به گزارش خبرنگار دفاعی پایگاه خبری خبرآنی، در جریان رزمایش اقتدار پیامبر اعظم19 نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جدیدترین پهپاد پرسهزن انتحاری این نیرو با نام «رضوان» با برد 20 کیلومتر و مداومت پروازی 20 دقیقه رونمایی و عملیاتی شد.
پیش از این هم پهپادهای انتحاری پرسه زن مانند معراج 521 به نیروی زمینی سپاه تحویل داده شده بود اما آنطور که سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه گفته است، هم اکنون پهپادهای پرسه زن با بردهای 40 تا 100 کیلومتر نیز به سازمان رزم نیروی زمینی سپاه الحاق شدهاند که توانمندی قابل توجهی به نیروهای میدانی میدهند.
بهکارگیری آسان و سریع این نوع پهپادها، قابلیتهای جدیدی را به یگانهای واکنش سریع نیروی زمینی برای مقابله با گروهکهای تروریستی بهخصوص در جغرافیای پیچیده کوهستانی میدهد.
کاربرد این نوع تسلیحات بهخصوص در جریان جنگ اوکراین و توانایی آنها برای هدف قرار دادن انواع ادوات زرهی، تجمع نیروها و حتی تسلیحات پشتیبانی آتش مانند توپخانهها و سامانههای پدافندی بیش از پیش نمایان و موجب شد تا به نوعی معادلات رزم زمینی تا میزارن قابل توجهی نسبت به گذشته تغییر کند و پهپادهای انتحاری پرسه زن به یکی از ابزارهای اصلی در میادن جنگ بدل شوند؛ موضوعی که از دید نیروهای مسلح کشورمان هم دور نمانده و تاکنون اقدامات خوبی در حوزه تولید این نوع مهمات صورت گرفته است.
خانواده پهپاد رضوان را اما میتوان یکی از بهترین انواع پهپادهای پرسه زن در داخل کشور دانست؛ پهپادی که بدست متخصصان نظامی سپاه با همکاری شرکتهای دانش بنیان تولید شده است و هم اکنون در اختیار نیروی زمینی قرار گرفته است.
ایران کشوری با جغرافیای پیچیده و عمدتاً کوهستانی است و همین امر کار نیروهای نظامی برای حراست از مرزهای کشور را با سختیهای فروانی همراه میکند.
گروههای تروریستی نیز در گذشته با علم به همین موضوع و شناخت دقیق نسبت به جغرافیای کشور، سعی میکردند تا تیمهای خود را وارد کرده و دست به اقدامات ضد امنیتی بزنند اما به دفعات متعدد در کمین رزمندگان نیروی زمینی سپاه و سایر دستگاههای امنیتی گرفتار میشدند که در جریان این عملیاتهای نیروهای امنیتی کشورمان نیز متحمل تلفاتی میشدند.
اما با ورود تجهیزاتی مانند پهپادهای پرسه زن انتحاری به سازمان رزم نیروی زمینی سپاه، امکان درگیری موثرتر با این تیمهای تروریستی بخصوص در جغرافیای کوهستانی شمالغرب و جنوبشرق کشور فراهم شده است.
.
دوربینی که در جلوی این نوع پهپاد نصب شده، پس از پرتاب از لانچر استوانهایشکل خود، تصاویر را به کاربر ارسال میکند و به کاربر این امکان را میدهد تا هدف موردنظر را انتخاب و به آن حمله کند. همین امر موجب میشود حتی اگر تروریستها بخواهند با استفاده از عوارض زمین در موقعیتی با پوشش و دید و تیر مناسب قرار بگیرند، میتوان بدون دادن هیچگونه تلفاتی آنها را مورد هدف قرار داد.
علاوه بر این، پهپادهایی مانند رضوان به کاربر خود امکان درگیری شدن با اهداف متحرک مانند خودروها را نیز میدهند ودر صورتیکه تیمهای تروریستی بخواهند با خودروهای انتحاری به اجرای عملیات در مرز بپردازند نیز این پهپادهای قادر هستند تا با آنها درگیر شده و آنها را منهدم کنند.
علاوه بر این، پهپادهای انتحاری پرسه زن در صورتی که به سرجنگی ضد زره مجهز شوند، به سلاحی مهلک برای تانکهای و ادوات زرهی بدل خواهند شد. نازکترین زره تانک در بخش فوقانی آن قرار داد و در صورتیکه تانک به صورت تاپ اتک و یا حمله از بالا مورد هجوم قرار بگیرد احتمال انهدام آن بسیار زیاد است و فعلاً روش مطمئنی برای مقابله با این نوع سلاح نیز وجود ندارد.
علاوه بر این، بسیاری از تسلحات پشتیبانی آتش مانند توپخانهها و راکتاندازها و حتی برخی سامانههای راداری و پدافندی نیز میتوانند به اهدافی برای پهپادهای پرسه زن بدل شوند.
با این حساب پهپاد پرسه زن را میتوان سلاحی برای تمامی فصول دانست که قادر است هم برای مقابله با گروهکهای تروریستی و هم برای مقابله با ارتشهای منظم از آن استفاده کرد.
انتهای پیام/