کشف مغایرت نامساعد 14569 میلیاردی حساب‌های شرکت ریلی رجا

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، در بخشی از گزارش سازمان حسابرسی کشور درباره صورت‌های مالی شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا (منتهی به اسفندماه 1402) آمده است؛

با توجه به یادداشت‌های توضیحی .... شرکت بابت حساب‌های فی‌مابین خود با شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و ذیحسابی طرح‌های عمرانی آن، تا پایان سال مالی مورد گزارش (1402) به‌طور خالص مبلغ 255 میلیارد ریال طلب (مازاد بر مبلغ 1215 میلیارد ریال طلب منعکس در سرفصل دریافتنی‌ها و مبلغ 960 میلیارد ریال بدهی منعکس در سرفصل پرداختنی‌ها) در دفاتر منعکس کرده است.

این موضوع، در مقایسه با مبلغ 14314 میلیارد ریال طلب مورد ادعای آن شرکت در صورت تطبیق حساب‌های فی‌مابین و نیز پاسخ تأییدیه واصله، نشانگر مبلغ 14569 میلیارد ریال مغایرت نامساعد است.

مبلغ 7057 میلیارد ریال از این مغایرت مربوط به مطالبات یارانه جبران زیان قطارهای حومه‌ای و تکلیفی شرکت طی سال‌های 1395 لغایت 1402 است که شواهد و مستندات تأیید آن توسط شرکت راه‌آهن به این سازمان ارائه نشده است. انجام اصلاحات در حساب‌ها جهت رفع مغایرت‌های مذکور ضروری است؛ لیکن در شرایط فعلی، به دلیل عدم دسترسی به مدارک و مستندات موردنیاز، تعیین آثار مالی قطعی آن بر صورت‌های مالی مورد گزارش مقدور نیست.

در بخش دیگری از گزارش سازمان حسابرسی کشور آمده است؛

با توجه به یادداشت‌های توضیحی ... شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا از سال مالی گذشته روش استهلاک بخشی از دارایی‌های ثابت مشهود خود (وسایل نقلیه ریلی) را از نرخ 20 درصد نزولی به نرخ 5درصد نزولی کاهش داده است.

بر اساس مدارک و مستندات کارشناسی ارائه‌شده (از جمله عمر مفید واگن‌ها در صورت اجرای بازسازی سطح 1 و 2 آیین‌نامه بازسازی واگن‌های مسافری حداکثر 55 سال، در نظر گرفتن مدت عمر مفید سپری‌شده واگن‌ها از زمان ساخت، و احتساب مبلغ مخارج بازسازی آنها در تعمیرات دوره‌ای)، نرخ مذکور از صحت لازم برخوردار نبوده و منجر به کاهش مبالغ هزینه استهلاک وسایل نقلیه ریلی در سال‌های 1401، 1402 و سنوات آتی خواهد شد.

اصلاح نرخ استهلاک وسایل نقلیه ریلی به منظور مستهلک کردن بهای تمام‌شده آنها با توجه به الگوی مصرف منافع آتی مورد انتظار آنها طی حداکثر 55 سال ضروری است.

شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا در سال مالی 1400 استهلاک دارایی‌های ثابت مشهود تجدید ارزیابی‌شده (وسایل نقلیه ریلی) را به جای احتساب از زمان تجدید ارزیابی آنها در تاریخ‌های 1399/7/29 و 1399/12/18، از ابتدای سال مالی 1400 محاسبه کرده است. در نتیجه، هزینه استهلاک دارایی‌های مذکور به مبلغ 4941 میلیارد ریال کمتر از واقع شناسایی شده است.

همچنین، در ارتباط با 4 دستگاه واگن تحویلی از شرکت پلور سبز در سال 1399، با توجه به اعمال حساب آنها در سال مالی مورد گزارش، مبلغ 46 میلیارد ریال هزینه استهلاک کمتر از واقع محاسبه و در حساب‌ها منظور شده است.

انجام اصلاحات در این خصوص ضروری است که در صورت اعمال آن، سرفصل زیان انباشته (ابتدای سال) به مبلغ 4987 میلیارد ریال افزایش و سرفصل دارایی‌های ثابت مشهود به مبلغ 4987 میلیارد ریال کاهش خواهند یافت.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.