به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، در آغاز فعالیت این دوره مدیریت شهری، 25 هزار معتاد متجاهر در شهر تهران حضور داشتند و رسیدگی به این وضعیت به یک ضرورت تبدیل شده بود. به همین منظور، قرارگاه اجتماعی با ابتکار رئیسجمهور شهید، آیتالله رئیسی، تأسیس شد و مسئولیت رسیدگی به مسائل اجتماعی در تهران به عهده زاکانی، شهردار تهران، گذاشته شد.
در این راستا، قرارگاه اجتماعی شهر تهران با ریاست شهردار فعالیت خود را آغاز کرد و 14 نهاد مرتبط برای بررسی این موضوع بسیج شدند. بااینحال، مهمترین مانع در ساماندهی معتادان، کمبود زیرساختهای لازم بود که باید برطرف میشد. بدین منظور، برای نخستین بار، 11 مرکز ماده 16 با ظرفیت 7 هزار و 700 تخت تحت عنوان «مراکز یاورشهر» راهاندازی شد.
این مراکز در حال حاضر برای ساماندهی معتادان دارای زخم باز، افراد بالای 60 سال، کودکان زیر 18 سال و زنان در تهران فعال هستند.
محمدامین توکلیزاده؛ معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران، دراینباره اظهار کرد: هنگام اجرای طرحهای ساماندهی، تعدادی از مددجویان دارای زخم باز از پذیرش بازمیماندند، چراکه مراکز تخصصی برای نگهداری آنان وجود نداشت. همچنین، برای افراد زیر 16 سال و بالای 65 سال نیز نیاز به مراکز ویژه احساس میشد. بر همین اساس، اقدام به ایجاد مراکز تخصصی کردیم.
وی افزود: با همکاری سازمان بهزیستی و سایر نهادها و برگزاری جلسات تخصصی بین مددکاران و کارشناسان، توانستیم مراکز تخصصی و جامع ایجاد کنیم. امروز دیگر هیچ فردی در تهران از پذیرش منع نمیشود و یکی از افتخارات شهر تهران این است که تمامی ابعاد آسیبهای اجتماعی در این مراکز پوشش داده میشود.
در حال حاضر، 11 مرکز یاورشهر در تهران فعال است و دوازدهمین مرکز نیز که در مرز بین تهران و اسلامشهر واقع شده و پذیرای پسران زیر 25 سال خواهد بود، قرار است تا دهه فجر به بهرهبرداری برسد.
افراد پذیرفتهشده در این مراکز 9 مرحله را برای بازگشت به خانواده و جامعه طی میکنند. این مراحل شامل سمزدایی، بازیابی هویت، ارتقای سلامت جسمانی، تقویت معنویت، مهارتآموزی، آموزش حرفهای تخصصی، اشتغال درآمدزا، حمایت از خانواده، و صیانت پس از خروج است.
انتهای پیام/