سه مقام آمریکایی به وبسایت آکسیوس گفتند که بلینکن امروز (سهشنبه) طرحی برای بازسازی و اداره غزه پس از جنگ رژیم صهیونیستی و حماس ارائه خواهد کرد.
به گزارش خبرآنی، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا که روزهای پایانی کارش را میگذراند، امیدوار است که طرح او به نقطه مرجعی برای هر طرح روز بعد از غزه، از جمله برای دولت آینده «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا تبدیل شود.
بلینکن امروز برنامه خود را در یک سخنرانی در شورای آتلانتیک، در میانه تلاشها برای انعقاد قرارداد آزادی اسرا و آتشبس غزه بیان خواهد کرد.
براساس گزارش آکسیوس، طرحی برای ساختار حکومتی در غزه، در راستای تلاشها برای اجرای مرحله دوم توافق غزه، که برای منتهی به آتشبس دائمی و پایان جنگ طراحی شده، حیاتی خواهد بود. بلینکن طرح خود را برای امنیت، مدیریت و بازسازی غزه پس از توافق آتشبس به چندین متحد ایالات متحده ارائه کرده است.
او هفته گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاریس گفت: «ما آمادهایم آن را به دولت ترامپ بسپاریم تا بتواند روی آن کار کند و در زمانی که فرصت فراهم شد، با آن کار کند.»
براساس این گزارش، طرح بلینکن به یک موضوع بسیار بحثبرانگیز در داخل وزارت امور خارجه آمریکا و منبع درگیریهای داخلی شدید تبدیل شده است. برخی از مقامات وزارت خارجه آمریکا نگران بودند که این طرح در خدمت منافع بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی باشد و تشکیلات خودگردان فلسطین و محمود عباس را به حاشیه براند.
آکسیوس در ماه اکتبر گزارش داد که بلینکن در حال کار بر روی یک طرح پس از جنگ برای غزه بر اساس ایدههای توسعهیافته توسط تلآویو و امارات متحده عربی است و میخواهد آن را پس از انتخابات ریاست جمهوری ارائه کند.
در همین حال، بلینکن، مشاور و دوست نزدیک خود جیمی روبین را به عنوان فرد اصلی برای برنامه روز بعد منصوب کرد. چند هفته پیش، روبین برای گفتوگو در مورد این طرح به سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری رود اردن سفر کرد. سپس مقامات آمریکایی گفتند که مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین فهرست بلندبالایی از ملاحظات را در مورد این طرح به روبین ارائه کردند و نشان دادند که از آن حمایت نمیکنند.
مقامات آمریکایی گفتند که وزارت امور خارجه آمریکا، کابینه تلآویو، تشکیلات خودگردان فلسطین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و سایر کشورهای عربی را در مورد نکات اصلی این سخنرانی مطلع کرده است.
طرح بلینکن مبتنی بر ایجاد یک مکانیسم حکومتی است که شامل مشارکت جامعه بینالمللی و کشورهای عربی میشود که میتوانند برای تثبیت وضعیت امنیتی و ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه نیرو بفرستند. این سخنرانی خواستار اصلاحات در تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود و در عین حال روشن میکند که تشکیلات خودگردان باید بخشی از هر دولت آینده در غزه باشد.
در همین حال کابینه رژیم صهیونیستی از کشورهای عربی میخواهد که در غزه پس از جنگ شرکت کنند، اما تاکنون با هر طرحی که شامل مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین باشد، موافقت نکرده است. سخنرانی بلینکن همچنین اصولی را که در اوایل جنگ در توکیو مطرح کرد و مخالفت با هرگونه اشغال دائمی غزه از سوی رژیم صهیونیستی، کاهش قلمرو آن یا انتقال اجباری فلسطینیها از غزه را تکرار میکند.
«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
یک مقام آمریکایی هم گفت: «بلینکن میخواهد تلاش کند و نتیجه جنگ را شکل دهد و در سخنرانی خود روشن خواهد کرد که چگونه فکر میکند اسرائیل میتواند "پیروزیهای تاکتیکی" خود در برابر حماس را به "دستاوردهای استراتژیک" تبدیل کند.»
انتهای پیام