مسکو: کار اصلی روسیه و ایران در زمینه اقتصاد، افزایش حجم تبادلات تجاری است

وزیر دارایی روسیه تاکید کرد که کار اصلی اقتصادی توافقنامه شراکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه که اخیرا امضا شد، بالا بردن حجم تبادلات تجاری است.

به گزارش خبرآنی، شماری از مقامات روس در پی امضای توافقنامه شراکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه، به بیان منافع این توافق پرداختند.

«آندره کوستین» رئیس بانک روسی وی‌تی‌بی در پاسخ به سوالی درباره سازوکار پرداخت مشترک میان ایران و روسیه گفت که سازوکار سوئیفت (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی) باید از بین برود و دیگر از آن استفاده‌ای نشود.

کوستین در گفت‌وگویی با «پاول زاروبین» خبرنگار روس با انتقاد از کارکرد شبکه مالی سوئیفت گفت: این درز مستقیم اطلاعاتی به دشمنانمان است و نکته اصلی در این زمینه این است که این مسئله به راحتی با توافقی میان دو طرف و برخی راهکارهای فنی قابل حل است.

«کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه نیز ۲۷ دی ماه در گفت‌وگویی در این باره گفت: پیام‌رسان محرمانه میان ما و روسیه افتتاح شده و ما نیاز به سوئیفت نداریم. این گام مهمی بود که برداشته شد. در بحث کارت میر (MIR) و شتاب در حال تلاش هستیم که آن‌ها بتوانند به یکدیگر اتصال پیدا کنند. در رابطه با پیمان پولی نیز امروز رئیس کل بانک مرکزی ایران با طرف روس ملاقات دارند و در حال رایزنی هستند.

علاوه بر این، «آنتون سیلوانوف» وزیر دارایی روسیه نیز در گفت‌وگوی جداگانه‌ای با زاروبین گفت که کار اصلی روسیه و ایران در زمینه اقتصاد افزایش حجم تبادلات تجاری است، چراکه برای این سطح از همکاری‌‎های اقتصادی طرفین، «چهار میلیارد دلار به شدت کم است.»

او همچنین اشاره کرد که کارت‌های سامانه «میر» در ایران قابل قبول است و سامانه‌های پرداخت ۲ کشور به هم پیوسته است.

«ویتالی ساولیف» معاون نخست‌وزیر و وزیر حمل‌ونقل روسیه نیز در گفت‌وگو با زاروبین درباره جنبه‌های مختلف توافق شراکت جامع راهبردی ایران و روسیه که جمعه گذشته توسط روسای جمهور ۲ کشور امضا شد و همکاری‌های ۲ کشور در زمینه توسعه گذرگاه شمال-جنوب بخشی از آن است، گفت که «به لطف گذرگاه شمال-جنوب، انتقال کالاها از مسیر مورمانسک و بنادر دریای بالتیک به سواحل خلیج فارس به طور قابل توجهی کوتاه‌تر خواهد شد».

طبق متن این توافقنامه راهبردی، طرف‌های متعاهد در توسعه کریدورهای حمل و نقل بین‌المللی که از قلمرو جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه عبور می‌کند، به ویژه کریدور بین‌المللی حمل و نقل شمال- جنوب فعالانه همکاری خواهند نمود. این همکاری شامل ترویج کالا با مبدأ یک طرف متعاهد در بازارهای دولت‌های ثالث و همچنین فراهم‌سازی شرایط توسعه حمل و نقل یکپارچه از طریق کریدورهای حمل و نقل، هم از طریق حمل و نقل دوجانبه و هم از طریق حمل و نقل ترانزیتی در قلمرو خود، خواهد بود.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.