سال زراعی جاری 27 میلیون تن سبزی و صیفی تولید می‌شود

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، حسین اصغری اظهار داشت: در سال زراعی جاری برنامه تولید سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی در فصل پاییز و زمستان به ترتیب 200 هزار تن، 750 هزار تن و یک میلیون و 500 هزار تن برنامه‌ریزی شده است که به تدریج تولید و در بازار عرضه می‌شود.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: به طور تقریبی تمام استان‌ها در تامین سبزی و محصولات جالیزی کشور براساس توانمندی‌های اقلیمی نقش دارند، اما استان‌های اردبیل، همدان، جنوب‌کرمان، فارس، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، خوزستان، زنجان و قزوین سهم بسزایی در تولید این محصولات دارند.

وی کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی 1403 - 1402 را بر اساس گزارش‌های استانی حدود 668 هزار هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: سال گذشته از این سطح 26 میلیون و 433 هزار تن محصول به دست آمد.

اصغری با بیان این که طی دو دهه اخیر به دلیل خشکسالی‌های پی در پی، کم شدن آب رودخانه‌ها و پایین رفتن سطح آب در چاه‌ها، کشاورزان به استفاده از آبیاری مدرن رو آوردند، افزود: در سال زراعی 1403-1402 از کل سطح 668 هزار هکتاری این محصولات، 470 هزار هکتار معادل 70 درصد مزارع، با استفاده از آبیاری‌های نوین آبیاری شده‌اند.

وی تصریح کرد: از کل سطح زیر کشت محصولات سبزی و جالیزی در سال زراعی گذشته، بیش از 300 هزار هکتار به سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی اختصاص داشت که با تولید بیش از 14 میلیون تن، تامین کننده نیازهای داخلی و صادراتی بوده است.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در سال گذشته تا پایان اسفند 1402 مجموع صادرات محصولات سبزی و جالیز بیش از 4 میلیون تن به ارزش 1340 میلیون دلار بود.

وی درباره بذر سبزی و جالیز (بدون سیب‌زمینی) مورد نیاز کشور در سال زراعی گذشته گفت: بذر مورد نیاز حوزه سبزی و جالیز حدود 4 هزار تن بود که 772 تن آن وارد کشور شد.

وی ادامه داد: کل سیب‌زمینی بذری مورد نیاز کشور نیز حدود 550 هزار تن است که بیشتر آن در کشور تامین شده و واردات حدود 400 تنی آن تنها با هدف آشنایی کشاورزان با ارقام جدید صورت می‌گیرد.

اصغری در مورد کشت نشایی این محصولات نیز گفت: توسعه کشت نشایی در چند سال اخیر پیشرفت خوبی داشته و کل سطح زیر کشت نشایی محصولات سبزی و جالیز در سال زراعی 1403-1402 حدود 223 هزار هکتار گزارش شده و این در حالی است که سیب‌زمینی با سطحی بالغ بر 140 هزار هکتار امکان کشت نشایی ندارد.

وی اضافه کرد: در بین سایر محصولات، گوجه‌فرنگی و پیاز به ترتیب با 98 و 63 درصد بالاترین سطح زیر کشت نشایی محصولات را دارند.

مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد کیفیت محصولات سبزی و صیفی و باقیمانده سموم در آن تصریح کرد: بررسی میزان باقیمانده نیترات سه محصول سیب‌زمینی، پیاز و خیار، طی 3 سال نمونه‌برداری در 23 استان به تعداد یک هزارو 155 نمونه سیب‌زمینی، 651 نمونه پیاز و 492 نمونه خیار فضای باز توسط موسسه تحقیقات خاک و آب با هماهنگی سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها نشان می‌دهد، غلظت نیترات در این سه محصول در مقایسه با استاندارد ملی ایران و سایر استانداردهای بین‌المللی در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه بررسی باقیمانده آفت‌کش‌ها و نیترات در محصولات سبزی و جالیز با همکاری موسسات تحقیقاتی خاک و آب از سال 1399 آغاز شد.

اصغری درباره اهمیت تغذیه گیاهان سبزی و جالیز گفت: تغذیه گیاهی نقش مهمی در تولید محصولات سبزی و جالیز دارد و با توجه به کوتاه بودن دوره رشد این گیاهان نقش کود چه از نظر کمیت و کیفیت و چه از نظر زمان مصرف بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: در محصولات سبزی و صیفی کوددهی علمی می‌تواند روی افزایش کمیت و کیفیت و کاهش ضایعات محصول تاثیرگذار باشد و دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی با اجرای پایلوت‌های تغذیه در استان‌های مختلف زیر نظر متخصصان و برگزاری دوره‌های آموزشی هدفمند، همواره تلاش کرده علوم روز تغذیه را در اختیار مدیران، کارشناسان و کشاورزان قرار دهد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

زراعی میلیون تولید

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.