طرح امنیتی بغداد، آنکارا و دولت موقت سوریه برای تعطیل کردن زندان غویران و اردوگاه الهول در سوریه

مسؤولان عراقی از طرح امنیتی بغداد، آنکارا و دولت موقت سوریه با نظارت آمریکا برای منحل کردن زندان غویران و اردوگاه الهول در سوریه خبر دادند.

به گزارش خبرآنی، ۶ مسؤول عراقی از جمله یک سیاستمدار برجسته در بغداد اعلام کردند: بغداد، آنکارا و دولت سوریه با نظارت آمریکا در حال حاضر مشغول بررسی طرح امنیتی بزرگی هستند که هدف آن برچیدن زندان غویران معروف به زندان الصناعه و اردوگاه الهول هستند که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در استان حسکه در شرق سوریه قرار دارند. این طرح در چند مرحله زمانی اجرا می‌شود و عراق اجرای بخش بزرگتر آن را بر عهده دارد. این زندان و اردوگاه شامل زندانیان متهم به عضویت در داعش و خانواده‌هایشان هستند.

طبق گزارش العربی الجدید، این اقدام همزمان با آغاز استقبال عراق از سری هشتم از خانواده‌های اردوگاه الهول صورت می‌گیرد. مقامات عراقی خانواده‌ها را به اردوگاه الجدعه در جنوب موصل منتقل کرده و برنامه اصلاح روانی آنها را با نظارت هیئت سازمان ملل در عراق قبل از اجازه دادن به آنها برای بازگشت به منازلشان اجرا می‌کنند.

تعداد خانواده‌های سری جدید بیش از ۲۰۰ خانواده عراقی از استان‌های نینوا، الانبار، کرکوک و صلاح الدین هستند.

مسؤولان اداره مهاجرت عراق در نینوا می‌گویند این خانواده‌ها شامل زنان، کودکان، افراد معلول و افراد مسن هستند که وضعیت امنیتی آنها به صورت دقیق بررسی شده است.

العربی الجدید با ۶ تن از مسؤولان عراقی از دفتر مشاور امنیت ملی عراق، دفتر نخست وزیر، وزارت خارجه و وزارت مهاجرت عراق و یک سیاستمدار برجسته در بغداد تماس برقرار کرده و آنها گزارش‌های مشابهی را درباره این طرح با مشارکت چند کشور برای پایان دادن به زندان غویران و الهول ارائه کردند.

نگرانی نسبت به سرانجام هرگونه حمله‌ای که مقرهای نیروهای قسد در شرق سوریه چه از سوی ترکیه و چه دولت موقت سوریه را هدف قرار دهد اهمیت اجرای این طرح را افزایش می‌دهد. این طرح با اطلاع هیئت سازمان ملل در بغداد اجرا می‌شود.

عراق نگران وجود این ۲ مرکز در نزدیکی مرزهایش است و سناریوی حمله به زندان غویران و فرار افراد داخل آن خطر امنیتی برای عراق محسوب می‌شود.

«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق پیشتر این زندان را یک بمب ساعتی توصیف کرده و از کشورهای خارجی خواسته بود اتباع خود را از این زندان تحویل گرفته و آنها را طبق قوانین خود محاکمه کنند.

کلیات اصلی این طرح درباره انتقال زندانیان عراقی زندان غویران به عراق و همچنین انتقال کسانی که در جنگ در داخل عراق نقش داشته‌اند حتی اگر عراقی هم نباشند برای محاکمه بر اساس قانون عراق است. این‌ها بیشترین زندانیان از حدود ۵۰۰۰ زندانی در غویران هستند. زندانیان دیگر نیز در چند مرحله به کشورهایشان منتقل خواهند شد.

عراق به حمایت بین‌المللی برای ساخت یک زندان و تاسیسات کافی برای زندانیانی که از حسکه به عراق منتقل می‌شوند دست خواهد یافت.

در این راستا یک مسؤول امنیتی عراقی گفت این کشور از بیش از ۳۰۰۰ زندانی با هماهنگی ائتلاف بین‌المللی آمریکا استقبال خواهد کرد. کشورهای دیگری نیز مثل کشورهای مغرب عربی و شورای همکاری خلیج فارس مسؤولیت انتقال زندانیان خود را بر عهده خواهند داشت.

از سوی دیگر، عراق طی ماه‌های اول سال میلادی جاری انتقال هزاران عراقی از اردوگاه الهول که تعدادشان بیش از ۲۰ هزار نفر از مجموع ۴۲ هزار نفر در این اردوگاه است را تسریع می‌بخشد.

این عراقی‌ها به اردوگاه الجدعه و اردوگاه دیگری منتقل خواهند شد. همچنین ائتلاف بین‌المللی آمریکا، آنکارا و دولت بغداد تحرکاتی را درباره ۲۰ کشور دیگر برای تحویل اتباعشان بر عهده خواهند گرفت.

ترکیه با ایجاد یک منطقه امنیتی در مرزهای خود با سوریه برای ساخت یک اردوگاه جهت انتقال باقیمانده خانواده‌های اردوگاه الهول موافقت کرده است. این اردوگاه تحت نظارت ترکیه تا زمان تکمیل انحلال آن باقی می‌ماند.

قرار است طی روزهای آینده مسؤولانی از ائتلاف بین‌المللی آمریکا برای بررسی این طرح به بغداد بروند.

در این راستا یکی از منابع اعلام کرد فرانسه، آلمان و انگلیس که بیشترین اتباع را در اردوگاه الهول یا زندان غویران دارند با درخواست‌ها برای تحویل گرفتن آنها و محاکمه این نیروها مخالف هستند اما کشورهای عربی برنامه‌ای را برای تحویل اتباع خود طی دوره آینده بر عهده خواهند داشت.

اردوگاه الهول در نزدیکی مرزهای عراق و سوریه و در محور نینوا-حسکه است که نیروهای دموکراتیک سوریه از سال ۲۰۱۷ کنترل آن را در دست دارند.

در این اردوگاه خانواده‌های تروریست‌های داعش و آوارگان عراقی که از درگیری‌ها فرار کرده‌اند و کسانی که داعش از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کرده است حضور دارند.

زندان غویران نیز در استان حسکه در نزدیکی عراق است. این زندان در چندین مرحله با حمایت ائتلاف بین‌المللی توسعه یافته است. در سال ۲۰۲۲ این زندان شاهد حمله بزرگی از سوی تروریست‌های داعش بود. در آن زمان عراق این حادثه را یک خطر امنیتی بزرگ علیه خود دانست.

«احمد النعیمی» کارشناس امور سیاسی عراق تاکید کرد: زندان غویران و اردوگاه الهول ۲ برگه برنده از برگه‌های مهمی هستند که قسد خود را از طریق آن به جامعه بین‌المللی نشان می‌دهد و منحل کردن این ۲ مرکز به نفع سرمایه‌گذاری‌های سیاسی قسد نیست. موضوع مقابله با داعش برای نیروهای کرد در حسکه مهم بود و اساس تسلیحات و حمایت آمریکا در سال‌های گذشته بوده است. پایان دادن به این زندان گام مهم امنیتی برای عراق و یک برگه برنده مهم سیاسی برای ترکیه و دولت جدید سوریه است. موفقیت این طرح یا آغاز اجرای آن آغاز عقب نشینی یا کاهش نقش قسد در شرق سوریه است. همچنین احتمالا دری برای هماهنگی و همکاری بین قسد و دولت موقت سوریه باشد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.