به گزارش خبرنگار فضا و نجوم پایگاه خبری خبرآنی، دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در پایگاه خبری خبرآنی حاضر شد و به سؤالات خبرنگار حوزه فضایی خبرآنی پاسخ داد.
آخرین وضعیت ماهوارههای ایران در مدار و ماهوارههای درحالساخت، میزان پیشرفت صنعت فضایی ایران باتوجه به اسناد بالادستی، ماهوارههای آماده پرتاب ایران، پایگاه فضایی چابهار، پروژه زیست فضا و اعزام انسان به فضا از جمله موضوعات مطرحشده در این مصاحبه است.
دکتر حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به این موضوع؛ "ایران کدام ماهوارهها را در مدار دارد؟ و چه ماهوارههای در حال ساختی دارد؟" گفت: منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی یک منظومه باریکباند است و بهعنوان یکی از پروژههای مهم ماهوارهای ایران، با هدف توسعه اینترنت اشیا (IoT) طراحی شده است و 20 ماهواره است که در حال ساخت است. در زمینه پروژههای ماهوارهای، ماهوارههای سری پژوهش شامل پژوهش 1، 2، 3 و 4 یا مناقصات آن برگزار شده یا فرایند ساخت آن آغاز شده است. برای مثال، فرآیند ساخت پژوهش 1، 2 و 4 آغاز شده است. همچنین، ماهوارههای پارس 2 و پارس 3 را داریم و در حوزه راداری، دو ماهواره راداری 1 و 2 در حال توسعه هستند.
.
سالاریه گفت: ماهوارههای تحقیقاتی متعددی نیز در دست اقدام است. از جمله میتوان به ناهید 2 و ناهید 3 اشاره کرد که هر دو ساخته و آماده پرتاب هستند. ایران ماهوارههای مختلفی در حوزههای مخابراتی و سنجشی طراحی و برنامهریزی کرده است که به زودی پرتاب آنها آغاز میشود که در این میان، منظومه شهید سلیمانی نیز احتمالاً در سال 1403 پرتاب آزمایشی خواهد داشت تا ایرادات احتمالی آن در مدار برطرف شوند. پرتاب اصلی منظومه شهید سلیمانی از اواخر 1404 آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: پرتاب ماهوارههایی که برای نخستین بار قرار است پرتاب شود معمولاً چند پرتاب آزمایشی دارند و ایرادات آنها در مدار برطرف میشود. ماهواره پارس 1 ارتقایافته را نیز داریم که آن نیز انشالله بناست در همین دهه فجر رونمایی میشود. ایران چند ده ماهواره در حال ساخت دارد.
وی با بیان اینکه ما ماهوارههای مخلتفی در مدار داریم که البته عمر مداری تعدادی از آنها به پایان رسیده است گفت: ماهواره مهدا که در 8 بهمن ماه سال 1402 پرتاب شده است پلتفرم فعال ما در مدار برای انتقال و دریافت فرمان داده است که یک ماهواره مخابراتی است.
سالاریه در پاسخ به خبرآنی مبنی براینکه نقش دانشگاهها در ساخت ماهوارههای ایران چیست اظهار کرد: بخشی از ماهوارههایی که خدمت شما عرض کردم به صورت مستقیم توسط دانشگاهها ساخته میشود. در خصوص نقش دانشگاهها در ساخت ماهواره، باید گفت که دانشگاهها نقش کلیدی در تربیت نیروی انسانی متخصص و توسعه فناوریهای پایه فضایی ایفا میکنند. بسیاری از شرکتهای دانشبنیان که اکنون در شبکه همکار سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی و مجموعههای دیگر فضایی فعالیت دارند، از دل دانشگاهها برخاستهاند.
وی گفت: علاوه بر این، دانشگاههایی که سابقه طولانی در صنعت فضایی دارند و با همکاری نزدیکی که با معاونت علمی ریاست جمهوری داریم تفاهمنامههایی نیز برای توسعه فناوریهای آیندهمحور در صنعت فضایی در حال آمادهسازی و امضا هستند.
بعضی از دانشگاهها اساساً در حوزه فضایی شرکتهایی را اسپیناف دارند که در حوزه فضایی کار میکنند.
انتهای پیام/