به گزارش خبرنگار حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی، مسئلهی تسهیل ازدواج و حمایت از جوانان ازجمله مسائلی است که دولتها طبق قانون به آن مکلف بوده و همچنین مسئولان عالی دولتها نیز در سخنان خود این موضوع را مطرح میکنند.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جمله قوانینی است که مشخصاً به حمایت از ازدواج جوانان و همچنین فرزندآوری تأکید دارد.
به اعتقاد کارشناسان، یکی از مهمترین راههایی که میتوان با استفاده از آن، به حمایت از جوانان پرداخت فراهم کردن زمینهی اشتغال است که برکات متعددی را نصیب خانوادهها و کشور خواهد کرد. البته در زمینهی تسهیلات ازدواج نیز مباحث متعددی وجود دارد و طبق اعلام دولت، حدود 400 هزار نفر در صف دریافت این وام هستند و هنوز این تعداد به صفر نرسیده و این کار نیازمند حدود 200 همت است.
به گزارش خبرآنی، دولت چهاردهم در زمینهی ازدواج جوانان، لایحهای را به مجلس فرستاد تا تشریفات قانونی آن طی شود.
در مقدمهی دلایل توجیهی این لایحه آمده که با عنایت به حکم مقرر در ماده (1) قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب 1384 مبنی بر تشکیل صندوقی برای توانمندسازی جوانان برای تشکیل خانواده و از آنجایی که تاکنون اساسنامه این صندوق و متعاقباً آییننامه اجرایی قانون مذکور تدوین نشده و در عمل اجرای آن با مشکل مواجه شده است و با توجه به اینکه با تشکیل صندوق کارآفرینی امید و صندوق ملی مسکن وظایف و اختیارات پیشبینیشده در اساسنامه آنها با وظایف صندوق موضوع ماده یادشده همپوشانی دارد، بهمنظور جلوگیری از ایجاد ساختارهای جدید و موازی و استفاده از ظرفیتهای موجود، این لایحه برای انجام تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود.
عنوان لایحه: لایحه تغییر نام صندوق کارآفرینی امید و اصلاح قانون تسهیل ازدواج جوانان
"ماده1- نام صندوق کارآفرینی امید به صندوق پیشرفت و عدالت تغییر مییابد.
ماده2- قانون تسهیل ازدواج جوانان -مصوب 1384- به شرح زیر اصلاح میشود:
1- ماده (1) به شرح زیر اصلاح میشود:
ماده1- بهمنظور توانمندسازی جوانان برای تشکیل خانواده، دولت مکلف است نیازهای مربوط به ازدواج جوانان را از طریق صندوق پیشرفت و عدالت و نیازهای مربوط به مسکن آنها را از طریق صندوق ملی مسکن به شرح احکام مندرج در این قانون تأمین نماید.
2- در مواد (2) و (10)، صندوق ملی مسکن و در بند (ب) ماده (7)، صندوق پیشرفت و عدالت جایگزین صندوق اندوخته ازدواج جوانان میشود و همه منابع مالی مربوط به صندوق اندوخته ازدواج جوانان، حسب مورد در اختیار صندوقهای مذکور قرار میگیرد.
ماده3- متناسب با احکام این قانون، اساسنامه صندوقهای یادشده حداکثر ظرف سهماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون توسط هیئت وزیران اصلاح خواهد شد."
این نامه به امضای رئیسجمهور و همچنین وزرای اقتصاد و راه رسیده است.
به گزارش خبرآنی، طبق ماده 137 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در ابتداى هر دوره قانونگذارى، هیأت رئیسه صورتى از طرحها و لوایحى را که از مجلس قبل معوق مانده به وسیله معاونت قوانین تهیه میکند و در اختیار نمایندگان میگذارد و صورتى نیز براى دولت ارسال میدارد. هریک از طرحها و لوایح معوقه که لزوم رسیدگى به آن به وسیله بیست و پنج نفر از نمایندگان یا از طرف دولت تقاضا شود، طبق آییننامه به کمیسیونهاى مربوطه ارجاع میشود و کمیسیونها رسیدگى را بهترتیب مندرج در این آییننامه انجام میدهند. هرگاه شور اول آن طرحها یا لوایح قبلاً خاتمه یافته باشد رسیدگى به طرح یا لایحه با پیشنهاد کمیسیون و تصویب مجلس یک شورى انجام خواهد شد.
این لایحه در جلسه هیئت وزیران بهتاریخ 28 شهریور 1403 به تصویب تصویب رسیده و 17 مهرماه 1403 ازسوی مسعود پزشکیان رئیسجمهور به محمدباقر قالیباف رئیسمجلس تقدیم شده است.
انتهای پیام/