رئیس مرکز مدیریت و تحلیل دادههای فراجا با بیان اینکه در حوزه گزارشهای جعلی تصادفات سالانه ۳ هزار میلیارد تومان به شرکتهای بیمهگذار، خسارت وارد میشود، چون شرکتهای بیمه به طور مجزا از یکدیگر کار میکنند، گفت: سازمانها باید از سازمانهای دادهپایه به سمت سازمانهای هوشمند حرکت کنند.
به گزارش خبرآنی، حسین رمضانی امروز در کنفرانس ملی حکمرانی داده و هوش مصنوعی که در دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر ضرورت توسعه حکمرانی داده، یکی از چالشهای این حوزه را عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و افزود: هر فرد برای دریافت هر خدمتی بیشتر از ۳۰۰ بار احراز هویت میشود و این سؤال مطرح میشود که وزارت ارتباطات که در حوزه توسعه فناوری و تولید داده نقشآفرینی میکند، چرا یک نظام یکپارچه احراز هویت ایجاد نکرده که فرد با یک بار احراز هویت بتواند به خدمات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه کشور در الفبای کیفیت تولید داده قرار دارد، اظهار کرد: تولید داده در نظام بانکی نامناسب است، به گونهای که بر اساس آمارها بیش از ۴۰۰ میلیون کارت بانکی صادر شده است و این در حالی است که کشور با مسایل امنیت سایبری مواجه است و پلیس برای مقابله با آنها باید به دادههای شفاف و با اصالت دسترسی داشته باشد.
رمضانیان خاطر نشان کرد: بر اساس گزارشهایی که از سوی بیمه مرکزی منتشر شده، در حوزه گزارشهای جعلی تصادفات، سالانه ۳ هزار میلیارد تومان به شرکتهای بیمهگذار، خسارت وارد میشود، چون شرکتهای بیمه به طور مجزا از یکدیگر کار میکنند.
رئیس مرکز مدیریت و تحلیل دادههای فراجا با تاکید بر اینکه امروزه ضرورت حکمرانی داده بیش از پیش احساس میشود، خاطر نشان کرد: این اشکالات به ساختار پلیس نیز وارد است، چرا که اگر شما امروز به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنید، احراز هویت میشوید و اگر فردا نیز مراجعه کنید، باز مجددا باید احراز هویت شوید و ما در این کنفرانس به دنبال رفع این چالشها هستیم.
وی حکمرانی داده را ستون فقرات تصمیمگیریهای مدرن امروز دانست و یادآور شد: اگر کشوری در حکمرانی داده به بلوغ نرسیده باشد، قطعا در ارائه خدمات و انجام ماموریتهای خود با مشکلاتی مواجه خواهد شد و نارضایتی ذی نفعان را نیز به دنبال دارد.
رمضانیان، از داده به عنوان نفت خام در قرن بیست و یکم یاد کرد و ادامه داد: اگر ما دادهها را در انباری جمع آوری کنیم و از آن خشنود باشیم، موفق نخواهیم بود؛ از این رو سازمانها باید از سازمانهای دادهپایه به سمت سازمانهای هوشمند حرکت کنند.
رئیس مرکز مدیریت و تحلیل دادههای فراجا از اقدام فراجا برای هوشمندسازی پلیس خبر داد و گفت: در این راستا سند معماری فراجای پلیس ایران ترسیم شده و در آن ۶ اولویت در نظر گرفته شده است که یکی از آنها هوشمندسازی پلیس در سال جاری است.
وی راهاندازی آزمایشگاه تحلیل داده را از دیگر اقدامات فراجا نام برد و ادامه داد: بزرگترین عملیات هوشمندسازی پلیس در ترافیک اربعین است که ظرف ۱۰ روز حجم عظیمی از ترافیک را مدیریت کرد. ما در گذشته مجبور بودیم خودروها را در کنار جاده متوقف کنیم و از طریق هلی کوپتر برای آنها آب تهیه کنیم، ولی اکنون سامانههای هوشمند را در اختیار داریم.
رمضانیان با تاکید بر اینکه ما برای هوشمندسازی دست یاری به سمت دانشگاهها دراز میکنیم، گفت: همکاریهایی را با دانشگاهها آغاز کردهایم تا بتوانیم با کمک آنها گامهای اساسی در حوزه حکمرانی داده برداریم.
انتهای پیام