مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه مشارکت کاندیداها در دهمین دوره انتخابات نظام مهندسی نسبت به قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است گفت: رییس سابق سازمان نظام مهندسی اعلام کرده بود که من رای شورای انتظامی داشتم و به همین دلیل امکان عضویت در هیات مدیره و شرکت در این دوره از انتخابات برای وی وجود نداشت.
به گزارش خبرآنی، لهون اسدی امروز در نشست خبری اظهار کرد: در دهمین دوره از انتخابات سازمان نظام مهندسی ساختمان بیش از ۲۴۲ هزار نفر از ۵۷۷ هزار نفر عضو جامعه مهندسی شرکت کردند. ۳۶۰۰ نفر ثبت نام اولیه داشتیم که در فرآیند انتخابات تعدادی از افراد اطلاعات خود را تکمیل نکردند و انصراف دادند. ۲۱۰۰ نفر کاندیدا تایید صلاحیت شدند و حددو ۱۸۰۰ نفر به رقابت پرداختند.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیک در کل کشور خاطرنشان کرد: آخرین بار در سال ۱۳۹۷ انتخابات نظام مهندسی ساختمان به صورت دستی برگزار شد که نرخ مشارکت مخاطبان آن تنها ۲۲ بود و برخی شهرها و استانهای بزرگ مشارکت پایینی در آن داشتند که برای تهران مشارکت هشت درصد ثبت شد.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: میانگین مشارکت نظام مهندسی استانها در این دوره از انتخابات ۴۹ درصد بود که بیشترین مشارکت در استان ایلام با ۷۲ درصد و کمترین در سیستان و بلوچستان با ۲۱ درصد به ثبت رسید.
اسدی خاطرنشان کرد: در تهران نیز با اخذ ۳۶ هزار رای، نسبت به دوره پیشین انتخابات در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۴۰۰۰ رای جدید به ثبت رسید.
وی افزود: برای هر پست بین پنج تا شش نفر کاندیدا داشتیم که در بعضی استانها این تعداد بیشتر بود. در این دوره تعداد داوطلبان ۲۵ درصد افزایش داشت که در افزایش مشارکت رای دهندگان نیز موثر بود.
اسدی در پاسخ به سوال خبرآنی درباره تعویق انتخابات این دوره سازمان نظام مهندسی گفت: فرایند برگزاری انتخابات نیازمند مقدماتی است که یکی از مهمترین پیشزمینههای برگزاری هر انتخاباتی بررسی صلاحیت کاندیداها است. در بررسی صلاحیت کاندیداها استعلامات متنوعی مبتنی بر قانون انجام میشود. در زمان استعلام داوطلبان، کشور با تغییراتی مواجه شده بود از جمله تغییر دولت که برای استقراردولت جدید لازم بود ارکان دولت توسط دستگاههای مرتبط بررسی شوند.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: اواخر مردادماه تا ماه شهریور بررسی صلاحیتها ادامه یافت. در شهریور نیز با مراسم اربعین مواجه شدیم که بخشی از مسائل کشور به این سمت و سو سوق پیدا کرد. بنابراین در مواردی امکان بررسی صلاحیت افراد وجود نداشت. لذا قرار شد زمان برگزاری انتخابات تمدید شود تا دستگاه ها امکان بررسی صلاحیتها را داشته باشند. دوستان کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیزدر این زمینه قانع شدند. تعویق انتخابات نظام مهندسی در دورههای پیش هم مسبوق به سابقه بوده و در این دوره نیز وزیر راه و شهرسازی از اختیارات خود برای تعویق انتخابات استفاده کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرآنی درباره نحوه تغییر رییس سازمان نظام مهندسی که پیش از برگزاری انتخابات انجام شد بیان کرد: در این موضوع برداشتهای متفاوتی صورت میگیرد اما خود رییس سابق سازمان نظام مهندسی در مصاحبهها گفتند که من رای شورای انتظامی داشتم و به همین دلیل امکان عضویت در هیات مدیره و شرکت در انتخابات نظام مهندسی را نداشتم. با توجه به احکامی انتظامی که برای ایشان صادر شده بود وزیر راه و شهرسازی مکلف بود به موضوع ورود کند و بر اساس ماده ۲۶ قانون نظام مهندسی وظیفه داشت درخصوص ریاست سازمان تعیین تکلیف کند که از اختیارات قانونی خودش استفاده کرد. این موضوع نیز همانند تعویق انتخابات در دوره های قبل سابقه داشته است.
انتهای پیام