال کردیم. این تعداد آتش نشان در سال 1405 خانه های خود را تحویل خواهند گرفت.
ارائه لایحه مدیریت یکپارچه ایمنی و آتشنشانی کشور با محوریت تهران
وی همچنین خاطرنشان کرد: برای اولین بار لایحه مدیریت یکپارچه ایمنی و آتش نشانی کشور با محوریت تهران ارائه شده و تا پایان امسال در مجلس اعلام وصول خواهد شد. اگر بیمه ها توجه کنند و ساختمان های بدون تأییدیه آتش نشانی را نپذیرند، بخش زیادی از مشکلات حل می شود و ما این موضوع را در لایحه لحاظ کرده ایم.
محمدی با بیان اینکه سال قبل یک میلیون نفر از شهروندان تهرانی آموزش دیدند، اظهار کرد: برای اولین بار در تاریخ بلدیه، آمار حریق در تهران کاهشی بوده است. این آمار براساس سامانه 125 است و قابل دستکاری نیست.
وی با اعلام اینکه به دنبال عضویت در مجامع بین المللی آتش نشانی هستیم، تصریح کرد: پرچم جمهوری اسلامی ایران در جمع کشورهای مختلف، همه ساله برافراشته است.
راهاندازی دومین ایستگاه آتش نشانی بانوان در شرق تهران
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در ابتدا نسبت به حضور بانوان آتش نشان مقاومت می شد، خاطرنشان کرد: امروز بانوان بدون دخالت آتش نشانان آقا به عملیات می روند و اماکنی که دسترس آقایان به آنها ممنوع است، مورد بازدید بانوان آتش نشان قرار می گیرد. در همین راستا دومین ایستگاه آتش نشانان خانم را در شرق تهران راه اندازی می کنیم.
انجام تفاهم با وزارت آموزش و پرورش برای بررسی ایمنی مدارس
وی با بیان اینکه تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش برای بررسی ایمنی مدارس امضا کرده ایم، گفت: خوابگاه های دانشجویی نیز فرسوده هستند که وارد تفاهم با وزارت علوم شدیم که خوابگاه ها ایمن سازی شوند. وزارت بهداشت نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرد و دو هزار و 228 مرکز درمانی تأییدیه آتش نشانی گرفتند و این روند که برای اولین بار صورت گرفته، همچنان ادامه دارد.
محمدی با بیان اینکه ما رشته حریق و آتش نشانی در دانشگاه ها نداریم، تصریح کرد: این موضوع را ده ها سال مورد پیگیری قرار داده اند.
وی با اعلام اینکه معضلاتی را در میانگین زمان رسیدن به محل حادثه داریم، گفت: ما باید بین 4 تا 6 دقیقه به محل حادثه برسیم. پنج ایستگاه روزانه را در دهه فجر در معابر حادثه خیز راه اندازی خواهیم کرد که تا زمان رسیدن نیروهای پشتیبانی، به محل حادثه برسند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در ادامه یادآور شد: در دنیا پنج کشور توانایی تشخیص مواد اشتعال زا و خطرناک را دارند و ایران پنجمین کشور است. سیستم ما 256 هزار نوع مواد خطرناک را تشخیص و راهکارهای مقابله با آن را ارائه می دهد.
وی اعلام کرد: برای اولین بار در تاریخ بلدیه، کمیته ایمنی در سطح مناطق تشکیل شده و نسبت به مسائل زیادی در حوزه ایمنی اخطار می دهد. سازمان آتش نشانی همه ساله به این کمیته ها نمره می دهد. در راستای تشکیل این کمیته 129 ساختمان ناایمن به 64 ساختمان کاهش یافته و از توان همه دستگاه های مرتبط در این زمینه کمک گرفته ایم.
محمدی گفت: اگر مالک ساختمان علاء الدین نسبت به نصب نما اقدام کرده، با پیگیری ها و فشارهای زیاد بوده است. بیمارستان ها نیز روزانه با تعداد بی شماری از بیماران مواجه است و باید ایمن سازی شوند.
وی با بیان اینکه وضعیت تجهیزات ما مطلوب است، خاطرنشان کرد: با این وجود باید به وضعیت عالی برسیم. روزانه 400 حادثه در تهران رخ می دهد و شهر به انبار تبدیل شده است و رفع این حوادث به تجهیزات به روز نیاز دارد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: سال قبل 412 نفر جان خود را از دست دادند که به 313 نفر رسیده و بخشی از این آمار کاهشی به دلیل عملیات نجات آتش نشانان بوده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در پاسخ به پرسش های اعضای شورا گفت: 10 هزار دفترچه در تعاونی منتشر شده و آماده است. با پول کارمندان نمی توان خانه ساخت و باید مشارکتی اقدام کرد. اوقاف مالک زمین است و باید رقم را اعلام کند تا بتوان آن رقم را بین پنج هزار نفر نیرو تقسیم کرد.
وی افزود: سند تک برگ به نام تعاونی صادر شده و ما اعیان را در اختیار داریم و عرصه به نام اوقاف است. به محض اینکه که اوقاف رقم را اعلام کند دفترچه ها را بین آتش نشانان توزیع خواهیم کرد.
محمدی با بیان اینکه شهرداری منطقه 21 از ما درخواست کرد که مسکن در اختیار کارکنان آنان قرار بگیرد، یادآور شد: ما قول داده بودیم که مسکن در اختیار دیگر بخش ها قرار بگیرد و ما حتی یک واحد هم به کسی نداده ایم. یکصد واحدی که به منطقه 21 داده شده با هماهنگی با پیمانکار بوده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه متأسفانه سن استخدامی کشوری به 40 سال رسیده است، یادآور شد: ما سختی کار نداریم و نیروهای ما باید 28 سال کار کنند. اگر ما 40 ساله استخدام کنیم چگونه می توان نیروی 70 ساله را به محل حادثه اعزام کنیم؟ استخدام در سازمان آتش نشانی زیر 27 سال است و اگر استخدام از 40 سال باشد، فاجعه خواهد شد.
وی با اعلام اینکه اختلاف حقوق فرماندهان و کارکنان اتش نشانی معقول شده است، اظهار کرد: در شهر تهران 9 دستگاه بیشتر برای اطفای حریق جایگاه های سوخت و خودروهای سوخت رسان نداشتیم. 4 دستگاه امسال خریداری کردیم و دو دستگاه نیز سال آینده خریداری خواهد شد.
محمدی افزود: جرثقیل، چنگک و کاتر برش برای قیچی تیرآهن 18 خریداری شده که این موضوع، کمبود ما در حادثه متروپل آبادان بود. نردبان ما 64 متری است و 6 دستگاه موجود است و به اندازه کفایت، کار ما را انجام می دهد و به نردبان های 27 متری و 34 متری در معابر باریک نیاز داریم.
وی با بیان اینکه خریدهای ما عمدتاً خارجی و بر مبنای ارز است، یادآور شد: متأسفانه هنوز مشکل عوارض گمرکی در این زمینه حل نشده و ما عوارض گمرکی پرداخت کرده ایم.
انتهای پیام/