به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، حسامالدین علامه امروز در سلسله نشستهای "شهر آرمانی"، که به بررسی عملکرد سهساله اداره کل سلامت شهرداری اختصاص داشت، اظهار کرد: در حال حاضر 9 میلیون و 800 هزار سالمند در کشور زندگی میکنند که معادل 11.5 درصد جمعیت کشور است.
وی با اشاره به پیشبینیهای آماری گفت: درصد جمعیت سالمندان در سال 1410 به 14 درصد، در سال 1420 به حدود 20 درصد، و در سال 1435 به بیش از 33 درصد خواهد رسید. افزایش تجرد قطعی، نرخ طلاق، و خانوادههای بدون فرزند یا تکفرزند، موجب شده است با پدیده "سالمندان تنها" روبهرو شویم.
دبیر کارگروه جمعیت ریاستجمهوری با تأکید بر لزوم توجه به وضعیت سالمندان افزود: نهادهای عمومی مانند وزارت کشور، وزارت رفاه، و دیگر دستگاههای مرتبط باید برای بهبود شرایط زندگی سالمندان و ایجاد حال خوب برای آنان تلاش کنند. در این میان، نقش نظام مسئولیتپذیری اجتماعی و خدمات داوطلبانه اهمیت ویژهای دارد و شهرداریها و دهیاریها باید نقشآفرینی بیشتری در این زمینه داشته باشند.
علامه خاطرنشان کرد: اداره کل سلامت شهرداری تهران در این راستا تلاش کرده است تا با اجرای برنامههای متنوع، حال خوب را برای سالمندان فراهم کند. ازجمله این برنامهها میتوان به طرح "گنجینههای شهر"، "دوشنبههای سالمندی"، و تقویت کانونهای سالمندی اشاره کرد.
وی همچنین با اشاره به ایده "شهر دوستدار سالمند" توضیح داد: این مفهوم سه بخش اصلی دارد. نخست، مناسبسازی کالبد فیزیکی شهر برای سالمندان از طریق ایجاد فضاهای عمومی دسترسپذیر؛ دوم، تقویت فضای فرهنگی با محوریت تکریم سالمندان؛ و سوم، ارائه خدمات دوستدار سالمند که باید بهآسانی در اختیار آنان قرار گیرد.
علامه افزود: باید در سطح محلات، شرایطی برای ایجاد حال خوب سالمندان فراهم شود. در این راستا، تشکلهای مردمنهاد میاننسلی و محلهمحور نقش بسیار مؤثری دارند. دولت نیز اقداماتی در این زمینه در دست اجرا دارد که از جمله آنها، آمادهسازی پیشنویس لایحه جامع حقوق سالمندان است.
انتهای پیام/