اتصال، معیار دولت در پروژه فیبرنوری/ضرورت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برای عشایر

وزیر ارتباطات تأکید کرد حوزه ارتباطات ثابت نیاز به توجه ویژه‌تری دارد چون در قیاس با متوسط کشوری هم پایین‌تر است و زمانی می‌توان از پوشش مطلوب شبکه ارتباطی صحبت کرد که مشترک احساس رضایت کند بنابراین تا وقتی مشترک به شبکه فیبرنوری متصل نشود، کاری انجام نشده و چرخ اقتصاد بخش به حرکت درنمی‌آید.

به گزارش خبرآنی، سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات-، در دومین سفر استانی خود در راس هیاتی به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد و در روز نخست سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد، مدرسه شبانه‌روزی دخترانه عشایری یاسوج رفت.    

وزیر ارتباطات در بازدید از مدرسه شبانه‌روزی دخترانه عشایری یاسوج تاکید کرد که آموزش و پرورش مهمترین رکن توسعه است و تلاش می‌کنند کسی به دلیل عدم دسترسی به زیرساخت‌ها از آموزش محروم نشود.    

هاشمی در ادامه و پس از شنیدن مشکلات دانش‌آموزان به ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد باید به سرعت این آموزشگاه به فیبر نوری رایگان متصل شود تا دانش آموزان به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی پیدا کنند. اپراتورهای ارتباطی هم کمک می کنند تا بستر آموزشی مناسب برای ورود دانش آموزان به بازار و ارایه تولیدات و صنایع دستی شان بر بستر فضای مجازی فراهم شود.  

رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد

وی در حاشیه سفر خود در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه درباره رفع فیلترینگ دیگر پلتفرم‌ها، توضیح داد: در طرحی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی و با نگاه فعالانه‌ای که از ابتدا قول داده بودیم، این موضوع در وزارت ارتباطات و فناوری پیگیری شده است. در این طرح، کارگروهی پیش‌بینی شده است تا ادامه مسیر را دنبال کند.

هاشمی با اشاره به همدلی حداکثری سران قوا، اظهار کرد: ظرفیت‌های خوبی در این طرح داریم که قابل تقدیر است. امیدوارم این مسیر با قوت و نگاهی که آقای رئیس‌جمهور و سران قوا و عزیزان ما در شورای عالی ملی فضای مجازی مطرح کردند، ادامه یابد. وزارت ارتباطات به دنبال پیگیری مستمر این موضوع است و امیدوار است که به زودی شاهد پیشرفت‌های ملموس در این زمینه باشیم.

اتصال، معیار دولت در پروژه فیبرنوری/ضرورت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برای عشایر

هر گاه با فناوری برخورد شتاب زده داشته‌ایم نتیجه منفی گرفته‌ایم

سید ستار هاشمی در دیدار با آیت‌الله سید نصیر حسینی- نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج- تأکید کرد که هر گاه با فناوری برخورد شتاب زده داشته‌ایم، نتیجه منفی گرفته‌ایم در حالی که رویکرد ما نسبت به فناوری باید همانند رویکرد شهید آوینی با موضوع فیلم و هنر باشد و با استفاده از آن ارزش آفرینی کنیم.  

وی معتقد است برخی فضای مجازی را صرفا دارای بعد فنی می‌دانند در حالی که این نگاه اشتباه است و باید دستگاه‌های مختلف در کشور در زمینه تولید محتوا بر بستر مجازی مسئولیت پذیرفته و نقش بازی کنند.       

نباید تمرکز بر تولید داخل مانع از ارایه خدمت شود

سپس او با فعالان حوزه فاوا و شرکت‌های دانش بنیان استان کهگیلویه و بویراحمد دیدار و تصریح کرد مصمم به حمایت از تولید داخل هستند، اما نباید تمرکز بر تولید داخل مانع از ارایه خدمت شود.     

وی با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت ها در مناطق محروم و کمتر برخوردار و با ضعف تکنولوژی های جدید اولویت نخست وزارت ارتباطات است، گفت: در چهار ماه گذشته تاکنون ۱۲۰۰ میلیارد ریال برای تقویت زیرساخت‌های ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است و حمایت از متخصصان داخلی نباید مانع ارایه خدمت باشد.

معیار خدمت رسانی دولت چهاردهم در پروژه فیبر نوری «اتصال» است

سید ستار هاشمی در دومین روز سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد راهی شهر دهدشت تا پروژه های ارتباطی این شهر را افتتاح کند و در آیین افتتاح پروژه فیبر نوری شهرهای دهدشت و چرام تاکید کرد: حوزه ارتباطات ثابت نیاز به توجه ویژه‌تری دارد زیرا در قیاس با متوسط کشوری هم پایین‌تر است. زمانی می‌توانیم از «پوشش» مطلوب شبکه ارتباطی صحبت کنیم که مشترک احساس رضایت کند.  

به گفته وی تا زمانی که مشترک به شبکه فیبر نوری «متصل» نشود، کاری انجام نشده و چرخ اقتصاد بخش به حرکت در نمی آید. از نظر ارتباطی در حوزه شبکه ثابت و ارتباط جاده ای در استان وضعیت مطلوبی نداریم و این موضوع کاملا ملموس است.  

اتصال، معیار دولت در پروژه فیبرنوری/ضرورت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برای عشایر

در پایان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مردم استان بابت ناکافی و نامطلوب بودن کیفیت ارتباطات عذرخواهی کرد.  

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و هیات همراه پیش از حضور در شهر دهدشت، توقفی در روستای صدرالله داشت و سایت ارتباطی این روستا را افتتاح کرد. با افتتاح این سایت سه روستای فاقد ارتباط صدرالله، حاجی موری و ده‌ابراهیم به شبکه ارتباطی متصل شدند. همچنین ۷ روستای دیگر منطقه که آنتن دهی ضعیفی داشتند تحت پوشش شبکه ارتباطی پرسرعت و پایدار قرار گرفتند.    

 نه محدودیت مطلق و نه آزادی مطلق

شامگاه چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۳، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- با آیت‌الله سید شرف‌الدین ملک‌حسینی، نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری، دیدار و گفت‌وگو کرد.  

آیت‌الله ملک‌حسینی در این دیدار تصریح کرد: چه کسانی از این اتفاق سود نمی‌بردند و باعث شد که راه بسته شود و افرادی کام جویی‌های خود را ادامه دادند. نه محدودیت مطلق و نه آزادی مطلق. نوعی از محدودیت هوشمندانه و نسبی.  هر چقدر به عقب نگاه می‌کنم می‌بینم هر چیزی را که بستیم، قهر زمان بر آن باز شد، روزی حکم کردیم که رادیو حرام است، و بعد باز شد، بعد از انقلاب گفتند دستگاه‌های ماهواره ممنوع است، و بعد باز شد. آن اتفاقی که ما می‌خواستیم نیفتاد، جهان تغییر می‌کند، از همین ارتباطات برای تربیت انسان‌های فعال می‌توان استفاده کرد.

وی تأکید کرد: منطقه نیازمند بسترهای رشد در عرصه ارتباطات است، امروز به مرور تلفن ثابت با جامعه خداحافظی می‌کند، باید تلفن‌های همراه توسعه بیشتری پیدا کند، به گونه‌ای که حوادث طبیعی اختلالی در ارتباطات ایجاد نکند، این عزم شما و دوستانتان را می‌طلبد و قطعاً استاندار نیز تمام موقعیت‌های مورد نیاز را آماده کرده‌اند، خواهشم این است که به تمام نیازهای استان پاسخ مثبت بدهید.

ضرورت توسعه زیرساخت‌ها به منظور دسترسی عشایر به ارتباطات پایدار

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سفر در جمع عشایر منطقه سعادت‌آباد گچساران حاضر شد و به ارائه سخن پرداخت و با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌ها به منظور ایجاد دسترسی عشایر به ارتباطات پایدار و پرسرعت گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های ارتباطی کمک می‌کند محصولاتی که عشایر تولید می‌کنند بدون واسطه به بازار عرضه شود.   ایجاد چنین بستری دو وجه دارد؛ یک وجه آن ایجاد فروشگاه برخط برای ارایه محصولات و وجه دیگر آن تولید و معرفی محصولات در این بستر است.    

وی تاکید کرد: محصولات عشایری ارزش ارایه در بازارهای جهانی را دارد و مورد توجه قرار می‌گیرد اما در حال حاضر واسطه‌ها از این فرصت استفاده ‌می‌کنند.   قول می‌دهم نماینده عشایر در هیات دولت باشم و خواسته‌های آن‌ها را پیگیری کنم.   

ارتباطات؛ بستر ساز اقتصاد دیجیتال است

در نهایت  وی در پایان روز دوم سفر استانی در جلسه شورای اداری این استان با بیان اینکه در دولت چهاردهم تمرکز بر برنامه هفتم پیشرفت به عنوان میثاق ملی مد نظر قرار دارد تاکید کرد: نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در سند حیاتی و سرنوشت ساز برنامه هفتم پیشرفت غیر قابل انکار است و تمامی برنامه‌ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گره خورده است. زیست در هیچ حوزه‌ای بدون ارتباطات میسر نیست و صحبت از کسب‌وکار، بومگردی، گردشگری و... بدون ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی معنا ندارد.

اتصال، معیار دولت در پروژه فیبرنوری/ضرورت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برای عشایر

هاشمی با اشاره به موضوعات مطرح شده در دیدار رو در رو با مردم در یاسوج گفت: اغلب گلایه داشتند که با قطع برق، ارتباطات نیز قطع می‌شود و به کسب‌وکارها و حتی حوزه بهداشت و درمان نیز آسیب وارد می‌شود. وی ادامه داد: موضوع دومی که در دیدار رو در رو مطرح شد اشتغال است و اقتصاد و اشتغال لازم و ملزوم هم هستند؛ به همین دلیل در برنامه هفتم پیشرفت سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی (GDP) معادل ۱۰ درصد تعیین شده است.

وزیر ارتباطات یادآوری کرد: اقتصاد دیجیتال باید مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان و دانایی‌محور باشد. به منظور کمک به جوانان مستعد استان برای پیشگیری از آزمون و خطا در تولید محصول، به همکارانم ماموریت داده‌ام که بهترین‌های کشور را برای آموزش و ارتقای شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استانی در  سطح ملی را به کهگیلویه و بویراحمد بیاورند که این همان ترجمان اقتصاد دیجیتال و تکلیف برنامه هفتم پیشرفت است.

وی در بخش دیگری سخنان خود با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت ارتباطات ثابت از دیگر برنامه‌های دولت چهاردهم است گفت: با توجه به اینکه در کشور کارهای خوبی در حوزه توسعه زیرساخت شبکه پهن باند صورت گرفته است اما در برخی از روستاها و جاده‌ها همچنان مشکل ارتباطی وجود دارد. که در این سفر تعمدا در طول مسیر شهرها و روستاها با همکارانم تماس برقرار می کردم تا به ارزیابی بهتری دست پیدا کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: ما زمانی می‌توانیم از کارهای انجام شده در حوزه توسعه شبکه ارتباطی احساس رضایت کنیم و آن را «ارتباط» به حساب بیاوریم که مردم از آن رضایت داشته باشند. شبکه ارتباطی که فرد ناچار باشد برای دسترسی به آموزش و کلاس درس به بالای کوه و تپه برود که ارتباطات نیست.  

انتهای پیام 

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.