خبرآنی/لرستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان گفت: یکی از راههای جذب سرمایهگذار خصوصی، حضور و سرمایهگذاری هلدینگهای دولتی در منطقه است.
سیروس ابراهیمی امروز ۳۰ دی در جلسه شناسایی ظرفیتهای شهرستان های پلدختر و معمولان جهت سرمایهگذاری اظهار کرد: لرستان استانی کمتر توسعه یافته و نامتوازن است؛ یعنی در خیلی از شاخصها مانند بیکاری، درآمدهای سرانه و گردش مالی نسبت به خیلی از استانها کمتر توسعه یافته و یک عقب ماندگی تاریخی دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر عقب ماندگی، عدم توازن در استان وجود دارد به شکلی که در شمال و شمال شرق استان سرمایهگذاریهای خوبی صورت گرفته به طوری که در شهرستان بروجرد کمبود نیروی انسانی وجود دارد اما در مرکز و جنوب استان محرومیت و توسعه نایافتگی وجود دارد.
ابراهیمی بیان کرد: یکی از راههای اصلی سرمایهگذاری و رونق در این شهرستانها حضور هلدینگهای دولتی است؛ هرجا این هلدینگها حضور پیدا میکنند بخش خصوصی هم رغبت پیدا کرده و در جوار این هلدینگها سرمایهگذاری انجام میدهد و هر جا که بخش دولتی حضور ندارد، سرمایه گذاران خصوصی علی رغم اینکه شرایط بسیار عالی وجود دارد اما راغب به سرمایهگذاری نمیشوند.
وی افزود: در شهرستانهای پلدختر و معمولان ظرفیتهای بسیار خوب معدنی مانند آهک هیدراته، ماسه آهکی و گچ وجود دارد که محصولات عمدتا صادراتی هستند؛ همچنین ظرفیتی که در حوزه شیلات در شهرستان پلدختر وجود دارد در هیچ شهرستانی نبوده و به رودخانههای کشکان و سیمره دسترسی توام دارند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع غذایی، پلدختر و معمولان قطب تولید انجیر سیاه هستند که البته توانستهایم زنجیره این محصول را ایجاد کرده و عموما به صورت میوه سردرختی، تازهخور و خام به بازار ارسال میشود و اگر صنایع تبدیلی و ارزشی آن ایجاد شود میتواند بسیار سود ده باشد؛ در سال جاری خام فروشی این محصول حدود ۲ هزار میلیارد تومان گردش مالی داشته و اگر این سرمایه در چرخه زنجیره ارزش باشد، در محصول نهایی و صادراتی میتواند تاثیرات مثبتی بگذارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان تصریح کرد: امروز اینجا جمع نشدهایم که تمام مشکلات تاریخی این دو شهرستان را برطرف کنیم بلکه با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد پروژههایی مشخص و متعهد به انجام این پروژهها باشیم.
ابراهیمی گفت: کارشناسان صاحب رای و اختیار حداکثر ظرف 10 روز به حوزه معاونت اقتصادی استانداری مراجعه کرده و این معاونت متعهد میشود مدیران مربوطه به همراه کارشناسان از منطقه بازدید کرده و زیرساخت های مورد نیاز تامین خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای ایجاد یک شهرک خورشیدی به مساحت ۱۰۰ هکتار، استان آمادگی دارد که در شهر پلدختر مکانش را در اختیار سرمایهگذار قرار داده و ظرف ۲ هفته کارشناسان حضور پیدا کنند و در صورت تایید کار واگذاری زمین انجام خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان بیان کرد: در این جلسه مصوب شد رئیس سازمان صمت استان، گزارش کاملی از معادن شهرستانهای پلدختر و معمولان را تا پایان هفته جاری به معاونت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی اطلاع داده دهد و ۱۰ روز بعد از ارسال برای بازدید میدانی اقدام کنند.
انتهای پیام