یک رسانه انگلیسی از درخواست ۶۸۰ میلیون دلاری تشکیلات خودگردان فلسطین از آمریکا برای حمایت از نیروهای امنیتی آن برای مقابله با نیروهای مقاومت فلسطین در گردان جنین خبر داد.
به گزارش خبرآنی، وبسایت انگلیسی «میدل ایست آی» به نقل از برخی منابع آمریکایی و نیز منابع نزدیک به تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که رامالله از آمریکا خواست با طرحی چهار ساله به مبلغ ۶۸۰ میلیون دلار جهت پشتیبانی از آموزش نیروهای ویژه و تقویت پشتیبانیهایش در زمینه مهمات و خودروهای زرهی موافقت کند.
میدل ایست آی اعلام کرد: این درخواست اواسط دسامبر گذشته در نشستی با جمعی از مسوولان امنیتی آمریکا در ساختمان وزارت کشور وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در رامالله مطرح شد و مسوولان امنیتی فلسطین نسبت به آنچه از نظر آنها شکست آمریکا در پایبندی به تعهداتش در قبال رامالله برای تجدید کمکهای تسلیحاتی و آموزش نیروهای ویژه است، ناامیدی خود را ابراز کردند.
این وبسایت انگلیسی در ادامه به نقل از یک منبع گزارش داد: مسوولان تشکیلات خودگردان فلسطین در این نشست با توجه به درگیریهای مستمر در اردوگاه جنین، رفع فوری نیازهای خود در زمینه خودروهای زرهی و مهمات را خواستار شدند و از این مساله گلایه کردند که آمریکا هنوز با بودجه بازسازیها در زندانهای بیتلحم و نابلس موافقت نکرده است.
نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین از ماه گذشته با طرح ادعای بازداشت افرادی فراقانونی، به عملیاتی نظامی در اردوگاه جنین ادامه میدهند.
در مقابل گروههای مقاومتی فلسطین از جمله جنبش حماس، جبهه مردمی و جنبش جهاد اسلامی، دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگران را به تعقیب و بازداشت نیروهای مقاومت متهم کردند.
درگیریها میان ۲ طرف ۱۴ کشته بر جای گذاشت که ۶ تن از آنها از نیروهای امنیتی رامالله و هشت تن دیگر از شهروندان فلسطینی از جمله یکی از فرماندهان گردان جنین بودند.
خواستههای آمریکا
یکی از مسوولان سابق اطلاعات آمریکا اظهار کرد: خواسته تشکیلات خودگردان فلسطین برای تخصیص بودجه بیشتر و سلاح قابل درک است چون آمریکا ماهها است آن را برای گسترش عملیاتهای نظامی در کرانه باختری تحت فشار گذاشته است.
طبق گزارشهای منتشر شده در رسانههای رژیم صهیونیستی، ژنرال مایکل فنزل، هماهنگ کننده امنیتی ایالات متحده میان رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگران با مسوولان رامالله دیدار کرده و برنامههای آنها برای حمله به جنین را بررسی کرد.
آمریکا از دهه ۹۰ و بعد از انتفاضه دوم فلسطین، کمکهای امنیتی به تشکیلات خودگردان ارائه کرد و دفتر هماهنگکننده امنیتی را برای آموزش نیروهای امنیتی تشکیلات ایجاد کرد، این دفتر که در قدس واقع است، با وزارت خارجه آمریکا در ارتباط بوده و آژانسهای اطلاعاتی آمریکا و وزارت دفاع آن به صورت منظم با نیروهای رامالله تماس دارند.
اما این روابط در سالهای اخیر کاهش پیدا کرده و به گفته ویلیام آشر، افسر سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا که در اراضی اشغالی مستقر بود، «ارتباط خوب و عمیقی نیست و در اصل تنها به یک ارتباط امنیتی تقلیل یافته است.»
درخواست کمک تسلیحاتی رامالله از آمریکا منوط به عدم مخالفت رژیم صهیونیستی است، در این رابطه وبسایت آکسیوس اعلام کرد که آمریکا ماه گذشته از این رژیم خواست بسته کمکی را تایید کند.
دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا با کاهش روابط این کشور با رامالله همراه بود و برخی مسوولان امنیتی سابق آمریکا در این خصوص ابراز تردید کردند که رئیس جمهور منتخب این کشور با بازگشت به کاخ سفید، تلآویو را جهت موافقت با کمکهای یاد شده تحت فشار بگذارد.
انتهای پیام